OVOCNÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, kompotované ovoce (jahody, broskve, ananas), tuk a mouka na plech krém: 25 dkg tuku, 20 dkg moučkového cukru, 3 kostky tvarohu želé: 1/2 l kompotové šťávy, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 2 - 3 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy
těsto:
Všechny suroviny dobře promícháme, těsto nalijeme na plech a dáme péci.
krém:
Utřeme tuk, cukr, tvaroh do vláčné hmoty, kterou natřeme na vychladlou "placku".
JABLEČNÝ DORT
Potřebné ingredience
75 dkg jablek, 15 dkg moučkového cukru, 2 dcl vody, 1 balíček dětských piškotů, 2 vanilkové pudinky.
Postup přípravy
Jablka okrájíme a nakrájíme na kousky.
Poté je v hrnci rozdusíme.
Do hmoty nalijeme 2 vanilkové pudinkové prášky, které jsme před tím rozmýchali ve 2 dcl vody a přidáme…
TVAROHOVÝ DORT
Potřebné ingredience
1 balíček želatiny (nejlepří je od Dr.Oetkera), 4 dcl mléka, 1/8 másla, 3 kostky tvarohu (nejlépe tučného), 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 15 dkg moučkového cukru, 1 balíček dětských piškotů, rum, ovoce (broskve, jahody)
Postup přípravy
Želatinu přes noc namočíme do 2 dcl mléka
Ohřejem 2 dcl mléka, které vlijeme do mixéru.
Postipně přidáváme máslo, tvaroh, vanilkový cukr, vejce, želatinu, moučkový cukr.
ROŠŤÁCI
Potřebné ingredience
1/2 kg kuřecích prsíček, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce Worchestru, 1 lžíce Maggi, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce Solamylu, 4 stroužky česneku
Postup přípravy
Maso naklepeme.
Všechny suroviny dobře promícháme (mně se nejvíc osvědčil ruční šlehač) a maso do směsi přes noc naložíme.
Poté osmažíme na oleji.
Podáváme nejlépe s…
NAKLÁDANÉ MASO - čína
Potřebné ingredience
1/2 kg vepřové kýty, 3 lžíce oleje, 3 celá vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 - 2 lžíce Maggi, 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky kari, 1 - 2 lžičky Worchestru, trochu chilli, 7 stroužků česneku
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na kousky a přes noc naložíme do dobře rozmíchané marinády (mně se nejvíc osvědčil ruční šlehač). Potom pečeme na oleji doměkka.
Podáváme nejlépe s hranolky.