Punčák a krémový
Potřebné ingredience
Piškotové korpusy,vanilkový krém,marmeláda,cukrový rozvar,fondán,smartflex.
Svatební s ovocem + cukroví
Potřebné ingredience
Spodní patro : piškotový korpus,jahodová marmeláda,krém šlehačkový s mascarpone a čokoládou,jahody.Prostřední patro : čokoládový korpus,meruňková marmeláda,pařížská šlehačka,broskve,hrozno.Vrchní patro :Piškotový korpus,jahodová marmeláda,borůvková šlehačka,borůvky,maliny.Potah je smartflex,obmazáno vanilkovým krémem,ovoce je přestříkáno želatinou ve spreji.
ASPIK- bábovičky
Potřebné ingredience
Aspik : 2 želatiny dr.Oetker,jemně mletá (sáček je na 500ml vody) ,900ml voda,4 lžíce octa, 4 lžíce cukr,1/2 lžíce soli. 30 dkg šunky,20 dkg sýr eidam,steril.okurky,kapie,hrášek, salát dle své chuti-POZOR !!!!!! laciné saláty se rádi roztékají,takže doporučuji koupit kvalitní,nebo udělat domácí (šunka+kys.okurky+vařené vejce+majonéza opět kvalitní nejlépe Helmanz=vše nakrájet na tenké proužky a smíchat s majonézou přichutit solí a pepřem.
Postup přípravy
Želatinu připravíme dle návodu :Necháme nabobtnat,zahřejeme-nesmí se vařit!!!Zkouším prstem-jakmile začne pálit,tak vypínám.Je potřeba ji míchat,třeba metličkou,ochutíme.Nalejeme…
JAHODOVÝ DORT s mascarpone a čokoládou
Potřebné ingredience
KORPUS :3 vejce,1 čokoládový pudink (prášek),1 lžíce kakaa,špetička pr do peč ,10 dkg cukr krupice.10 dkg polohrubá mouka.Dortový ráfek o průměru 24cm Na promazání korpusu jahodová marmeláda. NÁPLŇ 2 Mascarpone (po 250 gr),2 smetany na šlehání (33% po 250 ml),2 ztužovače šlehačky (Smetafix),Moučkový cukr asi tak 3 lžíce (podle chuti),2 vanilkové cukry,2 tyčinky Ledové kaštany. NA VRCH:Čerstvé jahody,1 dortové želé bezbarvé.
Postup přípravy
KORPUS :Z bílků na nejvyšší stupeň vyšlehat tuhý sníh,zašlehat žloutky a cukr.Rychlost zmírnit na střední přidat 1 čokoládový pudink,1lžíce kaka,polohrubou mouku a nakonec prášek…
LIKÉROVÉ ŠPIČKY mini+ postup
Potřebné ingredience
Tak jsem je taky musela vyzkoušet,jsou výborný. NA SVAŘENÍ :200 gr cukr krupice,60 gr sojová mouka(odtučněná,hladká),30 gr kakao,300 ml vody NA KRÉM :15 dkg čokoláda na vaření,30 dkg Omegy NÁPLŇ : 300 ml vaječného koňaku, 2 lžíce sušeného mléka,nebo šlehačky v prášku NA POLITÍ :200 gr čokoláda na vaření,100 gr tuk Omega Ale hlavně potřebujete speciální špičku do sáčku,kterou se špičky stříkají. Jo a ještě dětské piškoty- z téhle dávky jich bylo 60-jsou malé.
Postup přípravy
Cukr+kakao+sojová mouka+voda se svaří,necháme projít varem.Vypneme,nalámeme čokoládu na vaření,dobře promícháme.Necháme vystydnout.Zašleháme změklou Omegu a vše dobře vyšleháme…
KARAMEL s postupem
Potřebné ingredience
Karamel si snadno a rychle připravíte doma.Přidávám ho domáslovopudinkového krému-do laskonek,do medovníku.Do šlehačky - do větrníků i do fondánu na polití větrníků.Je to levnější náhrada zkaramelizovaného salka,nebo Caramela.Není ale tak sladký jako uvařené salko.Nebo do zmrzlinových pohárů či na palačinky. Budete potřebovat jen 25 DKG CUKR KRUPICE (KRYSTAL) + 1 SMETANA NA ŠLEHÁNÍ (250ml) 33% tuku
Postup přípravy
Cukr vysypeme do vyšší panvičky (rendlíku) a na plotně rozpouštíme nejprve zprudka,až se cukr začne tavit plamen snížíme,aby se cukr nepálil-karamel by byl hořký..Stále mícháme…
Miniindiánky
Potřebné ingredience
Bílky,moučkový cukr,marmeláda,dětské piškoty,čokopoleva
Postup přípravy
Dnešní práce na přání i zelené.
Bílky s moučkovým cukrem šlehat nad parou,přidat marmeládu,nastříkat na piškoty,polít čokoládou.Podrobný postup mám v receptech.
OVOCNÝ s trubičkami
Potřebné ingredience
Piškotový korpus,jovo krém,jahodový džem,ovoce,dortové želé,trubičky.