Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Horákovic specialita

Horákovic specialita

Potřebné ingredience

krůtí maso (nebo i vepřové nebo kuřecí), anglická slanina, kabanos, brambory, čínské zelí (možno i obyčejné), cibule

Postup přípravy

Na oleji prudce osmažím neosolené maso (ať se pěkně zatáhne), osolím a okořením (já používám koření na maso pro labužníky (nahrin) a kmín), po chvilce přidám cibuli, anglickou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kedlubnovo-mrkvová omáčka

Kedlubnovo-mrkvová omáčka

Potřebné ingredience

1 kedlubna, 2 mrkve, příp. 1 červená řepa, olej, cibule, hl. mouka, mléko, smetana

Postup přípravy

Uvaříme do měkka 1 kedlubnu a 2 mrkve,můžeme přidat klidně i 1 malou červenou řepu (já vařím v papiňáku a mám to za 7 min.) , rozmixujeme a přidáme zásmažku (na oleji nebo másle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírová buchta trošku jinak

Kefírová buchta trošku jinak

Potřebné ingredience

30 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 1 sklenice kokosu, 2 hrsti vlašských ořechů,1 sklenici oleje, 1 vajíčko, 1/2 l kefíru a asi 1 sklenici mléka. Náplň: rum, 1 zakysaná smetana, cca 4 lžičky cukru moučka, 1margot čokoláda (já dávám tu větší)

Postup přípravy

Smícháme 30 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, (moje vylepšení: 1 sklenice kokosu, 2 hrsti vlašských ořechů potlučených v sáčku…

Zobrazit více...

Kategorie