Fialkový narozeninový-3patrový můj první
Potřebné ingredience
když se na to koukám vypadá děsně
SALKOVÝ KRÉM
Potřebné ingredience
· 1 plechovka zahuštěného slazeného mléka Salko · 250 g másla · moučkový cukr dle chuti
Postup přípravy
Plechovku se Salkem vložíme do hrnce s vodou, tak aby bylo celé ponořené. Nepropichujeme ani neotevíráme! Přiklopíme a vaříme na mírném ohni asi 1 a půl hodiny. Pokud se nám voda…
ŠLEHAČKOVÝ KORPUS
Potřebné ingredience
· 4vejce · 200g moučkového cukru · 1 kelímek smetany na šlehání (250ml) · 300g polohrubé mouky · 3/4 prášku do pečiva · 1vanilkový cukr · špetka soli · lžička citronové kůry (nejlépe čerstvě nastrouhané, ale může být i sušená)
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, poté přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Pečeme při nižší teplotě cca 160 stupňů a pro zjištění, zda je korpus upečený zapíchneme…
PIŠKOTOVÝ KORPUS
Potřebné ingredience
· 5 vajec vel.M · 200g polohrubé mouky, · 200g pískového cukru, · 1 lžička kypř.prášku, · 5 lžic vroucí vody, · špetka soli opět na menší formu na větší formu 7 vajec 280 g cukru - moučka či krupice 280 g polohr. výběr. mouky asi 3/4 PRášek DO PEČiva 1 lžička soli 7 lžic vody
Postup přípravy
Z bílků a špetky soli našleháme tuhý sníh. Pak do něj opět šlehačem zašleháme polovinu cukr. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme do pěny 4 minuty. Za stálého šlehání tenkým…
MRAMOROVÝ KORPUS
Potřebné ingredience
· 250g hladké mouky · 1prášek do pečiva (necelý) · 4 vejce · 240g cukru moučka · 150ml oleje · 100ml vroucí vody · kakao na formu 23 cm
Postup přípravy
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s…
POTAHOVKA VARNA
Potřebné ingredience
· 150 ml vody · 70 g másla · 150 g hladké mouky · 500-700 g cukru moučky · aroma · /lze i trochu sušeného mléka/
Postup přípravy
Uděláme klasické odpalované těsto (voda s máslem do varu, přisypat mouku a míchat až se těsto odděluje od stěn, sundat z ohně), důkladně promíchat./Nesmí tam být hrudky mouky/
KRÉM NADSTAVOVANÝ KAŠÍ
Potřebné ingredience
· 250 ml mléka · 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky · 1 vanilkový cukr · 50 g Omegy · moučkový cukr dle chuti · 250 g másla
Postup přípravy
Abychom zabránili hrudkám, mouku rozděláme do mléka přes sítko. Do hotové horké kaše dáme 1 vanilkový cukr a 50g Omegy. Mícháme do rozpuštění tuku. Na kaši položíme igelitový…