Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
košík růží

košík růží

Potřebné ingredience

čokoládový korpus, vanilkový krém a WI.

Postup přípravy

Korpus po seskládání malinko seříznout, dole zužit. Dále dle fotek

Zobrazit více...
DORTY
Kašpárek v rohlíku v týpíčku

Kašpárek v rohlíku v týpíčku

Potřebné ingredience

vůbec tu kapelu neznám,ale kašpárek je snad trochu podobný, snaha byla :-)). Ještě pod to pak upeču korpus, obalím zeleně jako louku a dodám dodatečně fotgrafii komplet dortu

Postup přípravy

a týpíčko podle táboru, který Téčko pravidelně a ráda navštěvuje :-)), proto Kašpárek v rohlíku v týpíčku :-))

Zobrazit více...
DORTY
želvy Ninja

želvy Ninja

Potřebné ingredience

x

DORTY
svatební s motorkou

svatební s motorkou

Potřebné ingredience

nevěsta v černočervených šatech, ženich s kloboukem a hlavně motorka. Tak snad je tam vše :-))

Postup přípravy

ořechový korpus, čokoládový a karamelový krém, broskve s ananasem.

Zobrazit více...
DORTY
iglů pro eskymáka :-))

iglů pro eskymáka :-))

Potřebné ingredience

svtělý korpus a čoko krém. White icing

DORTY
Mašinka Tomáš

Mašinka Tomáš

Potřebné ingredience

čoko krém, čoko korpus, white icing

Postup přípravy

,,

Zobrazit více...
DORTY
Pat a Mat

Pat a Mat

Potřebné ingredience

čokoládový korpus, čoko krém + white icing

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DORTY
aspikový - rychlý s postupem

aspikový - rychlý s postupem

Potřebné ingredience

tak plním co jsem slíbila.Aspikový jak dělám již několik let já a vždy s velkým úspěchem. elmi jednoduché.še co chceme do dortu dát si připravíme a nakrájíme na kostičky. Já dávám salám, zeleninu a sýr, vařené vajíčko. Nejdůležitější je příprava želatiny. Používám velké balení z Makra od r.Oetker. na tuto velkou formu (31cm) jsem použila 80g želatiny a 2 l vody. Je to akorát. Vždy připravujte želatinu podle návodu, každá může být malinko jiná tak aby vám ztuhla. Já jen místo vody, dávám vodu s octem. Pro představu v tomto poměru jsem dala 1,75l vody a 0,25l octa (no octa malinko více a méně vody,ale ne o mnoho už). y máme ale rádi kyselejší,pak jsem stejně ještě malinko dokyselovala. Celé to ještě dochucuji různým kořením. ěla jsem po babičce krabičku se zabijačkoovým kořením a to bylo do aspiku s octem úplně ideální. To už bohužel nemám, takže dávám dle chuti. elmi se mě osvědčila špetka majoránky, pálivá paprika, pepř a čubrica. želatinu nesolím, ale přidávám podravku, ta to dosolí dle chuti. Vždy ochutnávám než ji naliji do formy. želatina musí být ostrejší, silnější chuť než jak by jste si představovali, aby to bylo potom ono.Společně se salámem a zeleninou ta chuť je pak slabší, proto musí být ostrejší chuť u samotné želatiny. No vyložíme si okraj formy salámem, plátkovým sýrem, co kdo raději,nebo se nám bude více hodit na ozdobu potom. pak začnu vrstvit, salám, zeleninu, cibulku, sýr atd co a zase saám,atd až mám plnou foru nebo prostě vše zdělané. Pak jen jednoduše zaliju aspikem a zdobím dle fantazie. Vždy si nechám trochu želatiny a když mám dozdobeno, tak zbytkem želatiny ještě poliju a dám tuhnout do ledničky. Pak jen sundám z formy přendám na tác a dobrou chuť

Postup přípravy

když si vyložíte formu salámem, zvlášť když je mastnější, je sundávání formy naprosto bezproblému. Pokud se forma drží a máte strach aby dort někde nepraskl, upatrně v jednom…

Zobrazit více...
DORTY
Farma na kopci? :-))

Farma na kopci? :-))

Potřebné ingredience

moje první zvířátka, docela jsem se teda s nimi prala, klobouk dolů všem těm nádherným zvířátkům na těchto stránkách

Postup přípravy

světlý + čoko korpus, krém čokoládový + karamelový, ovoce a punčovina

Zobrazit více...

Kategorie