Lasagne s čínským zelím
Potřebné ingredience
500 g lasagní, 500 gočištěného čínského zelí, 2 mrkve, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 3 vejce, 250 ml smetany, 250 g ementálu, 4 lžíce slunečnicových semínek (nemusí být), sůl, pepř
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na nudličky, mrkev nastrouháme najemno, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. na oleji orestujeme cibuli s česnekem, přidáme mrkev a zelí a podusíme, necháme…
Drůbeží roláda se zeleninou
Potřebné ingredience
4 drůbeží řízky (krůtí, kuřecí...), ale můžou být i vepřové, 4 plátky slaniny, koření na vepřovou pečeni (směs) nebo čenek, kmín, sůl..., mletý černý nebo bílý pepř, 2 malé pórky, 350 g mrkve, 2 lžíce oleje, 3/8 litru vývaru (nejlépe hovězího), 1/8 litru zakysané smetany, hladká mouka
Postup přípravy
Řízky lehce naklepeme a silně potřeme kořenící směsí a pepřem. Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev nahrubo nastrouháme, smícháme. Plátky masa pokryjeme zeleninou a zarolujeme.…
Jablkové knedlíky
Potřebné ingredience
25 dkg hladké mouky, 1/8 litru mléka, 1 vejce, sůl, jablka, máslo, moučkový cukr, mletá skořice
Postup přípravy
Mouku trochu osolíme a přidáme vejce, vše spaříme horkým mlékem. Vypracujeme vláčné těsto. tence obalujeme čtvrtky jablek a vaříme ve vroucí vodě asi 7 minut (podle tvrdosti…
Jablečné kroužky
Potřebné ingredience
3-4 jablka, 1 vejce, 75 ml bílého vína (nebo šťávy z kompotu, třeba broskvového), 100g hladké mouky, špetka soli, 1 lžička cukru, 2 balíčky skořicového cukru (lze nahradit smícháním krupicového cukru se skořicí), tuk na smažení
Postup přípravy
V misce rozšleháme vejce s vínem, moukou, solí a cukrem na husté těstíčko. Jablka omyjeme, osušíme (případně oloupeme) a nakrájíme na asi 1 cm široká kolečka, jadřince vykrojíme …