Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Honzovy buchty

Honzovy buchty

Potřebné ingredience

500g hladké mouky,¨25g droždí,50g cukru,220ml mléka,2 vejce, 10g citr.kůry,80g tuku,1 vanil.cukr,špetka soli

Postup přípravy

uděláme kvásek,necháme nakynout a přidáme k ostatním surovinám.\r\ntvarohová náplň-2 tvarohy(ve vaničce lidl),vanil.cukr,cukr,trochu pudink.prášku,\r\nPečeme při 170-180C,před…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Majolkové koláčky

Majolkové koláčky

Potřebné ingredience

Na těsto: 50 dkg hladká mouka, 8 kostek cukru nebo 8 kávových lžiček, 1/4 l mléka, 2 malé majolky, 3 dkg kvasnic, špetka soli, 2 žloutky. Dále 1 vajíčko na potření, a drobenku, tu dělám od oka,( máslo nebo heru - tak z půl kostky, hrubá mouka a cukr a přidávám skořici.

Postup přípravy

Mouku si navážím do mísy, udělám důlek, do něj naliji vlahé mléko, rozdrobím kvastnice a zasypu cukrem. Chvilku nechám až vzejdou kvasnice, pak přidám ostatní, to je majolky,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý povidlový cop

Kynutý povidlový cop

Potřebné ingredience

200 ml mleka, 2 vejce, 50 g sadla, 25g Hery, 1 lzicka soli, 250g hladke mouky, 250g polohr.mouky, 120 g cukru, kostka kvasnic

Postup přípravy

.Testo pekarna nebo rucne, nechat kynout 3 hodiny. Pak rozdelit na tri dily, kazdy vyvalet na placku, potrit povidly, smotat a pak ze vsech tri uplest cop. Jeste nechat nakynout,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čatni-neboli kečup ze švestek

Čatni-neboli kečup ze švestek

Potřebné ingredience

1,5 kg švestek, 25 dkg cukru, 1 KL mletého zázvoru, 2 KL skořice, 3 stroužky česneku, 10 utlučených hřebíčků, 2 PL rozdrceného hořčič.semene, 1/4 KL muškátového květu1 dcl octa,špetka soli¨,0,5 KL čili - nemusí být

Postup přípravy

Švestky nakrájet na menší kousky a dát vařit tak na 1 hodinu (míchat), pak přidat koření-bez cukru, a zase chvilku povařit, pak rozmichovat, přidat cukr a ocet, nechat prohřát,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DOMÁCÍ BANÁNOVÝ NANUK - SUPER HLADKÝ, BEZ ZMRZLÝCH "JEHLIČEK"

DOMÁCÍ BANÁNOVÝ NANUK - SUPER HLADKÝ, BEZ ZMRZLÝCH &…

Potřebné ingredience

3 banány, 1 sladká šlehačka, trochu cukru dle chuti a zralosti banánů, kakao

Postup přípravy

Banány nakrájet na větší kostky a dát zmrznout!! Na cca 2 hodiny. Vyndat z mrazáku, nasypat do mixéru a rozmixovat na hladkou pastu. Přidat celou neušlehanou smetanu+ kakao a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkové překvapení v drobence

Švestkové překvapení v drobence

Potřebné ingredience

Těsto: 380 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky skořice, 1 vejce, 175 g rozpuštěného másla. Náplň: 3 vejce, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 400 g zakysané smetany, 75 g cukru, 75 g rozpuštěného másla, 120 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek. Dále: 330 g švestkových povidel, švestky.

Postup přípravy

Recept na tento vynikající koláček je z knížky Pečeme s láskou. Já jsem si ho ale trochu upravila (např. množství tvarohu).

Ze surovin na těsto vypracujeme v míse…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
JEŽCI

JEŽCI

Potřebné ingredience

1 VEJCE 200 g TUKU 350 g HLADKÁ MOUKA 50 g CUKR KTUPICE 100 g MÁSLO

Postup přípravy

Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové tvarohové řezy

Čokoládové tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 2 PL oleje, 100 g polohrubé mouky. Krém čokoládový: 250 g mascarpone, 250 g tvarohu tučného (alobal), 200 g hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání. Krém bílý: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 30 g hořké čokolády.

Postup přípravy

Tento zákusek jsem udělala na naši rodinnou oslavu a všichni si ho pochvalovali, tak vám posílám recept.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
lívance z brambor-když zbydou vařené brambory

lívance z brambor-když zbydou vařené brambory

Potřebné ingredience

Potřebujete: 250 gramů vařených brambor ve slupce, 3 dcl mléka , 2 vejce špetka soli, 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 8 - 10 dkg hrubé mouky, tuk na smažení , marmeláda navrch+šlehačka

Postup přípravy

brambory nastrouháme na jemno,přidáme ostatní suroviny a smažíme lívance,mohu říct dost dobré

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ANKLBENC

ANKLBENC

Potřebné ingredience

1xvelká cuketa , 1kg paprik / jedno jaké / , 1-2kg rajčat , 3 velké pórky , 1 celá palička česneku , 8 velkých cibulí , 1x rajský protlak / kupuji v penny v papír.krab./ , 1menší lžíce pepře , 8 mrkví , 1 celý ananas/ kousky/ , 2 lžíce soli , 6 lžic sojovky , 2 lžice volčestru , 2 lžíce cukru , 1x velký kečup - dávám můj vlastní domácí - recept má také zde

Postup přípravy

Cibule+ česnek na drobno - osmahnout do růžova , pak mrkev - strouhala jsem na robotu nudličky , rajčata spaříme vařící vodu a oloupeme - nakrájíme na kousky a přidáme . pak…

Zobrazit více...

Kategorie