Zobrazit přihlášovací formulář
CO DŮM DAL
Hemenex

Hemenex

Potřebné ingredience

2 plátky šunky(nejlépe drůbeží), 2 vejce, nudličky papriky, plátky cibule, sůl, tuk na opečení

Postup přípravy

Na tuku opečeme šunku po jedné straně. Obrátíme ji, zalijeme rozšlehanými vejci se solí, poklademe nudličkami papriky, plátky cibule a zvolna po obou stranách upečeme.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí termix

Domácí termix

Potřebné ingredience

4 dl mléka, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 250 g měkkého tvarohu, cukr podle chuti, čerstvé ovoce

Postup přípravy

Z mléka a pudinkového prášku připravíme pudink, který necháme mírně zchladnout. Ještě teplý jej našleháme s měkkým tvarohem a podle chuti osladíme. Rozdělíme do pohárů, necháme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dětské cappucino

Dětské cappucino

Potřebné ingredience

1 lžička obilné kávy(např. Vitan káva, Caro), 1 lžička sušené smetany, cukr nebo med dle chuti

Postup přípravy

Do hrnečku dáme kávu, smetanu a zalijeme horkou vodou. Promícháme a podle chuti osladíme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Babiččiny voňavé kotlety

Babiččiny voňavé kotlety

Potřebné ingredience

750 g vepřové pečeně, sůl, pepř, 2 větší stroužky česneku, po 1 lžičce sušeného černobýlu, tymiánu, bazalky, rozmarýnu, 2 lžičky oleje, olej, na opékání

Postup přípravy

Nasekané kotlety trochu nařízneme od kosti, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí bylinkového koření, kterou jsme připravili z trošky oleje, prolisovaného česneku a…

Zobrazit více...
DORTY
Ananasový dort

Ananasový dort

Potřebné ingredience

8 vajec, 240 g moučkového cukru, 240 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, tuk a mouka na formu, ananasová tresť, voda, cukr, krém, kompotovaný ananas

Postup přípravy

Žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny. Do ušlehané hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků, rozetřeme do dobře vymazané a vysypané dortové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové semifredo

Čokoládové semifredo

Potřebné ingredience

500 ml smetany ke šlehání ,170 g cukru krupice, 60 g kakaového prášku,4 vejce (odděleně žloutky a bílky), 3 lžíce brandy, 3 lžíce cukru moučky,150 g lískových oříšků bez slupky, nahrubo nasekaných

Postup přípravy

Formu na chlebíček o objemu 1,5 l vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu tak, aby přečnívaly přes okraj. V rendlíku zahřejeme 185 ml smetany. V misce smícháme cukr krupici, kakao…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citronová bábovka s jogurtovou polevou

Citronová bábovka s jogurtovou polevou

Potřebné ingredience

1 hrneček másla 1 ½ hrnečku moučkového cukru 4 vejce, žloutky oddělené od bílků 2 lžičky čerstvé citronové kůry 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžičku sody ½ lžičky soli 6 lžic citronové šťávy 1 hrneček bílého jogurtu Dobrá Máma 2 ½ hrnečku polohrubé mouky 1 hrneček moučkového cukru 2 lžíce citronové šťávy 3-4 lžíce bílého jogurtu Dobrá Máma

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 °C, formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou.
Máslo s cukrem utřeme dohladka, přidáme žloutky (jeden po druhém). Pak vmícháme citronovou kůru,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsa s jogurtem a sýrem feta

Kuřecí prsa s jogurtem a sýrem feta

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsní řízky 250 g bílého jogurtu Dobrá Máma 3 stroužky česneku lisované 1 lžičku sušeného oregana sůl a pepř na dochucení 100 g sýru feta čerstvě nasekaný kopr černé olivy

Postup přípravy

Ve středně velké misce smícháme jogurt, česnek, oregano, sůl a pepř. Asi čtvrtinu směsi odebereme a později ji použijeme jako omáčku podávanou s hotovým kuřetem.
Do misky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Potřebné ingredience

20 čerstvých vypeckovaných švestek 150 ml rumu Na těsto: 300 g hladké mouky 150 g změklého másla špetku soli 2 vejce 100 g moučkového cukru Na krém: 250 ml smetany ke šlehání 50 ml mléka vanilkový lusk 3 vejce 50–70 g cukru (podle chuti) Na glazuru: 2–3 lžíce meruňkového džemu 1–2 lžíce rumu

Postup přípravy

Příprava jídla:
1. Švestky vypeckujte a namočte na čtyři hodiny do rumu. Suroviny na těsto smíchejte a rukama zpracujte ve vláčnou hmotu. Vytvořte bochánek a dejte ho na půl…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šťavnatý jahodový koláč

Šťavnatý jahodový koláč

Potřebné ingredience

300 g jahod 100 g cukru na prosypání jahod lžíci škrobu 200 g polohrubé mouky 200 g hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 180 g krupicového cukru 1 vejce 250 ml podmáslí 125 ml rostlinného oleje tuk na vymaštění plechu Na drobenku: 250 g hrubé mouky 100 g másla, chladného a nakrájeného na kousky 250 g krupicového cukru (můžete použít i hnědý)

Postup přípravy

1. Jahody nakrájejte, prosypte cukrem a škrobem, aby pustily šťávu.

2. Všechnu mouku prosijte s práškem do pečiva. V míse utřete cukr a vejce, vsypte prosátou mouku a…

Zobrazit více...

Kategorie