Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

Potřebné ingredience

čekankové puky (cca 4 kusy), uzená slanina (cca 100 g), parmazán (cca 100 g), 250 ml sladké smetany, 3 lžíce petrželky, 2 lžíce strouhanky, nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu (může být i sušená), citronová šťáva (z ¼ až ½ citronu), mletý bílý pepř, máslo

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- čekankové puky podélně rozkrojit na čtvrtky
- slaninu pokrájet na proužky
- parmazán nastrouhat na jemno
- petrželku pokrájet
-…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Špaldové sušenky

Špaldové sušenky

Potřebné ingredience

300 g špaldové mouky (1/2 hladké, 1/2 celozrnné), 100g agávového sirupu, 200g másla

Postup přípravy

Vše smíchat, nechat v lednici asi hodinu. Vyválet, vykrájet tvary, péct asi 10 min. na 180 stupňů.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka z dýně Hokkaido

Dýňová polévka z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

1 dýně Hokkaidó,1 palička česneku,1 cibule, olivový olej, hrubá mořská sůl,1 l vody

Postup přípravy

Tato dýně se nemusí loupat. Takže rozpůlíme, vydlabeme lžící dužninu se semínky - nevyhazujeme!
Dýni nakrájíme na kousky. Na pekáček dáme oliv. olej, přidáme kousky dýně,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Moje Rote Grütze

Moje Rote Grütze

Potřebné ingredience

Mražené nebo čerstvé ovoce: 0,5 kg třešní bez pecky, 0,5 kg jahod, 1kg kg směsi ovoce (borůvky, maliny, rybíz, angrešt, ostružiny - každého cca. 200g), 0,5 kg cukru krystal, půl sáčku Agaru (zahušťovadlo ze Zdravé výživy)

Postup přípravy

Rote Grütze známe z Německa, v hotelích se podává k snídani ve velkých mísách. Dá se tam koupit i ve sklenicích. Já jsem si původní německý recept upravila tak, aby příprava byla…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký švestkový koláč se smetanou

Linecký švestkový koláč se smetanou

Potřebné ingredience

Těsto: 35 dkg hladké špaldové (možno celozrnné) mouky, 25 dkg másla, 15 dkg třtinového cukru, 1 vejce Poleva: 2 zakysané smetany, 1 bílý jogurt, 4 žloutky, 2 sáčky vanilkového cukru (já dala dle chuti trochu jemného třtinového a vanilku)

Postup přípravy

Těsto zpracujeme na vále, vyválíme placku a přeneseme na plech, kde ji vytvarujeme do okrajů, na těsto poklademe vypeckované rozpůlené švestky a zalijeme polevou. Pečeme cca 1/2…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Müsli z ovesných vloček (pečené)

Müsli z ovesných vloček (pečené)

Potřebné ingredience

70% hořká čokoláda (nastrouhaná),sušené ovoce mix, 6 hrnků ovesných vloček 1 hrnek kokosu (i více) ? hrnku oleje, 1 slazené kondenzované mléko (Salko)

Postup přípravy

Postup:

Vše promícháme, dáme na vymaštěný plech a pečeme 20 min při 150° dozlatova. Během pečení směs na plechu několikrát promícháme.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtové řezy s čokoládovým pudinkem

Jogurtové řezy s čokoládovým pudinkem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Pudink: 500 ml mléka, 3 PL cukru krupice, 1 čokoládový pudinkový prášek. Krém: 500 g bílého selského jogurtu Hollandia, 200 g zakysané smetany, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vlažné vody. Dále: asi 200 g malin, dětské piškoty, kousek čokolády.

Postup přípravy

Původně jsem chtěla upéct jen piškot s malinami, nakonec ale z toho vznikl tento vynikající zákusek.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, metličkou vmícháme olej a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Potřebné ingredience

Hlavička kapusty, 20dkg uzeného, cibule, 2 rohlíky namočené v mléce, 2 vejce, strouhankou, sůl a pepř.

Postup přípravy

Kapustu uvaříme, vše nakrájíme na drobno a smícháme s vajíčkem. Ze směsi tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance. A už jen osmažíme. \r\nDělala jsem dnes prvně a všem moc…

Zobrazit více...
DORTY
Jablečný dort

Jablečný dort

Potřebné ingredience

Těsto-4 vejce,135dkg cukr krupice,140 pol.mouka. 1 náplň-jablka,já použila 6 větších,cukr podle chuti,lžička skořice,1 van pudink,trochu vody na rozmíchání pudinku(já dala čtvrt hrnečku. 2 náplň 2x zakysaná smetana,2 lžičky mouč. cukru nahoře posypat skořicí

Postup přípravy

Vyšlehala jsem sníh,potom vejce s cukrem a střídavě jsem do žloutků přidávala trochu mouky,trochu sněhu a metličkou jsem pomalu míchala,aby nepadl sníh.dala jsem do formy vyložené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
dábelské kotlety-pošli recept.cz

dábelské kotlety-pošli recept.cz

Potřebné ingredience

500g kotlety vepřové 3 lžíce kečup ostrý 2 lžíce hořčice plnotučná sůl pepř 2 vejce 1 kelímek smetana zakysaná 100g sýr strouhaný tuk na vymazání formy

Postup přípravy

Do misky rozklepneme vejce,přidáme tři lžíce kečupu,dvě lžíce hořčice a vše zamícháme.Naklapené kotlety naložíme o předem připravené marinády a necháme uležet jeden den,Poté…

Zobrazit více...

Kategorie