Kuřecí ragu-podle Soni
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kg kuřecího vykostěného masa nebo řízky, 3 velké cibule, 3 středně velké mrkve, 200 g mražených lesních hub, 1 konzerva loupaných krájených rajčat (osvědčená mám Capannina z Plusu), 100 ml červeného suchého vína, 3 lžičky hladké mouky, 100 ml vody, olivový olej, tymián, sůl, drcený černý pepř
Postup přípravy
V litinovém hrnci jsem osmahla na rozehřátém olivovém oleji cibule nakrájené podélně na osminy a očištěné mrkve, nakrájené šikmo na špalíčky. Už jenom to vonělo skvěle. Pak jsem…
MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A HRUŠKAMI-LAHODNÝ, VOŇAVÝ I…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 125 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, špetka citronové kůry. Suroviny na náplň: 1 vanička tvarohu, ½ kelímku zakysané smetany, moučkový cukr dle vlastní chuti, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, ½ sáčku vanilkového pudinku, špetka citronové kůry (nemusí být), dobře odkapané kompotované hrušky, popřípadě meruňková marmeláda.
Postup přípravy
Velká výhoda tohoto koláče je ta, že se dá krájet čerstvě upečený, bez dlouhého čekání na ztuhnutí náplně, oproti jiným receptům. Je příjemně měkký, voňavý a jemně křupavý zároveň…
VELMI KŘEHOUČKÝ ZÁVIN Z KŘEHKÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
Suroviny: 270 g hladké mouky, 135 g studeného másla, 120 g cukru-jemné krupičky, špetka soli, necelý sáček kypřícího prášku, 3 žloutky. Náplň: 8 polévkových lžic meruňkové marmelády.
Postup přípravy
Křehoučký závin s dobrou meruňkovou marmeládou je velmi příjemná změna mezi moučníky, které si doma standartně pečeme. Opravdu doporučuji ho vyzkoušet.
Postup:
Celozrnné rohlíky z domácí pekárny
Potřebné ingredience
250 g celozrnné pšeničné mouky , 100 g hladké pšeničné mouky, 50 g žitné mouky ,1 balíček sušeného droždí ,1 lžička cukru, 2 lžičky soli ,1 lžíce octa ,80 g sádla , 250 ml vlažné vody, 1 lžička kmínu , ½ lžičky fenyklu, 3 lžíce slunečnicových semínek
Postup přípravy
Do hnětací mísy z pekárny dáme vlažnou vodu ,rozpuštěné sádlo,1 lžíci octa, přidáme odváženou mouku.
Do jednoho rohu dáme 2 lžičky soli, do druhého 1 lžičku cukru.
Karbanátky jako mufiny
Potřebné ingredience
Ochucené mleté maso podle vás,formičky na mufiny(já používám větší misky od paštik nebo ďábelských toustů.Nasysila jsem jich dvanáct a používám pořád dokola,protože obsah mi nikdo moc nechce
Postup přípravy
Uděláme karbanátky,dáme do formiček pak na plech a pečeme asi 30 minut podle trouby.Karbanátky se pečou ve vlastní šťávě,která v mističce zůstane.Žádné smažení,podlévání a jsou…
Červené srdce-domácí Red Velvet
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 200 g třtinového cukru ( nebo cukru krupice), 200 g másla, 250 ml podmáslí, 30 g kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva , 1 vanilkový cukr, ½ lžičky jedlé sody , 1 lžíce jablečného octa , 2 vejce, ½ lžičky červeného potravinářského barviva , Na tvarohovou šlehačku: 1 vaničku tučného měkkého tvarohu , 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání , ztužovač šlehačky.
Postup přípravy
V míse si vyšleháme máslo ,pokrájené na kousky s cukrem .
Postupně přidáváme vejce, mouku, kakao, vanilkový cukr a podmáslí smíchané s potravinářskou barvou.
Nakonec…
Vepřová plněná kapsa se šlehačkou a brusinkami
Potřebné ingredience
4 silnější plátky z vepřové pečeně bez kosti, 5 dkg třené nivy, 5 dkg strouhaného eidamu ,5 dkg anglické slaniny, kompotované brusinky , smetana ke šlehání , pepř, sůl , koření na vepřový steak , olej
Postup přípravy
Nejdřív si připravíme náplň.
Do misky si dáme nivu, anglickou slaninu pokrájenou na drobné kousky a nastrouháme eidam- vše si promícháme.
Plátky masa osolíme ,…
TVAROHOVÁ SYPANÁ BUCHTA, RYCHLÁ A SNADNÁ!
Potřebné ingredience
NÁPLŇ: tvaroh 2 ks, 3 ks vejce, mléko 250 ml, vanilkový cukr 3 balíčky, máslo1/2 kostky na plátky na povrch. SYPKÁ SMĚS: polohrubá mouka 3 hrnky, cukr 1 hrnek, prášek do pečiva 1 ks.
Postup přípravy
Nejdříve si smícháme dohromady sypkou směs i náplň (každou zvlášť). Pak si vymažeme a vysypeme plech, já dělám na klasický pekáček. Dáme nejdříve půlku sypké směsi, pak celou…
Slaninové šneci
Potřebné ingredience
1 listové těsto\\r\\n1 malý kečup\\r\\n6 stroužků česneku\\r\\n30 dkg anglické slaniny\\r\\n1 balení plátkového sýra\\r\\n10 dkg nivy\\r\\nPizza koření\\r\\n1 vajíčko na potření
Postup přípravy
Listové těsto si rozválíme a pomažeme si ho kečupem do kterého jsme promačkali česnek.Poklademe plátky slaniny,plátkového eidamu, strouhanou nivou a posypeme pizza kořením( může…
Špagety s mušlemi sv. Jakuba a cuketou na pomerančích
Potřebné ingredience
Pro 6 osob: 1 balení Špagety "FARABELLA" 500 gr. 25 ks mušlí sv. Jakuba 1 menší cuketa 1 pomeranč 100 g rukola 1 skleničku bílého vína 1 lžíce černého kaviáru zeleninový vývar panenský olivový olej sůl pepř
Postup přípravy
V pánvi zlehka osmahneme mušle sv. Jakuba v extra panenském olivovém oleji, zalijeme bílým vínem a přidáme trošku pepře.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
…