Ořechová bábovka s čokoládou
Potřebné ingredience
W vejce, 1 sáček vanil.cukru, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g vlaš.ořechů, 50 g čokolády na vaření, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, 250 g cukru krupice, tuk a hrubá mouka na formu. Na krém: 200 ml smetany ke šlehání, 60 g cukru krupice, 40 g kakaa, 100 g čokolády na vaření. Na dohotovení: 100 g mléčné čokoládové polevy
Postup přípravy
1) nejprve připravte krém.
Smetanu svařte s krupicovým cukrem a prosátým kakaem.
Odstavte z plotny a vmíchejte na kousky nalámanou čokoládu.
Míchejte, dokud krém…
Bábovka smetanová s kokosem
Potřebné ingredience
4 vejce, 150 g curku moučky, 150 ml oleje, 150 ml zakysané smetany, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypř. prášku, 50 g strouh.kokosu, 2 lžičky citronové šťávy, 20 g kakaa, tuk a hrubá mouka na formu. Na dohotovení: 100 g změklého másla, 100 g cukru moučky, 30 g strouh. kokosu.
Postup přípravy
1) vejce opatrně rozklepněte a oddělte žloutky od bílků.
Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny.
Za stálého šlehání přilijte olej a zakysanou smetanu.
Lehce…
Rychlá jogurtová buchta
Potřebné ingredience
1 malý bílý jogurt, kelímek cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva, kelímek a půl polohr. mouky a 2 vajíčka.
Ingredience jsou počítány na malý pekáček-plech-pokud chcete na větší, tak vše zdvojnásobte!!!!!
Postup přípravy
Do mísy vylijem jogurt, přidáme cukr a vanilkový cukr-promícháme.
Pak přidáme kelímek a půl mouky a celý prášek do pečiva-promícháme.
A skoro na závěr rozklepneme 2 celá…
Rychlá bublanina bez šlehání
Potřebné ingredience
4 vejce, hrnek (300 ml) cukru, vanilkový cukr-pytlíček, prášek do pečiva-celý, 2 hrnky mouky, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka.
Postup přípravy
Vše dobře smícháme a promícháme, aby nebyly cucky.
Hladké těsto nalijeme do připraveného pekáčku (vymazaný olejem a vysypaný moukou).
Na vrch nakrájíme ovoce-co…
Velikonoční beránek
Potřebné ingredience
4 vejce
• 200 g krystalového cukru
• 200 g polohrubé mouky
• 4 polévkové lžíce teplé vody
• ½ čajové lžičky prášku do pečiva
• tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
Poleva:
• 200 g prosátého práškového cukru
• 2 bílky
• 1 polévková lžíce vody a 1 polévková lžíce citronové šťávy
Postup přípravy
Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme z nich sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme čtyři lžíce teplé vody a tuto hmotu zlehka zapracujeme do sněhu stejně jako mouku, do které…
Rychlý švestkový (ovocný) koláč
Potřebné ingredience
200ml bílého jogurtu,100g krup.cukru,2 vejce,5 lžic oleje,100g hl.mouky,80g hrubé mouky,1/2balíčku prášku do pečiva,1lžička vanilk.cukru,asi 600g švestek.
Drobenka:60g polohr.mouky,50g moučk.cukru,50g másla.Já ještě přidávám trochu skořice ale nemusí být.
Postup přípravy
V míse rozšleháme jogurt,cukr,vejce,olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a vanilk.cukr.
Těsto nalejeme do vymaštěné a moukou vysypané koláčové formy nebo menšího pekáčku…
Rychlá bábovka
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 cukru, 1 méka, 1/2 rostlin.oleje, 2 celá vejce, 1 pytlíček vanilk. cukru, prášek do pečiva, lžíce kakaa.
Postup přípravy
Vše smícháme-kromě kakaa (na to si odlijeme část těsta zvlášť, kam ho přidáme a obarvíme-do jiné nádoby).
Na dno vymazané formy nalijeme část světlého těsta, pak tmavého a…
Bábovka s jogurtíkem
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 bílý jogurt, 150 g polohrubé mouky, 50 g nahrubo sekaných lískových oříšků, 1 vejce, 100 g moučkového cukru, 3 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, špetka soli
Postup přípravy
Příprava: Jogurt s 1 lžíci oleje, žloutkem a cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku, špetku soli, prášek do pečiva, nahrubo sekané oříšky a lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z…
Jemné koláčky s mandlí
Potřebné ingredience
Ingredience
500g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, špetka soli, 100g sádla, 100g másla, 2 vejce a 1 žloutek, 2 kostky droždí (á 42g), 1/4 l vlažného mléka, 120g krystalového cukru, lžička strouhané citronové kůry
tvarohová náplň: 250g tvarohu, 1 vejce, 1 vrchovatá lžička škrobové moučky rozmíchaná v trošce mléka, 2 - 3 lžíce cukru
maková náplň: 150g mletého máku, 2 dl mléka, 3 lžíce cukru, 1/2 lžičky skořice, 20g čokolády
Postup přípravy
Postup
Droždí rozdrobíme do oslazeného teplého mléka a necháme vzejít. Mouku osolíme, přidáme zbytek cukru, vmícháme kvásek, vejce, změklý tuk a citronovou kůru. Vypracujeme…