Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vločky

Vločky

Potřebné ingredience

1.těsto - 150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 100 g másla, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. 2.těsto - 250 g moučkového cukru, 50 g kakaa, 50 g másla, 30 g mletých ořechů, 3 lžíce rumu, trochu citronové kůry. Marmeláda,čokoládová poleva a marcipánová vločka.

Postup přípravy

ypracujeme těsto a necháme v lednici hodinu odpočinout.Vyválíme a vykrajujeme malá kolečka,která upečeme.Upečená a vychladlá kolečka potřeme marmeládou a na každé kolečko položíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cappucinový ježeček

Cappucinový ježeček

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 200 g másla, 100 g strouhané čokolády, 1 vejce, 2 balíčky cappucina ( 2 porce - 36 g ). Krém - 1 máslo, 6 lžic silné černé kávy , moučkový cukr dle chuti.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto,vyválíme a vykrajujeme ježečky. Upečeme a po vystydnutí plníme krémem.Nakonec ježečky potřeme čokoládou a posypeme čokoládovým sypáním.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medové trubičky

Medové trubičky

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 70 g medu, půl lžičky jedlé sody ( můžeme přidat kousek Stely ). Krém - uvařené Salko, 1 máslo

Postup přípravy

Vypracujeme těsto,vyválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka,které dáme hned péct. Pečeme při 150 stupních asi 5 minut.Po upečení ihned točíme na kovovou trubičku,sundáme z…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Srdíčka s punčovou náplní

Srdíčka s punčovou náplní

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 160 g moučkového cukru, 300 g másla, 2 žloutky, trochu citronové kůry a šťávy.Punčová hmota - 200 g cukru krupice, 150 g strouhaných vlašských ořechů, 60 g strouhaných piškotů nebo zbytků jiného cukroví, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 2 lžíce pikantní marmelády, šťáva a kůra z jednoho citronu,trochu mleté skořice. Čokoládová poleva

Postup přípravy

Z těsta upečeme srdíčka,která plníme punčovou náplní a zdobíme čokoládou.
Punčová náplň - všechny ingredience vložíme do kastrolu,mícháme a zahříváme za stálého míchání,až se…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové slzičky s rumovou polevou

Ořechové slzičky s rumovou polevou

Potřebné ingredience

350 g hladké mouky, 250 g másla, 125 g moučkového cukru, citronová kůra, 100 g srouhaných vlašských ořechů, špetka soli, půl lžičky mleté skořice, 2 vejce, 1 vanilkový cukr. Krém - 200 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce rybízové marmelády a podle chuti rum. Rumová poleva - 150 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu a 3 lžičky horké vody.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto,které dáme do lednice na hodinu odpočinout.Potom vykrájíme oválky,dáme upéct a po upečení plníme krémem , poléváme rumovou polevou a ozdobíme vlašským ořechem.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Tygří oči

Tygří oči

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g másla, 2 žloutky, špetka soli a skořice, 50 g strouhaných vlašských ořechů a citronová kůra. Krém - 250 g strouhaných vlašských ořechů, 3 lžíce jahodového džemu, 1 bílek, 1 lžíce moučkového cukru, podle chuti a hustoty rum. Citronová poleva - 150 g moučkového cukru, šťáva z půlky citronu a 3 lžičky horké vody

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do lednice odpočinout.Potom vykrájíme oválky a upečeme.Po upečení plníme krémem a zdobíme.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Granko kosočtverce

Granko kosočtverce

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 2 vejce, 250 g másla, 30 g Granka, špetka soli, půl lžičky mleté skořice. Krém - 200 g nugátového krému ( nugeta ), 200 g strouhaných lískových oříšků, 50 g Granka a podle chuti a hustoty rum. Čokoládová poleva a zdobení.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme asi hodinu v chladu odpočinout.Potom rozválíme a vykrajujeme kosočtverce.Po upečení namažeme krémem,polijeme čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládové housličky

Čokoládové housličky

Potřebné ingredience

375 g hladké mouky, 250 g Hery , 125 g moučkového cukru, 3 žloutky , 20 g kakaa, špetka soli, půl lžičky skořice, 1 vanilkový cukr. Krém - 150 g nugátového krému ( nugeta ), 1 rozpuštěná čokoláda na vaření nebo hořká. Čokoládová poleva

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme kakaové těsto,necháme ho aspoň hodinu v chladu odpočinout.Potom rozválíme a vykrajujeme housličky.Po upečení namažeme krémem a polijeme čokoládovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nejlepší posvícenské koláčky

Nejlepší posvícenské koláčky

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 40 g droždí, 100 g cukru krupice, 250 ml vlažného mléka, 75 g změklého másla, špetka soli, 1 celé vejce, trochu citronové kůry. Tvarohová náplň - 1 tvaroh (může být i ve vaničce ),1 vanilkový cukr, 1/4 l mléka, 1 vanilkový pudink, cukr dle chuti.

Postup přípravy

Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme vykynout.Po vykynutí lžičkou vykrajujeme kousky těsta a tvoříme kuličky,které vkládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nedělní štola

Nedělní štola

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 500 g polohrubé mouky, 60 g hery, 1 vanilkový pudink, 60 g cukru, špetka soli, 16 g čerstvého droždí, 2 lžíce rozinek namočených v rumu, hrst mandlí a ořechů, máslo na potření

Postup přípravy

Všechny suroviny ( kromě ořechů,rozinek a mandlí ) dáme do pekárny,zvolíme program 1-základní, kůrka světlá.
Po signálu přidáme ořechy,mandle a rozinky.
Ještě teplou…

Zobrazit více...

Kategorie