růže z karamelu
Potřebné ingredience
Tohle není moje práce, vkládám jen pro inspiraci, takovou krásu tvoří dcera mé kolegyně.
Postup přípravy
Když jsem viděla tyhle růže poprvé, nechtělo se mi věřit, že jsou k jídlu. Jsou dělané z karamelu, za horka, ve speciálních rukavicích, karamel se nahřívá speciální lampou na…
Konvalinkový Sachr
Potřebné ingredience
Dort Sachr, mléčný marcipán podle Marcelky (Ariel), čokoládová poleva a spousta trpělivosti.
Postup přípravy
Další narozeniny v rodině a další Sachr dort. Už jsem se těšila, že si zase vyzkouším krémové růže a nic. Tak jsem se aspoň vyřádila na pořádné kytici konvalinek. Poleva je z…
Velikonoční pečení
Potřebné ingredience
Tyhle recepty mi dnes přišly mailem, tak se o ně chci s vámi podělit. Do Velikonoc je sice ještě daleko, ale myslím, že je lepší plánovat si pečení dobrot, než koukat z okna na to sněhové nadělení.
Postup přípravy
Sněhový beránek
Ingredience:
3 bílky,200 g krupicového cukru,100 g moučkového cukru,20 g čokoládové polevy.
Příprava:Bílky šleháme 5 minut s polovinou dávky…
pomerančová bábovka
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 4 velká vejce, 2 1/2 hrnku 2 dcl polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek pomerančové šťávy nebo džusu, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 3/4 hrnku oleje, 1 polévková lžíce kakaa. Na vymazání formy máslo, vysypat kokosem nebo strouhankou.
Postup přípravy
Omlouvám se, fotografie mi nevyšla, tak snad bude stačit postup.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj vanilkový cukr. Dáme do velké mísy. Potom ušleháme žloutky s…
Rychlá tvarohovo-šlehačková pomazánka
Potřebné ingredience
Šlehačka, vaničkový tvaroh, sůl, čerstvá bazalka - s tou je pomazánka nejlepší, nebo kopr, strouhaný křen, česnek, naťová cibulka, zkrátka co je dostupné.
Postup přípravy
Ušleháme šlehačku, zašleháme do ní jeden vaničkový tvaroh. Mírně osolíme podle chuti a zašleháme co je zrovna dostupné, sekaný kopr, nebo trochu strouhaného křenu, nebo nakrájená…
Sachr a konvalinky
Potřebné ingredience
Náš oblíbený dort Sachr, konvalinky z mléčné potahovací hmoty podle Marcelky (Ariel).
Postup přípravy
Když jsem poprvé uhňácala mléčnou potahovací hmotu podle Marcelky, netušila jsem, jaké tu bude mít následky. Že to bude jako když se upíšu čertu. Že s tím nebudu moct přestat a…
srdíčko s krémovými růžemi
Potřebné ingredience
Mramorový korpus podle Dáši, marcipánový potah podle Ariel, kousek čokohmoty na mramorování, máslový krém nastavovaný pudinkem, višňový džem a nervy nadranc.
Postup přípravy
Chtěla jsem vyzkoušet nové trezírovací trubičky a taky jsem se mylně domnívala, že růže z krému budou snadno a rychle. Byly, jenže jinak, než jsem si představovala. Už chápu, proč…
První pokus s čokohmotou
Potřebné ingredience
Korpus Sacher, zdobení z bílé marcipánové hmoty dle Ariel, čokohmota
Postup přípravy
Bílá marcipánová hmota se mi moc nepovedla, dala jsem víc vody, lepila se. Čokoládová hmota byla úžasná, připadala jsem si jako malá holka, když jsem modelovala z plastelíny.…