Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Holandské řízky

Holandské řízky

Potřebné ingredience

50 dkg bůčku, 15 dkg tvrdého sýru a můžeme dát kousek nivy 1dcl mléka, strouhanka, sůl, stroužek česneku

Postup přípravy

Bůček umeleme na masovém strojku. Do mletého masa nalijeme méko a necháme přes noc nasáknout. Druhý den osolíme, přidáme nastrouhaný sýr,stroužek česneku a důkladně prohněteme. Z…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky

Plněné papriky

Potřebné ingredience

7 paprik (zelené nejlépe slovenské) máslo 4 cibule (3 pod papriky a 1 do směsi masa) 1 rajčatová šťáva 2 rajč. protlak 3 lžíce kečup 1/2 kg mletého masa 1 pytlík rýže 2 vajíčka citron sůl, pepř, majoránka, tymián, bobkový list, celý pepř, nové koření

Postup přípravy

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, majoránkou a na jemno nakrájenou cibulí (česnek ne!!), přidáme vajíčko a asi 5 minut povařenou rýži.
Papriky vydlabeme a naplníme směsí.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jahodové knedlíky (tvarohové)

Jahodové knedlíky (tvarohové)

Potřebné ingredience

2 zelené měkké tvarohy pol. mouka dětská krupička jahody moučkový cukr máslo tvrdý tvaroh

Postup přípravy

Z měkkého tvarohu, pol. mouky a dvou lžic dětské krupičky uděláme vláčné těsto, asi jako modelínu. Plníme jahodami, meruňkami atd. uděláme knedlíky a dáme vařit do vroucí vody. Po…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný koláč (štrůdl jinak)

Výborný koláč (štrůdl jinak)

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta
jablka
cukr
skořici
2 pudinky
1 balení piškotů

Postup přípravy

Listové těsto rozpůlíme na dva díly, jeden díl rozválíme a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto dáme piškoty, nastrouháme jablka posypeme cukrem a skořicí.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Potřebné ingredience

6 vajec
2 šlehačky (děláme li i s ovocem, stačí jedna šlehačka = 250 ml)
10 dkg cukr moučka
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
ztužovač šlehačky

Postup přípravy

Žloutky a cukry utřeme, přidáme kakao a nakonec sníh. Dáme péct na vymazaný a vysypaný pečicí papír na plech. Srolujeme, 5 - 8 min. necháme stydnout a pak rozmotáme a plníme.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Čertovská směs

Čertovská směs

Potřebné ingredience

kuřecí prsíčka
červená paprika
nakládané žampiony
cibule
chilli, sůl, cukr
glutamán
sojovka
škrobová moučka
olej
vejce

Postup přípravy

Prsíčka nakrájíme na nudličky, obalíme ve škrobové moučce, žloutku, chilli a soli. Necháme odležet. Rozpálíme olej a orestujeme. Přecedíme. Dáme kapku nového oleje. Vrátíme maso.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Potřebné ingredience

chřest v konzervě
brambory
cibule
máslo
tavený sýr
smetana
bylinky
kmín,sůl, (může se dát trošku chilli)

Postup přípravy

Na másle zpěním cibulku, když zesklovatí, přidám tavený sýr, zaliju trochou smetany, vodou, přidám brambory, nálev z chřestu, koření, když jsou brambory skoro měkké, dám nakrájený…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

Potřebné ingredience

vykoštěné kuřena nádivku:houska, bylinky, vajíčka, uzené, klobása, mléko

Postup přípravy

Kuřecí maso osolíme, naplníme nádivkou. Příprava nádivky: housky nakrájíme na kostičky, smícháme se žloutky, mlékem, na kostičky nakrájeným uzeným, klobáskou, hustě zasypeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

hovězí žebro
kořenová zelenina
cibule
česnek
celý pepř
nové koření
sůl

Postup přípravy

Vše dáme vařit do studené vody, cibuli ve slupce kvůli barvě, vaříme tahem. Sbíráme pěnu. Přecedíme, maso a zeleninu nakrájíme(česnek ne,vyhodíme) dáme do vývaru.
Uděláme z…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

čočkaangl. slaninahl. moukačesnekmajoránka, sůl, pepř

Postup přípravy

Uvaříme čočku. Ochutíme česnekem, solí, majoránkou a pepřem. Zahustíme jíškou, kterou uděláme z angl. slaniny a mouky.

Zobrazit více...

Kategorie