Pro bráchy
Potřebné ingredience
Ořechový korpus promazávaný pařížským a šlehačkovým krémem
Minidortík s kočičkou
Potřebné ingredience
Ořechový korpus, promazávaný marmeládou s rumem,pařížským krémem a krémem šlehačkovým
Pro 2 házenkáře
Potřebné ingredience
Korpus ořechový, promazaný v první vrstvě marmeládou s rumem a pařížským krémem, ve druhé vrstvě je krém šlehačkový.
Jubilejní
Potřebné ingredience
Ořechové korpusy 2 x prokrojené. Každá vrstva pomazaná marmeládou rozmíchanou s rumem a první pomazaní tvoří krém z pomazánkových másel se šlehačkou. Druhá vrstva je pomazaná pařížským krémem.
Postup přípravy
Horní části dortů tvoří vyválené kola z čokohmoty, boky jsou z čokotransféru. Ozdoby jsou z čokohmoty bílé, tmavé a mléčné.
Čokoládový
Potřebné ingredience
Jablkový dort s pařížským krémem, potažený čokohmotou.Dort je z 1 1/2 dávky, krém ze 3 dávek. Čokohmota též ze 3 dávek.
Postup přípravy
V poháru a kolem dortu jsou čokoládoví lanýži. Teď u nás vítězí vše čokoládové....
Klávesy
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus plněný pařížským krémem, potažený čokohmotou.
Postup přípravy
Klávesy a nápisy z marcipánu, z boku použitý na ozdobu čokotransfér s notami
Čokoládový dort
Potřebné ingredience
Korpus čokoládový, spotřeba 12 čokolád s vysokým procentem kakaa.
Pro bráchy
Potřebné ingredience
Korpus piškotový, ořechový spojený pařížkým krémem a krémem z pom.másel se šlehačkou. Marcipán domácí mléčný.
Postup přípravy
Jeden vnuk (14) rád sportuje - čepice s míčkem
Druhý (7) miluje knížky Pavla Čecha. Tentokrát jsou to hodiny s pavoučkem Čendou.
Hokejové hřiště
Potřebné ingredience
Piškotový a ořechový korpus, spojený krémem z pomazánkových másel se šlehačkou. Marcipán domácí mléčný.
Zdobený čokotransférovou folií
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 120g moučkového cukru, 2 bílky,120 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky skořice, 1 lžičku mleté kávy, 1 lžičku prášku do pečiva. Čokoládoví lanýži: 13, dkg tmavé nastrouhané čokolády, 2 lžičky másla, 2 lžíce rumu, 7 dkg ml.ořechů, 8 dkg mletých piškotů, 2 lžičky ml.cukru(podle chuti), 2 lžíce kakaa. Vše zpracujeme rukama dohromady a tvoříme kuličky, které obalujeme v kakau nebo ml.cukru. Čokotransférová fólie.
Postup přípravy
Velmi mne zajímalo jak se pracuje s čokotransférovou fólií, tak jsem to musela vyzkoušet na dortíku, který jsem udělala pro mou kamarádku a zároveň mou šéfovou k padesátým…