Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
NEJLEPŠÍ SVÍČKOVÁ S KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM

NEJLEPŠÍ SVÍČKOVÁ S KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM

Potřebné ingredience

750g hovězího zadního, špek, 250g mrkve, 250g celeru, 250g petržele, 1 zakysaná smetana, trocha mletého zázvoru, 1 cibule, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček barevného pepře, 2 hovězí bujony

Postup přípravy

Den předem si prošpikujeme maso a naložíme do nahrubo nastrouhané zeleniny + cibule, přidáme bobkové listy, pepř a nové koření, toto vše dáme do větší misky a maso obložíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlý moučník ze strouhaných jablek s chia semínky (i bez)

Rychlý moučník ze strouhaných jablek s chia semínky (i…

Potřebné ingredience

Na velký plech: 1/2 kg strouhaných jablek, 1/2 kg hrubé mouky, 330 g cukru krupice, 3 vejce (nebo 2 vejce a 1,5 lžičky chia semínek namočených v mléce), hrnek mléka, hrnek oleje, lžičky jedlé sody, hrst sekaných ořechů, lžička skořice. Do dortové formy nebo remosky stačí poloviční množství.

Postup přípravy

Oloupaná jablka nastrouháme na okurkovém struhadle, přidáme všechny ostatní přísady, vařečkou zamícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy nebo na plech. Pečeme asi minut,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jablečná šarlota- rychlokoláč ke kávě

jablečná šarlota- rychlokoláč ke kávě

Potřebné ingredience

8 -10 jablek, 1 prdopeč, 350 g hrubé mouky,5 vajec, 180 cukru krystalu

Postup přípravy

jablka(já přidala i dvě hrušky) nakrájet neoloupaná na kousky a dát na dno plechu vyloženýho peč. papírem. Vyšlehat vejce celá s cukrem a přidat mouku a prdopeč. Vlít na jablka,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinové kostky s mascarpone

Malinové kostky s mascarpone

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 g prášku do pečiva, 4 PL oleje. Bílý krém: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, 3 PL cukru moučka. Malinový krém: 240 g malin, 4 PL cukru krupice, 200 g zakysané smetany, 3 želatinové plátky. Ozdoba: bílá čokoláda s kouskem 100% tuku, 1 sušenka.

Postup přípravy

Čekali jsme návštěvu a tak jsem si zase vymyslela nějaký zákusek s malinami, když jich tolik stále zraje.

Maliny zasypeme cukrem a přivedeme k varu, horké přepasírujeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
SUŠENKY S ČOKOKÁDOU

SUŠENKY S ČOKOKÁDOU

Potřebné ingredience

150 g másla změklého,spetka soli,100g třtinového cukru, 1sacek vanilkoveho cukru,1vejce, 225g hladké mouky, 1/2 lžičky jedlé sody, 200g nasekane čokolády

Postup přípravy

Predehrejte troubu na 190 stup. a dva plechy vylozte pec.papírem. Máslo se spetkou soli a oběma druhy cukru vyslehejte na nadychany krém. Potom zaslehejte vejce. Lžící vmichejte…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
kuřecí stehna  s jablky

kuřecí stehna s jablky

Potřebné ingredience

4 kuřecí stehna | 4 jablka | 1-2 malé cibule | olivový olej | kari | paprika | sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu Kuřecí stehna s jablky:

Kuřecí stehna umyjeme a položíme na pekáč. Jablka umyjeme, nakrájíme na měsíčky a vykrojíme střed. Naklademe je ke kuřecím…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

Potřebné ingredience

čekankové puky (cca 4 kusy), uzená slanina (cca 100 g), parmazán (cca 100 g), 250 ml sladké smetany, 3 lžíce petrželky, 2 lžíce strouhanky, nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu (může být i sušená), citronová šťáva (z ¼ až ½ citronu), mletý bílý pepř, máslo

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- čekankové puky podélně rozkrojit na čtvrtky
- slaninu pokrájet na proužky
- parmazán nastrouhat na jemno
- petrželku pokrájet
-…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Špaldové sušenky

Špaldové sušenky

Potřebné ingredience

300 g špaldové mouky (1/2 hladké, 1/2 celozrnné), 100g agávového sirupu, 200g másla

Postup přípravy

Vše smíchat, nechat v lednici asi hodinu. Vyválet, vykrájet tvary, péct asi 10 min. na 180 stupňů.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňová polévka z dýně Hokkaido

Dýňová polévka z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

1 dýně Hokkaidó,1 palička česneku,1 cibule, olivový olej, hrubá mořská sůl,1 l vody

Postup přípravy

Tato dýně se nemusí loupat. Takže rozpůlíme, vydlabeme lžící dužninu se semínky - nevyhazujeme!
Dýni nakrájíme na kousky. Na pekáček dáme oliv. olej, přidáme kousky dýně,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Moje Rote Grütze

Moje Rote Grütze

Potřebné ingredience

Mražené nebo čerstvé ovoce: 0,5 kg třešní bez pecky, 0,5 kg jahod, 1kg kg směsi ovoce (borůvky, maliny, rybíz, angrešt, ostružiny - každého cca. 200g), 0,5 kg cukru krystal, půl sáčku Agaru (zahušťovadlo ze Zdravé výživy)

Postup přípravy

Rote Grütze známe z Německa, v hotelích se podává k snídani ve velkých mísách. Dá se tam koupit i ve sklenicích. Já jsem si původní německý recept upravila tak, aby příprava byla…

Zobrazit více...

Kategorie