Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ADÉLČINY BOŽSKÉ PRACNY Z TATRANEK, MARGOTKY A MÁSLA TOP TOP TOP

ADÉLČINY BOŽSKÉ PRACNY Z TATRANEK, MARGOTKY A MÁSLA…

Potřebné ingredience

3 TATRANKY (nejlépe Pečivárne Sereď-takové ty s průhledným obalem, namíchám různé příchutě) 1 MARGOT tyčinka 36 DKG HLADKÉ MOUKY nejlépe havlíčkobrodské 17 DKG CUKR MOUČKA 1 VAJÍČKO 1 CELÉ MÁSLO 3 HŘEBÍČKY SKOŘICE MLETÁ podle chuti (nebo lžička koření medový perník KOTÁNY) pro tmavší barvu lze dát 1 lžíci KAKAA

Postup přípravy

Protože si tyto pracny všichni okamžitě zamilují a chtějí recept, zde je i pro Vás:\r\n\r\nTatranky a margotku nastrouháme na jemném struhadle, máslo na hrubším. Přidáme mouku,…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosky - bez šlehání v páře a přesto vynikající

Kokosky - bez šlehání v páře a přesto vynikající

Potřebné ingredience

150 g cukru krupice, 100 g moučkového cukru, 120 g mletého kokosu, 4 bílky, lžíce citronové šťávy, 60 g prosáté strouhanky

Postup přípravy

Do bílků vsypu cukr krupici a vyšlehám v ručním šlehači až se tvoří špičky, pak lehce vmíchám prosátý cukr moučkový, kokos, strouhanku a přikapu citron ... lehce promíchám. Pomocí…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mila kuličky

Mila kuličky

Potřebné ingredience

6 x mila oplatky,1 máslo,160 gr moučk.cukru, asi 10 lžic mletých vlašských ořechů,4 lžíce rumu

Postup přípravy

oplatky nastrouháme nejmno, s ostatními surovinami smícháme v robotu,dáme přes noc do dózy ztuhnout,pak ráno necháme trochu povolit při pokojové teplotě,lžičkou odebírám těsto a…

Zobrazit více...
DORTY
Pokus o tank

Pokus o tank

Potřebné ingredience

recept s foto postupem

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
3 x POLEVA ČOKOLÁDOVÁ  CITRONOVÁ MLÉČNÁ

3 x POLEVA ČOKOLÁDOVÁ CITRONOVÁ MLÉČNÁ

Potřebné ingredience

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA 100g čokoláda na vaření 1 lžíce tuku 100% Iva, Omega... 1 lžíce oleje Vše mícháme ve vodní lázni až je poleva hladká a lesklá CITRONOVÁ POLEVA 300g cukr moučka 3 lžíce vařícího mléka 2 lžíce vymačkaného citronu MLÉČNÁ POLEVA 250gcukr moučka 5 lžic horkého mléka pár kapek citronu

Postup přípravy

Vše mícháme až je poleva hladká a lesklá

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VIŠŇOVÝ krém JAHODOVÝ

VIŠŇOVÝ krém JAHODOVÝ

Potřebné ingredience

Jahodový- jahodový džus nebo šťávu z jahod povařit a zahustit pudinkem na kaši, vychladlou pak zamíchat do základu másla s cukrem, a můžete přidat i pomačkané jahůdky

Postup přípravy

Višňový jsem dělala tak , že jsem celý kompot rozvařila- samozřejmě vypeckovat pokud je máte i s peckami, a pak ponorným mixérem párkrát projet najemno nebo necháte kousky to…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
CITRONOVÝ KRÉM

CITRONOVÝ KRÉM

Potřebné ingredience

1 hrnek a trošku vody, 1/2 hrnku cukru, 2 žloutky, 3 lžíce rozehřátého másla, 1 vanilkový pudink, šťáva z citronu - podle chuti ___________________________________________________________________

Postup přípravy

ve vodě rozmíchat pudinkový prášek s cukrem a uvařit. Do hotového pudinku máslo, žloutky, kůru a šťávu z citronu.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KÁVOVÝ KRÉM S JÍŠKOU

KÁVOVÝ KRÉM S JÍŠKOU

Potřebné ingredience

50 g másla, 80 g hladké mouky, 100 g cukru, 1/4 l černé kávy, 200 g másla, 50 g cukru

Postup přípravy

50 g másla rozpustíme, odstavíme z plotny a přidáme mouku a 100g cukru. Vrátíme na plotnu a mícháme až se jíška spojí. Zalijeme kávou a vymícháme hustou kaši. Když zhoustne,…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KAKAOVÝ KRÉM S NUTELOU

KAKAOVÝ KRÉM S NUTELOU

Potřebné ingredience

500 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 Zlatý klas (nebo vanilkový pudink), 400 ml mléka, 30 g kakaového prášku, 200 g nutelly, 2 lžíce rumu

Postup přípravy

Z mléka a Zlatého klasu uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout. Máslo s cukrem a prosátým kakaem ušleháme do pěny. Po lžících postupně zašleháváme uvařený vychladlý Zlatý klas …

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
LEHKÝ KRÉM

LEHKÝ KRÉM

Potřebné ingredience

2 40% šlehačky 2 ztužovače 2 polotučné tvarohy vanilka cukr podle chuti Šlehačky dotuha ušleháme a opatrně vmícháme do oslazenbého tvarohu s vanilkou. Můžeme přidat další vůně podle vlastní fantazie - např. k jahodám přidávám 2 lžíce nasekané meduňky a z půl limetky šťávu a kůru naškrábanou na tenké vlásky. Vydrží i do druhého dne.

Postup přípravy

) 1 šlehačka 40%, 1 ztužovač, 3 dcl jogurtu, cukr, 2,5 dcl ovocné šťávy, želatina plátky 1 dkg.
Želatinu nacháme nabobtnat v ovocné šťávě a pak ji rozpustíme. Nesmí se vařit.…

Zobrazit více...

Kategorie