Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
KRÉMOVÉ ŘEZY S GRANKEM – VÝBORNÝ HRNÍČKOVÝ RECEPT

KRÉMOVÉ ŘEZY S GRANKEM – VÝBORNÝ HRNÍČKOVÝ RECEPT

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 1 a ½ čtvrtlitrového hrnku hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku, ½ hrnku cukru-jemného krystalu, 1 sáček vanilkového cukru, ½ hrnku moučkového cukru, 4 žloutky, 4 bílky na sníh, 1 hrnek mléka 1/2 deci slunečnicového oleje. Suroviny na náplň: Máslová část- 250 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 1-2 polévkové lžíce rumu. Pudinková část-8 deci mléka, 2 sáčky vanilkových pudinků, 10-12 čajových lžiček cukru krystal. Ostatní suroviny: Jahodový džem, granko.

Postup přípravy

Jednoduchý moučník s krémem, dozdobený a dochucený pouze grankem, přesto výborný.

Postup - krém: Máslo necháme předem změknout na pokojovou teplotu. Dále uvaříme hustý…

Zobrazit více...
POLÉVKY
PÓRKOVÁ POLÉVKA

PÓRKOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

1 pórek 3 lžíce másla smetanu 0,5 dl mléka pepř sůl, 2 brambory 1 mrkev dochutím podravkou

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Na lžíci másla osmahneme nakrájený pórek, mrkev a na konec brambory.
Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Uvařený pórek rozmixujeme přidáme všechny…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
PIROHY

PIROHY

Potřebné ingredience

Já dělám dávku a mám z toho asi 70 pirohů. 1 vejce, 325 g polohrubá + 325 hruhá mouka + vlažná voda sůl Náplň: 1,5 tvaroh v kostce sůl a vejce.

Postup přípravy

Vypracujeme vláčné těsto a tvarujeme pirohy a uvaříme ve slané vodě
Uvařené pirohy polijeme máslem
Můžete na talíři na to dát zakysanou smetanu.

PS dělám ze…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí maso se zelím a nudlemi -podle Dandy

Kuřecí maso se zelím a nudlemi -podle Dandy

Potřebné ingredience

Ingredience •500 g kuřecí maso •sůl •pepř •solamyl •čerstvý zázvor •2 nakrájené cibulky •olej •600 g mladého zelí •barevné pariky*1 mrkev*2 lžíce vypraných rozinek •cukr •citronová šťáva •400 g čerstvých nudlí

Postup přípravy

Postup


Nakrájejte na kousky 600 g mladého zelí, vložte do vroucí, osolené vody a povařte 2 minuty. Pak zelí sceďte a nechte okapat.
Nakrájejte na kostičky 500…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bábovka-podle Janky

Tvarohová bábovka-podle Janky

Potřebné ingredience

cukr 250 g, Máslo 250 g, polohrubá mouka 250 g, vejce 4 ks, vanilkový cukr 1 balení, prášek do pečiva 1 balení, měkký tvaroh 250 g, Rozinky

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky (kdo má rád, může ochutit troškou rumu).
Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva…

Zobrazit více...
DORTY
CHŘESTÝŠ ........ s postupem

CHŘESTÝŠ ........ s postupem

Potřebné ingredience

Potřebujete 2 dortové korpusy ke zhotovení vyššího dortu, máslový krém + vše co máte v dortu rádi. Potahovací hmotu a prachové barvy.

Postup přípravy

Jak postupovat se dočtete detailně u obrázků. Jsem nadšená a jsem zvědavá, jaký vzbudí rozruch na zítřejším dětském karnevalu. Možná si říkáte - trošku morbidní pro děti, ale já…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Holašovické koláčky

Holašovické koláčky

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 100 g másla, 3 žloutky, 3 vrchovaté PL cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 2 PL sádla, citronová kůra. Tvarohová náplň: 250 g tučného tvarohu v alobalu, 1 vejce, 3 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr. Maková náplň: 200 ml mléka, 150 g mletého máku, 4 PL cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, trochu rumu, mleté piškoty. Dále: 1 vejce na potření, rozinky v rumu.

Postup přípravy

Těsto zaděláme ručně s kváskem nebo v pekárně. Pro pekárnu: Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky. Máslo rozpustíme a vychladíme. Do pekárny nalijeme mléko a máslo, nasypeme cukry,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Karamelové kostky s BeBe sušenkami

Karamelové kostky s BeBe sušenkami

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL vody, 5 PL oleje. Krém 1: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 250 g másla, 1 zkaramelizované salko (plechovka). Krém 2: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 80 g cukru moučka, 1 lžička citronové šťávy, 4 želatinové plátky. Dále: 2 balíčky Be Be sušenek kakaových.

Postup přípravy

Z bílků a menší části cukru ušleháme pevný sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu vyšleháme do pěny, přiléváme olej a přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MRAMOROVÁ BÁBOVKA S JEMNÝM PROUŽKEM – HRNÍČKOVÝ RECEPT

MRAMOROVÁ BÁBOVKA S JEMNÝM PROUŽKEM – HRNÍČKOVÝ RECEPT

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek cukru-jemného krystalu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, ½ sáčku kakaového pudinkového prášku, 1 polévková lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2-3 celá vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku slunečnicového oleje, citronová kůra,

Postup přípravy

Příjemné a chutné zpestření sladkého jídelníčku je u nás právě tahle mramorová bábovka.

Postup:
Nejdříve vymastíme a vysypeme hrubou moukou bábovkovou formu.
Pak…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pečená zelenina

Pečená zelenina

Potřebné ingredience

Cuketa, červená řepa, paprika, batáty...koření, sůl, trochu oleje.

Postup přípravy

Vše nakrájet, okořenit, trochu oleje, promíchat a dát upíct. Na fotu nic moc, ale je to fakt dobrý.

Zobrazit více...

Kategorie