Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí ragu-podle Soni

Kuřecí ragu-podle Soni

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg kuřecího vykostěného masa nebo řízky, 3 velké cibule, 3 středně velké mrkve, 200 g mražených lesních hub, 1 konzerva loupaných krájených rajčat (osvědčená mám Capannina z Plusu), 100 ml červeného suchého vína, 3 lžičky hladké mouky, 100 ml vody, olivový olej, tymián, sůl, drcený černý pepř

Postup přípravy

V litinovém hrnci jsem osmahla na rozehřátém olivovém oleji cibule nakrájené podélně na osminy a očištěné mrkve, nakrájené šikmo na špalíčky. Už jenom to vonělo skvěle. Pak jsem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A HRUŠKAMI-LAHODNÝ, VOŇAVÝ I KŘUPAVÝ

MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A HRUŠKAMI-LAHODNÝ, VOŇAVÝ I…

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 125 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, špetka citronové kůry. Suroviny na náplň: 1 vanička tvarohu, ½ kelímku zakysané smetany, moučkový cukr dle vlastní chuti, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, ½ sáčku vanilkového pudinku, špetka citronové kůry (nemusí být), dobře odkapané kompotované hrušky, popřípadě meruňková marmeláda.

Postup přípravy

Velká výhoda tohoto koláče je ta, že se dá krájet čerstvě upečený, bez dlouhého čekání na ztuhnutí náplně, oproti jiným receptům. Je příjemně měkký, voňavý a jemně křupavý zároveň…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VELMI KŘEHOUČKÝ ZÁVIN Z KŘEHKÉHO TĚSTA

VELMI KŘEHOUČKÝ ZÁVIN Z KŘEHKÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience

Suroviny: 270 g hladké mouky, 135 g studeného másla, 120 g cukru-jemné krupičky, špetka soli, necelý sáček kypřícího prášku, 3 žloutky. Náplň: 8 polévkových lžic meruňkové marmelády.

Postup přípravy

Křehoučký závin s dobrou meruňkovou marmeládou je velmi příjemná změna mezi moučníky, které si doma standartně pečeme. Opravdu doporučuji ho vyzkoušet.

Postup:

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 g celozrnné pšeničné mouky , 100 g hladké pšeničné mouky, 50 g žitné mouky ,1 balíček sušeného droždí ,1 lžička cukru, 2 lžičky soli ,1 lžíce octa ,80 g sádla , 250 ml vlažné vody, 1 lžička kmínu , ½ lžičky fenyklu, 3 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy

Do hnětací mísy z pekárny dáme vlažnou vodu ,rozpuštěné sádlo,1 lžíci octa, přidáme odváženou mouku.

Do jednoho rohu dáme 2 lžičky soli, do druhého 1 lžičku cukru.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Karbanátky jako mufiny

Karbanátky jako mufiny

Potřebné ingredience

Ochucené mleté maso podle vás,formičky na mufiny(já používám větší misky od paštik nebo ďábelských toustů.Nasysila jsem jich dvanáct a používám pořád dokola,protože obsah mi nikdo moc nechce

Postup přípravy

Uděláme karbanátky,dáme do formiček pak na plech a pečeme asi 30 minut podle trouby.Karbanátky se pečou ve vlastní šťávě,která v mističce zůstane.Žádné smažení,podlévání a jsou…

Zobrazit více...
DORTY
Červené srdce-domácí Red Velvet

Červené srdce-domácí Red Velvet

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 200 g třtinového cukru ( nebo cukru krupice), 200 g másla, 250 ml podmáslí, 30 g kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva , 1 vanilkový cukr, ½ lžičky jedlé sody , 1 lžíce jablečného octa , 2 vejce, ½ lžičky červeného potravinářského barviva , Na tvarohovou šlehačku: 1 vaničku tučného měkkého tvarohu , 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání , ztužovač šlehačky.

Postup přípravy

V míse si vyšleháme máslo ,pokrájené na kousky s cukrem .

Postupně přidáváme vejce, mouku, kakao, vanilkový cukr a podmáslí smíchané s potravinářskou barvou.

Nakonec…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plněná kapsa se šlehačkou a brusinkami

Vepřová plněná kapsa se šlehačkou a brusinkami

Potřebné ingredience

4 silnější plátky z vepřové pečeně bez kosti, 5 dkg třené nivy, 5 dkg strouhaného eidamu ,5 dkg anglické slaniny, kompotované brusinky , smetana ke šlehání , pepř, sůl , koření na vepřový steak , olej

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme náplň.

Do misky si dáme nivu, anglickou slaninu pokrájenou na drobné kousky a nastrouháme eidam- vše si promícháme.

Plátky masa osolíme ,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TVAROHOVÁ SYPANÁ BUCHTA, RYCHLÁ A SNADNÁ!

TVAROHOVÁ SYPANÁ BUCHTA, RYCHLÁ A SNADNÁ!

Potřebné ingredience

NÁPLŇ: tvaroh 2 ks, 3 ks vejce, mléko 250 ml, vanilkový cukr 3 balíčky, máslo1/2 kostky na plátky na povrch. SYPKÁ SMĚS: polohrubá mouka 3 hrnky, cukr 1 hrnek, prášek do pečiva 1 ks.

Postup přípravy

Nejdříve si smícháme dohromady sypkou směs i náplň (každou zvlášť). Pak si vymažeme a vysypeme plech, já dělám na klasický pekáček. Dáme nejdříve půlku sypké směsi, pak celou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaninové šneci

Slaninové šneci

Potřebné ingredience

1 listové těsto\\r\\n1 malý kečup\\r\\n6 stroužků česneku\\r\\n30 dkg anglické slaniny\\r\\n1 balení plátkového sýra\\r\\n10 dkg nivy\\r\\nPizza koření\\r\\n1 vajíčko na potření

Postup přípravy

Listové těsto si rozválíme a pomažeme si ho kečupem do kterého jsme promačkali česnek.Poklademe plátky slaniny,plátkového eidamu, strouhanou nivou a posypeme pizza kořením( může…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Špagety s mušlemi sv. Jakuba a cuketou na pomerančích

Špagety s mušlemi sv. Jakuba a cuketou na pomerančích

Potřebné ingredience

Pro 6 osob: 1 balení Špagety "FARABELLA" 500 gr. 25 ks mušlí sv. Jakuba 1 menší cuketa 1 pomeranč 100 g rukola 1 skleničku bílého vína 1 lžíce černého kaviáru zeleninový vývar panenský olivový olej sůl pepř

Postup přípravy

V pánvi zlehka osmahneme mušle sv. Jakuba v extra panenském olivovém oleji, zalijeme bílým vínem a přidáme trošku pepře.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.

Zobrazit více...

Kategorie