NEJLEPŠÍ SVÍČKOVÁ S KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM
Potřebné ingredience
750g hovězího zadního, špek, 250g mrkve, 250g celeru, 250g petržele, 1 zakysaná smetana, trocha mletého zázvoru, 1 cibule, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček barevného pepře, 2 hovězí bujony
Postup přípravy
Den předem si prošpikujeme maso a naložíme do nahrubo nastrouhané zeleniny + cibule, přidáme bobkové listy, pepř a nové koření, toto vše dáme do větší misky a maso obložíme…
Rychlý moučník ze strouhaných jablek s chia semínky (i…
Potřebné ingredience
Na velký plech: 1/2 kg strouhaných jablek, 1/2 kg hrubé mouky, 330 g cukru krupice, 3 vejce (nebo 2 vejce a 1,5 lžičky chia semínek namočených v mléce), hrnek mléka, hrnek oleje, lžičky jedlé sody, hrst sekaných ořechů, lžička skořice. Do dortové formy nebo remosky stačí poloviční množství.
Postup přípravy
Oloupaná jablka nastrouháme na okurkovém struhadle, přidáme všechny ostatní přísady, vařečkou zamícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy nebo na plech. Pečeme asi minut,…
jablečná šarlota- rychlokoláč ke kávě
Potřebné ingredience
8 -10 jablek, 1 prdopeč, 350 g hrubé mouky,5 vajec, 180 cukru krystalu
Postup přípravy
jablka(já přidala i dvě hrušky) nakrájet neoloupaná na kousky a dát na dno plechu vyloženýho peč. papírem. Vyšlehat vejce celá s cukrem a přidat mouku a prdopeč. Vlít na jablka,…
Malinové kostky s mascarpone
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 g prášku do pečiva, 4 PL oleje. Bílý krém: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, 3 PL cukru moučka. Malinový krém: 240 g malin, 4 PL cukru krupice, 200 g zakysané smetany, 3 želatinové plátky. Ozdoba: bílá čokoláda s kouskem 100% tuku, 1 sušenka.
Postup přípravy
Čekali jsme návštěvu a tak jsem si zase vymyslela nějaký zákusek s malinami, když jich tolik stále zraje.
Maliny zasypeme cukrem a přivedeme k varu, horké přepasírujeme…
SUŠENKY S ČOKOKÁDOU
Potřebné ingredience
150 g másla změklého,spetka soli,100g třtinového cukru, 1sacek vanilkoveho cukru,1vejce, 225g hladké mouky, 1/2 lžičky jedlé sody, 200g nasekane čokolády
Postup přípravy
Predehrejte troubu na 190 stup. a dva plechy vylozte pec.papírem. Máslo se spetkou soli a oběma druhy cukru vyslehejte na nadychany krém. Potom zaslehejte vejce. Lžící vmichejte…
kuřecí stehna s jablky
Potřebné ingredience
4 kuřecí stehna | 4 jablka | 1-2 malé cibule | olivový olej | kari | paprika | sůl
Postup přípravy
Postup přípravy receptu Kuřecí stehna s jablky:
Kuřecí stehna umyjeme a položíme na pekáč. Jablka umyjeme, nakrájíme na měsíčky a vykrojíme střed. Naklademe je ke kuřecím…
Zapečené čekankové puky
Potřebné ingredience
čekankové puky (cca 4 kusy), uzená slanina (cca 100 g), parmazán (cca 100 g), 250 ml sladké smetany, 3 lžíce petrželky, 2 lžíce strouhanky, nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu (může být i sušená), citronová šťáva (z ¼ až ½ citronu), mletý bílý pepř, máslo
Postup přípravy
Nejprve si připravit suroviny:
- čekankové puky podélně rozkrojit na čtvrtky
- slaninu pokrájet na proužky
- parmazán nastrouhat na jemno
- petrželku pokrájet
-…
Špaldové sušenky
Potřebné ingredience
300 g špaldové mouky (1/2 hladké, 1/2 celozrnné), 100g agávového sirupu, 200g másla
Postup přípravy
Vše smíchat, nechat v lednici asi hodinu. Vyválet, vykrájet tvary, péct asi 10 min. na 180 stupňů.
Dýňová polévka z dýně Hokkaido
Potřebné ingredience
1 dýně Hokkaidó,1 palička česneku,1 cibule, olivový olej, hrubá mořská sůl,1 l vody
Postup přípravy
Tato dýně se nemusí loupat. Takže rozpůlíme, vydlabeme lžící dužninu se semínky - nevyhazujeme!
Dýni nakrájíme na kousky. Na pekáček dáme oliv. olej, přidáme kousky dýně,…
Moje Rote Grütze
Potřebné ingredience
Mražené nebo čerstvé ovoce: 0,5 kg třešní bez pecky, 0,5 kg jahod, 1kg kg směsi ovoce (borůvky, maliny, rybíz, angrešt, ostružiny - každého cca. 200g), 0,5 kg cukru krystal, půl sáčku Agaru (zahušťovadlo ze Zdravé výživy)
Postup přípravy
Rote Grütze známe z Německa, v hotelích se podává k snídani ve velkých mísách. Dá se tam koupit i ve sklenicích. Já jsem si původní německý recept upravila tak, aby příprava byla…