Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Těstoviny se žampiony a cuketou

Těstoviny se žampiony a cuketou

Potřebné ingredience

těstoviny, cuketa, žampiony, zakysaná smetana, sůl, pepř, petrželka, olivový olej, ev. parmazán

Postup přípravy

Na oleji orestujeme zprudka žampiony, poté přidáme kousky cukety a necháme také opéct (musí zůstat křupavá). Nakonec přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a smícháme s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pesto s ricottou

Pesto s ricottou

Potřebné ingredience

2 - 3 sardelky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce zelených oliv, 2 stroužky česneku, trocha chilli, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 - 5 naložených sušených rajčat, 2 lžíce parmazánu, 1 ricotta, čerstvá bazalka

Postup přípravy

Plátky česneku opékáme na oleji, přidáme sardelové řezy a chilli. Po chvíli přidáme olivy, kapary, rajčata a protlak, jen krátce zarestujeme. směs rozmixujeme, přidáme ricottu,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

500g vepřové plece-libové,1 cibule, olej, sůl, pepř asi 6 stroužků česneku,1 šlehačka ( 200 ml),masový vývar ( nemáme-li tak vývar z kostky),200 g mraženého listového špenátu, 1 lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na silnější plátky, osolíme ho a opepříme.
V kastrolu ( nebo v papiňáku) si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa a opečeme . Přidáme 4…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí stehýnka s omáčkou-vareni.cz

Kuřecí stehýnka s omáčkou-vareni.cz

Potřebné ingredience

◦4 kuřecí stehna, rozdělená v kloubu na 2 části ◦ ◦2 šálky oleje ◦200 ml hladké mouky ◦2 lžičky soli ◦1 lžička čerstvě mletého pepře ◦1 lžička sušené majoránky ◦1 lžička sušeného česneku ◦250 ml mléka ◦230 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Na pánvi opečte do zlatohněda slaninu a osušte ji na papírovém ubrousku. K vypečenému tuku přidejte olej.




Mouku se solí a kořením vsypte do igelitového sáčku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rillettes  podle Karolíny

Rillettes podle Karolíny

Potřebné ingredience

prorostlý bůček ( já dělám i z plecka , kotlety) 2 kg ,bílé víno 400 ml( lze nahradit vodou) , sůl 4 lžičky ,rozmarýn 1 snítka

Postup přípravy

Vepřové nakrájejte na kostičky o velikosti minimálně 1,5–2 cm, dejte je do silnostěnného hrnce, promíchejte se solí, podlijte polovinou vína a nechte velmi pomalu pod poklicí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové vepřové ragú-TOPRECEPTY.CZ

Smetanové vepřové ragú-TOPRECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, 1 lžíci sádla nebo oleje, 1 cibuli, 100 ml smetany ke šlehání, 300 ml vývaru, 1 stroužek česnek , kousek mrkve, kousek cukety, 5-6 kapustiček ( zeleninu můžeme použít i jinou ), 1/2 červené papriky, 1 lžíci rajčatového protlaku, solamyl nebo instantní jíšku, sůl , pepř ,papriku sladkou, papriku pálivou

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenkový koláč ze starých jablek

Drobenkový koláč ze starých jablek

Potřebné ingredience

100 g měkkého másla, 100 g mletého cukru, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 4 jablka (pokud jsou špatná a hodně vykrajujete, tak víc), třtinový cukr, citronová šťáva, skořice

Postup přípravy

Nemám moc ráda štrůdly, takže takto zpracovávám stará svrasklá a poškozená jablka ze sklepa.
Z másla, ml.cukru, mouky a soli uděláme drobenku. Asi jednu třetinu z ní dáme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pruhovaný chlebíček

Pruhovaný chlebíček

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Pudink: 400 ml mléka, 1 čokoládový pudinkový prášek, 2 PL cukru. Jablečná náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, 100 g cukru krupice, 20 g másla, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody, šťáva z ½ citronu. Dále: 8 kousků Be Be sušenek kakaových, 70 g hořké čokolády, kousek 100% tuku, zdobení (zde slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě).

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kýta po italsku

Kýta po italsku

Potřebné ingredience

1/2kg vepřové kýty, 2 cibule, 3 lžice oleje, 3 lžice solamylu, 3 celá vejce, 2 lžičky sladké papriky (kdo má rád ostřejší, může přidat pálivou), 1 lžička kari koření, 1 lžička krystal. curku, 1 lžička soli, trochu pepře

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na malé kousky, cibuli na nudličky a přidáme vše ostatní - dobře promícháme a necháme přes noc odležet v ledničce. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme z každé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KOKOSOVÁ STRACIATELLA S TVAROHEM A PUDINKEM – JEMNÝ MOUČNÍK Z PLECHU

KOKOSOVÁ STRACIATELLA S TVAROHEM A PUDINKEM – JEMNÝ…

Potřebné ingredience

Suroviny /měřené čtvrtlitrovým hrnkem/ na tmavé kakaové těsto: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, ½ hrnku kokosu, ¾ - 1 hrnek cukru krystal, 1 hrnek mléka, ¾ hrnku oleje, 2 vejce, 2 PL kakaa. Suroviny na tvarohovou světlou náplň: 1 vanička tvarohu, ½ hrnku moučkového cukru, 1 hrnek mléka, ½ sáčku kokosového pudinku, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce. Kdo má rád hodně náplně, těsto ji snese i dvojnásobnou.

Postup přípravy

Pokud k základnímu hrníčkovému receptu přidáme kokos a kakao, pak se v kombinaci s tvarohovo-pudinkovou náplní povýší na chuťový zážitek. Jemnosti moučníku se dosáhne smícháním…

Zobrazit více...

Kategorie