**Pizza Margerita**bez zdlouhavého kynutí, krásně…
Potřebné ingredience
Na 2 pizzy potřebujeme: *300g hl.mouky* *1 lžička soli* *1 lžička instatního droždí* *1 lžíce olivového oleje + trochu oleje na pokapání* *200m teplé vody* Na rajčatovou omáčku: *100ml. rajčatového pyré,nebo 1 plechovka jemně sekaných rajčat* *hrst čerstvé bazalky* *1 stroužek česneku - prolisovaného* *sůl a pepř* Na ozdobu: *2 balíky mozzarely v nálevu (nechat dobře okapat)* *hrst strouhaného parmazánu* *hrst cherry rajčátek (méně šťavnatých),nebo sušená rajčata* *hrst čerstvé bazalky*
Postup přípravy
1) Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a droždí. Uděláme v mouce důlek, nalejeme 200ml teplé vody a olivový olej a vařečkou vše mícháme tak dlouho,než se vše spojí, potom rukama…
**Tvarohové ovocné knedlíky (s meruňkami) jednoduché a…
Potřebné ingredience
*250g tvarohu (v kostce)* *1 vejce* *240g polohr.mouky* *půl lžičky prášku do pečiva* *špetka soli* *2-3 lžíce oleje* *pevné sladké meruňky na plnění (nebo jiné dostupné čerstvé ovoce)* *tvaroh na strouhání* *moučkový cukr* *rozpuštěné máslo*
Postup přípravy
1) Ve větší míse si rozkvedláme vejce s olejem a špetkou soli. V rozkvedlaném vejci rozmačkáme a dobře rozmícháme tvaroh. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a…
**Nadýchané lívance bez kynutí**
Potřebné ingredience
*500ml mléka* *2 vejce* *1 lžíce krupicového cukru* *1/4 lžičky soli* *300g polohr.mouky* *1/2 prášku do pečiva* *1 lžíce rumu* *olej na smažení* Na ozdobu: *Kelímek smetany na šlehání* *cukr moučka* Na potření: *marmeláda*
Postup přípravy
1) Vyšleháme si lžíci krupicového cukru se žloutky a trochou soli. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mícháme a dle potřeby doléváme mlékem až spotřebujeme…
**Můj recept na boloňskou omáčku z čerstvých rajčat...…
Potřebné ingredience
Zhruba na 4 porce budete potřebovat: *cca 300-350g ml.hovězího masa (nejlépe doma mleté-čerstvé)* *čerstvá spařená oloupaná rajčata - asi 6 větších sladších rajčat* *strouhaná karotka 1ks + nastrouhaný celer,nebo petržel* *1 cibule (spíš menší)* *olivový olej* *větší stroužek česneku* *sušené oregáno (můžete použít i čerstvé)* *rajčatový protlak* *vegeta bez glutamanu (používám bio vegetu z dm - drogerie) *na dochucení trošku kvalitního kečupu (pokud nemáte hodně sladká vyzrálá rajčátka)* *čerstvě mletý pepř* *sůl* *čerstvě nastrouhaný parmazán* *čerstvé listy bazalky,nebo oregána na ozdobení*
Postup přípravy
TATO SKVĚLÁ LETNÍ OMÁČKA JE MOJE SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST, VAŘÍM JI UŽ ROKY A VŽDY SE NEJVÍC TĚŠÍM NA LETNÍ DNY,KDY MŮŽU POUŽÍT ČERSTVÁ RAJČÁTKA ZE ZAHRÁDKY........AŽ TUTO OMÁČKU…
**Rýžový nákyp s třešňovou omáčkou**
Potřebné ingredience
*cca 250g kulatozrnné rýže (1 hrníček o obsahu 250ml)*pokud nemáte kulatozrnnou,můžete použít i obyčejnou* *1 hrníček mléka + 1 hrníček vody* *špetka soli* *vanilkový cukr + jemný krystal cukr dle chuti* *2 žloutky + 2 bílky zvlášť* *cca 10g másla* *kukuřičná strouhanka* *trochu rozinek* *trochu másla na vymazání formy a na horní vrstvu nákypu* Omáčka: *třešňový kompot* *třtinový tmavý cukr* *maizena (kukuřičný škrob)*
Postup přípravy
*Rýži propláchneme ve vlažné vodě a dáme vařit spolu s hrnkem vody, mléka a špetkou soli, průběžně promícháváme, rýže se nesmí lepit na dno a připalovat, v průběhu vaření můžeme i…
**Můj kynutý rybízový koláč s tvarohem**
Potřebné ingredience
**500g polohrubé mouky**80g jemného krystal cukru**1 vanilkový cukr** **2 žloutky**21g čerstvého droždí (1/2 kostky)**100 g másla **250ml vlažného mléka**špetka soli**citronová kůra** Náplň: **2 kostky tvarohu**1 žloutek**cukr dle chuti,aby to bylo spíš sladší** Drobenka: **polohrubá mouka**práškový cukr** máslo**dále obraný rybíz cca 400 až 450g**
Postup přípravy
