Zobrazit přihlášovací formulář
NÁPOJE, DRINKY
Pomerančový džus s ananasem

Pomerančový džus s ananasem

Potřebné ingredience

1 ananas, 3 pomeranče, 3 velké mrkve, 3 lžičky kyseliny citrónové, 500g cukru

Postup přípravy

Ananas, pomeranče a mrkev dáme vařit do 1 litru vody do měkka. Poté dáme vychladit a rozmixujeme na jemno. Do velkého hrnce nalijeme 8 litrů studené vody, přidáme kyselinu…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bramborový salát

Bramborový salát

Potřebné ingredience

1 plechovka sterilovaného hrášku, 1 plechovka sterilované kukuřice, 1 sklenice zavařeného hrášku s mrkví, 1 cibule, sterilovaná paprika, 1 lžíce hořčice, 1/2 velké sklenice majonézy, brambory

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladit. Připravíme si základ: do mísy dáme zeleninu, hořčici a majonézu. Dáme odpočinout, aby se mohly všechny chutě spojit dohromady.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Nepečená piškotová roláda

Nepečená piškotová roláda

Potřebné ingredience

3 balíčky piškotů, 1/2 hrnku cukru moučka, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 1 hrnek silné kávy Krém - 250 g másla, trocha kokosu, trocha cukru

Postup přípravy

Piškoty pomeleme, dáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, rozdělíme na půl. Každou na vále rozválíme na igelitu, trochu posypeme kokosem a potřeme krémem. Stočíme a dáme ztuhnout…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Domácí "Raffaelo"

Domácí "Raffaelo"

Potřebné ingredience

1 slazené Salko, 1 balíček kokosu + kokos na obalení, mandle.

Postup přípravy

Smícháme dohromady salko a kokos, dáme do lednice na několik hodin vychladit. Potom tvoříme kuličky, doprostřed každé z nich dáme mandli, obalíme v kokosu a dáváme do košíčků.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vanilkovo-pomerančové kuličky

Vanilkovo-pomerančové kuličky

Potřebné ingredience

180 g vanilkových napolitanek (např. Zlaté oplatky Opavia a pod.), 50 g měkkého másla, 150 práškového cukru, kůra a šťáva z 1 většího pomeranče Na obalování: strouhaný kokos

Postup přípravy

Oplatky nadrtíme nebo nastrouháme na struhadle (můžou být i větší kousky), přidáme změknuté máslo, kůru a šťávu z pomeranče a dobře promícháme, dokud se suroviny nespojí. Směs…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Potřebné ingredience

250 g ztuženého tuku, 300 g práškového cukru, 3 lžíce maizeny, 3 lžíce kakaa, 100 g mletých ořechů

Postup přípravy

Tuk rozpustíme ve vodní lázni, pak přidáme ostatní přísady a necháme mírně vařit asi 15 - 20 minut (nesmí bublat). Do formiček lijeme horkou čokoládu. Necháme ztuhnout.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pomerančová kolečka

Pomerančová kolečka

Potřebné ingredience

160 g hladké mouky, 70 g moučky, 90 g másla, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, pomerančová kůra, špetka soli Krém: 3 lžíce moučky, 75 g másla, 70 g rozpuštěné bílé čokolády, 1 lžíce pomerančové kůry, 2 lžíce pomerančové šťávy Poleva: 130 g moučky, 1 - 2 lžíce horké vody, 1 lžíce ovocného sirupu (v tomto případě jsem použila malinovou potravinářskou barvu, stačí jen trošičku)

Postup přípravy

Suroviny na těsto zpracujeme, necháme odležet a vykrajujeme kolečka a pečeme při 170°C dorůžova.
Na krém si ušleháme cukr s máslem, přimícháme rozpuštěnou bílou čokoládu, kůru…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Potřebné ingredience

250 g másla, 120 g cukru moučky, 350 g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, citronová kůra a vanilkový cukr

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme odležet. Potom vykrajujeme různé tvary.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky plněné netradičně dýní

Tvarohové knedlíky plněné netradičně dýní

Potřebné ingredience

250 g měkkého tvarohu, 2 žloutky, špetka soli, 500 g hrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 200 ml mléka, libovolné ovoce

Postup přípravy

Měkký tvaroh smícháme se žloutky a solí. V prosáté mouce rozmícháme prášek do pečiva a střídavě s mlékem ji přidáváme do tvarohu. Vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Potřebné ingredience

1 balení sekané, mléko, sůl, pepř, cibule, česnek, hořčice, mletá paprika, majoránka, mouka, strouhanka, vejce natvrdo

Postup přípravy

Srnčí hřbet vyložíme alobalem, dovnitř dáme půlku sekané, pak vejce uvařená natvrdo a přikryjeme druhou půlkou sekané. Ještě potřeme hořčicí a dáme péct do trouby na 180°C. Pečeme…

Zobrazit více...

Kategorie