Narozeninový Red Velvet s čokoládovou potahovací hmotou
Potřebné ingredience
Korpus: 250 g hladké mouky + 4 lžíce kukuřičného škrobu (Gustin, Amylon, Maizena...), ½ čajové lžičky soli, 2 lžíce holandského kakaa, 110g másla, 150g cukru, 2 velká vejce, 1 čajová lžička vanilkové esence, 240ml podmáslí, červené barvivo (2 lžíce tekutého nebo přiměřeně gelového), 1 čajová lžička bílého vinného octa, 1 čajová lžička jedlé sody Krém: 250g Philadelphie (bez příchuti), 250g Mascarpone, 1 čajová lžička vanilkové esence, 110g moučkového cukru, 400ml vysokotučné šlehačky (35-40% tuku)
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny a po jednom vmícháme vejce a vanilkovou esenci. Ve druhé míse důkladně…
Kinder Bueno - řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 7 bílků, špetka soli, 1 polévková lžíce oleje, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 6 polévkových lžic moučkového cukru, půl prášku do pečiva, asi 150 g mletých ořechů. Krém: 7 žloutků, 1 vanilkový pudink, 3 lžíce polohrubé mouky, 250 g krupicového cukru, 0,5 l mléka
Postup přípravy
Spodní plát sestává ze 7 bílků, které ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Přidáme polévkovou lžíci oleje, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 7 nastrouhaných kulatých piškotů, 6…
Pohankové musli
Potřebné ingredience
140 g pohanky, 240 g ovesných vloček, 100 g slunečnicových semínek, 70 g mandlí, 6 lžic medu, 3 lžíce oleje, 40 g třtinového cukru, 10 g kakaa, špatka soli, vanilkové aroma, 55 g kokosu, 100 g rozinek
Postup přípravy
Pohanku jsem si předem uvařila podle návodu, aby nebyla moc tvrdá. Pak jednoduše smíchejte všechny suroviny kromě kokosu a rozinek. Měla by vzniknou trochu mokrá směs. Dejte do…
Skvělé mandlové košíčky
Potřebné ingredience
200 g hladké mouky, 100 g másla, 60 g mletých mandlí, 50 g moučkového cukru, 2 žloutky Nápn: 250 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 200 g změklého másla, 200 g moučkového cukru, 1 žloutek, 2 lžíce mandlového likéru
Postup přípravy
Ze surovin vypracujte na lehce pomoučněné ploše těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladu.Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.…
Jablkový koláč s pudinkem
Potřebné ingredience
Těsto: 1 hrnek cukru, 1 vejce + 1 žloutek, 2 vanilkové cukry, 1 hera, 3 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva Náplň: 3 hrnky mléka, 3 vanilkové pudinky, 5 lžic cukru, 4 velká jablka (oloupaná a nakrájená na plátky)
Postup přípravy
Změklý tuk se všemi ingrediencemi spracujeme v těsto.Rozdělíme na polovinu a necháme odpočinout. Zatím si nachystáme jablíčka a plech, který vymažeme a trochu vysypeme. Rozválíme…