Holandské řízky
Potřebné ingredience
50 dkg bůčku, 15 dkg tvrdého sýru a můžeme dát kousek nivy 1dcl mléka, strouhanka, sůl, stroužek česneku
Postup přípravy
Bůček umeleme na masovém strojku. Do mletého masa nalijeme méko a necháme přes noc nasáknout. Druhý den osolíme, přidáme nastrouhaný sýr,stroužek česneku a důkladně prohněteme. Z…
Plněné papriky
Potřebné ingredience
7 paprik (zelené nejlépe slovenské) máslo 4 cibule (3 pod papriky a 1 do směsi masa) 1 rajčatová šťáva 2 rajč. protlak 3 lžíce kečup 1/2 kg mletého masa 1 pytlík rýže 2 vajíčka citron sůl, pepř, majoránka, tymián, bobkový list, celý pepř, nové koření
Postup přípravy
Mleté maso smícháme se solí, pepřem, majoránkou a na jemno nakrájenou cibulí (česnek ne!!), přidáme vajíčko a asi 5 minut povařenou rýži.
Papriky vydlabeme a naplníme směsí.…
Jahodové knedlíky (tvarohové)
Potřebné ingredience
2 zelené měkké tvarohy pol. mouka dětská krupička jahody moučkový cukr máslo tvrdý tvaroh
Postup přípravy
Z měkkého tvarohu, pol. mouky a dvou lžic dětské krupičky uděláme vláčné těsto, asi jako modelínu. Plníme jahodami, meruňkami atd. uděláme knedlíky a dáme vařit do vroucí vody. Po…
Výborný koláč (štrůdl jinak)
Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta
jablka
cukr
skořici
2 pudinky
1 balení piškotů
Postup přípravy
Listové těsto rozpůlíme na dva díly, jeden díl rozválíme a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto dáme piškoty, nastrouháme jablka posypeme cukrem a skořicí.
Šlehačková roláda
Potřebné ingredience
6 vajec
2 šlehačky (děláme li i s ovocem, stačí jedna šlehačka = 250 ml)
10 dkg cukr moučka
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
ztužovač šlehačky
Postup přípravy
Žloutky a cukry utřeme, přidáme kakao a nakonec sníh. Dáme péct na vymazaný a vysypaný pečicí papír na plech. Srolujeme, 5 - 8 min. necháme stydnout a pak rozmotáme a plníme.…
Čertovská směs
Potřebné ingredience
kuřecí prsíčka
červená paprika
nakládané žampiony
cibule
chilli, sůl, cukr
glutamán
sojovka
škrobová moučka
olej
vejce
Postup přípravy
Prsíčka nakrájíme na nudličky, obalíme ve škrobové moučce, žloutku, chilli a soli. Necháme odležet. Rozpálíme olej a orestujeme. Přecedíme. Dáme kapku nového oleje. Vrátíme maso.…
Chřestová polévka
Potřebné ingredience
chřest v konzervě
brambory
cibule
máslo
tavený sýr
smetana
bylinky
kmín,sůl, (může se dát trošku chilli)
Postup přípravy
Na másle zpěním cibulku, když zesklovatí, přidám tavený sýr, zaliju trochou smetany, vodou, přidám brambory, nálev z chřestu, koření, když jsou brambory skoro měkké, dám nakrájený…
Kuřecí roláda
Potřebné ingredience
vykoštěné kuřena nádivku:houska, bylinky, vajíčka, uzené, klobása, mléko
Postup přípravy
Kuřecí maso osolíme, naplníme nádivkou. Příprava nádivky: housky nakrájíme na kostičky, smícháme se žloutky, mlékem, na kostičky nakrájeným uzeným, klobáskou, hustě zasypeme…
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Potřebné ingredience
hovězí žebro
kořenová zelenina
cibule
česnek
celý pepř
nové koření
sůl
Postup přípravy
Vše dáme vařit do studené vody, cibuli ve slupce kvůli barvě, vaříme tahem. Sbíráme pěnu. Přecedíme, maso a zeleninu nakrájíme(česnek ne,vyhodíme) dáme do vývaru.
Uděláme z…
Čočková polévka
Potřebné ingredience
čočkaangl. slaninahl. moukačesnekmajoránka, sůl, pepř
Postup přípravy
Uvaříme čočku. Ochutíme česnekem, solí, majoránkou a pepřem. Zahustíme jíškou, kterou uděláme z angl. slaniny a mouky.