**Těsto připravíme buď klasickým způsobem (návod naleznete u mě v receptech - recept na kynutý koláč s povidlím a tvarohem) a nebo v pekárně.**Všechny suroviny musí mít pokojovou…
**Řezy "Žluté slunce" ............. osvěžující…
Potřebné ingredience
**TENTO ÚŽASNÝ ZÁKUSEK JSEM NAŠLA KDYSI V ČASOPISU POŠLI RECEPT, MALINKO JSEM SI HO POUPRAVILA, VYZKOUŠELA A OD TÉ DOBY U NÁS NECHYBÍ NA ŽÁDNÉ OSLAVĚ A VŽDY MÁ VELIKÝ ÚSPĚCH** Suroviny: **180g polohr.mouky**6 vajec **240g moučkového cukru**1 lžička kypřícího prášku (nemusíte dávat)** Krém: **2 tvarohy (používám vaničkové) **1 máslo (můžete použít i HERU) pokojové teploty - povolené **200g cukru moučka**1 vanilkový cukr**1 lžíce rumu** Poleva: **500ml 100% kvalitního pomerančového džusu** **1 vanilkový pudink** **tuk a mouka na plech,nebo pečící papír**
Postup přípravy
**Žloutky si utřeme s moučkovým cukrem do husté pěny (až se na povrchu tvoří bublinky), cca 10min. třeme**Z bílků ušleháme sníh, ten vmícháme opatrně ke žloutkům**Nakonec po…
**Můj recept na výborný zeleninový bezmasý gulášek*…
Potřebné ingredience
**RECEPT MĚ NAPADL VE CHVÍLI,KDY MĚ DOCHÁZELA FANTAZIE CO UVAŘIT A V LEDNICI JSEM MĚLA POUZE ČERSTVOU ZELENINU...........ZRODIL SE TENTO NÁPAD, JE TO TROŠKU INSPIROVANÉ CHORVATSKOU KUCHYNÍ.........VYZKOUŠEJTE** Potřebné suroviny: *zeleninu,kterou máte zrovna doma k dispozici (karotka, cuketka, lilek, kedluben, paprika, rajčata, brambory)* *velká cibule* *stroužek česneku* *olivový,nebo slunečnicový olej* *kukuřičná hl.mouka na zahuštění (může být i obyč.hl.mouka,ale gulášek pak nemá tak pěknou barvu a nebude bezlepkový* *sůl* *vegeta bez glutamanu* *čerstvě namletý pepř v mlýnku* *2 kuličky nového koření, bobkový list* *smetana na šlehání,nebo na vaření (cca půl hrnečku)* *trošku hnědého cukru,nebo kvalitní kečup na doslazení* *mletá červená paprika* *čerstvá petrželka ze zahrádky*chleba, bagetky k podávání**
Postup přípravy
Postup:
*Libovolné množství a druhy zeleniny (dle počtu strávníků) nakrájíme na kostičky,nebo na proužky raději tenčí....kromě lilku, ten nakrájíme na kolečka a necháme chvíli…
**Kulajda - rychlá a vydatná**
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby potřebujeme: *1 menší cibule, nakrájená nadrobno* *2 lžíce másla + trošku oleje,aby se máslo nepřipalovalo* *2-3 lžíce hl.mouky* *4 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky* *hrst sušených,nebo čerstvých hub (sušené si namočíme den předem)* *divoké koření: 1 bobkový list,5 kuliček pepře,5 kuliček nového koření* *200 ml smetany na šlehání* *čerstvý kopr, nasekaný (dvě lžíce,nebo i více,kdo má rád)* *2 vejce* *asi lžíce octa a sůl podle chuti* *zeleninový vývar (1 1/2 litru a nebo vodu s bio bujónem bez glutamanu)*
Postup přípravy
**RECEPT JSEM NAŠLA KDYSI V ČASOPISU APETIT.......KDYŽ MÁM ČERSTVÝ KOPR A DOMÁCÍ VAJÍČKA, VAŘÍM JI VELICE ČASTO A RÁDA**RECEPT JSEM SI MALINKO UPRAVILA**
Postup:
*V…
**Řezy s tvarohovým karamelem**
Potřebné ingredience
**5 vajec** **200g krupicového cukru** **3 lžíce horké vody** **200g polohr.mouky** **0,5 sáčku prášku do pečiva** NÁPLŇ: **meruňkový džem na potření** **dětské piškoty** **tuzemák a voda dle potřeby** **1 konzerva karamelového proslazeného kondenzovaného mléka** **500g měkkého tvarohu** **250g másla** NA DOHOTOVENÍ: **100g čokolády na vaření** **50g másla**
Postup přípravy
**Vejce vyšlehejte s cukrem do hodně husté pěny (zdvojnásobí objem), do pěny zašlehejte horkou vodu. Zvlášť smíchejte mouku s práškem do pečiva, směs zvolna zapracujte do…