Pstruh s černou lanýžovou omáčkou
Potřebné ingredience
2 pstruhy střední velikosti, 2 černé lanýže, 2 stroužky česneku, vinný ocet, extra panenský olivový olej, šťáva z 1 citrónu, sůl.
Postup přípravy
Očištěné pstruhy dáme vařit do osolené vody. Když jsou uvaření, odstraňte kůži, ploutve a všechny kosti. Připravíme tak čtyři porce filé. Pečlivě očistíme lanýže. Omáčku…
Celerový salát s černými lanýži a ořechy
Potřebné ingredience
1 celer, 1 středně velký černý lanýž, 12 ořechů, 1 lžíce hořčice, 1 stroužek česneku, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej, sůl, pepř.
Postup přípravy
Očištěný, omytý a osušený celer nakrájejte na plátky. Smíchejte hořčici se čtyřmi polévkovými lžícemi olivového oleje, jemně nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Nakrájený česnek…