Pečená řepa - naprosto delikátní záležitost
Potřebné ingredience
řepa salát (polníček, rucola, směs listových salátů, dle fantazie) bylinky (tymián, nebo rozmarýn) olivový olej, med, sůl, pepř, balsamicový ocet (lépe redukce) zelenina dle chuti mozzarella piniové oříšky
Postup přípravy
Množily se dotazy na tento recept, tak vkládám, není to můj originál, vyčetla jsem to na internetu, jen jsem si to lehce upravila dle své chuti.
Nejprve si upečeme řepu, omyju,…
Pečené uzené koleno s povidlovým glazé
Potřebné ingredience
2 -3 uzená kolena, NA GLAZÉ: 2 cibule, olej, 500 g švestkových povidel, 100 ml bílého vinného octa, svitek skořice, 100 g třtinového cukru, voda, 2 lžičky hrubě drceného pepře
Postup přípravy
Uzená kolena uvaříme ve vodě doměkka. Pak vyndáme a necháme okapat. Troubu rozehřejeme na 200°C. Na glazé na oleji opékáme nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut dosklovita.…
KINDER DORT rolovací
Potřebné ingredience
trpělivost, dobrá vůle, 8 hod. práce, ale dobrota mňam!!!
Postup přípravy
Korpus kulatý ořechový, 3 obdélníkové plechy sv. piškotu na roládky, krém hnědy čokoládový z mileny, bílý krém z vaj.konaku, marmeláda višně. Poleva z mmb výborná měkká, ozdoby…
Smažené bramborové nudle na čínský způsob
Potřebné ingredience
1-2 velké brambory, pórek nebo jarní cibulka, olej, sůl, vinný ocet, pálivá paprika (chilli)
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme (nejlépe čínským nožem) na tenké nudle. Důkladně v sítku promyjeme, necháme dobře odkapat. Pór nebo jarní cibulku nakrájíme také na tenké nudličky.…
KUNG - PAO (čínská receptura)
Potřebné ingredience
1/2 kg kuřecí prsa, pestrobarevná zelenina (1/2 paprika červená, 1/2 paprika žlutá, 1 velká mrkev, pórek - možno přidat i jarní cibulku, zelenou papriku), čerstvé arašídy (asijské), čerstvý zázvor 2-3cm, olej (já používám olivový), solamyl (škrobová moučka), sojová omáčka, sůl
Postup přípravy
Čerstvé arašídy orestujeme na teflonové pánvičce - bez tuku, neustále mícháme. Jakmile začnou mírně zlatovět odstavíme. Po vychladnutí oloupeme slupky - vždy připravujeme čerstvě…
kefírová buchta-jitulcinyrecepty.cz
Potřebné ingredience
500ml kefírového mléka, 30dkg moučkového cukru, 40dkg polohrubé mouky, 2 vejce (sníh), 150ml oleje, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky v míse smícháme s ostatními ingrediencemi (kdo chce, může přidat 2-3 polévkové…
Domácí pečené müsli
Potřebné ingredience
2 hrnky ovesných vloček, 1 hrnek dle chuti - sušené ovoce, oříšky, semínka (prostě, co kdo ráda), 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce medu.
Postup přípravy
Všechny suroviny se promíchají, vysypat na plech vyložený pečícím papírem, péct na 180 C přibližně 8 - 10 minut. Skladovat v plechovce nebo uzavíratelné plastové dóze. Je více…
Kořeněné ořechy
Potřebné ingredience
250g libovolných ořechů (dělám jen z domácích vlašských, ale chci vyzkoušet i mandle, lískáče, kešu...), 1 bílek, 4 lžíce cukru, půl lžičky soli, další koření dle chuti. U nás vede směs skořice, zázvor a drcený barevný pepř - vše po půl lžičce.
Postup přípravy
V jedné misce smíchám ořechy s bílkem, v druhé cukr, sůl a koření, nakonec promíchám obsahy obou misek. Rozložím na plech s pečicím papírem, vyhřeju troubu na 160 stupňů a peču 15…
Bezlepkové těstoviny s pohankou s fazolemi a bramborami
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 350 g bezlepkové pohankové mušle , 200 g brambor, 200 g fazolí, loupaná rajčata, 1 stroužek česneku, extra panenský olivový olej, sýr strouhaný parmazán, sůl a pepř
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme asi 10 minut v osolené vodě, scedíme. Zvlášť uvaříme fazole do měkka. Mezitím, v jiné pánvi připravíme nakrájená…
Domácí Baileys
Potřebné ingredience
2 slazená kondenzovaná mléka (kupujeme mléko z Kauflandu - je srovnatelné s Tatrou), 1 mandlový pudink od Dr. Oetkra, 1/2 litru rumu - nejlépe Božkov. Tato dávka vyjde na litr a půl.
Postup přípravy
1. Kondenzovaná mléka (zavřená!!!) dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla úplně zatopená a vaříme 2
hodiny, aby mléko zhoustlo a zkaramelizovalo. Po uvaření necháme…