Zobrazit přihlášovací formulář
HOVĚZÍ MASO
Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Potřebné ingredience

600g hovězí zadní 2-3 cibule mrkev, petržel máslo celý pepř, nové koření kyselé okurky špek sůl

Postup přípravy

Prošpikujeme maso. Cibuli a zeleninu dáme na rozpuštěné máslo. Vše na kolečka. Přidáme špek. Na to vložíme maso, které jsme si vedle opekli ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kapsa s chřestem

Kuřecí kapsa s chřestem

Potřebné ingredience

kuřecí prsa
šunka
niva
plechovka chřestu
ol.olej
hořčice
máslo
smetana
solamyl

Postup přípravy

kuřecí prsa posolit, popepřit, poklást šunkou obalenou v pepři, kus nivy, asi 4 kousky chřestu, zabalit na kapsu, opéct na rozpáleném oliv.oleji, zasypat country kořením, přidat…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře jako kachna

Kuře jako kachna

Potřebné ingredience

kuře kysané zelí angl.slanina kmín,sůl sádlo černé pivo

Postup přípravy

- kuře hodně okmínujeme a osolíme
- do pekáčku dáme angl.slaninu, sádlo
- na to kysané zelí
- poklademe kuřetem
- podléváme černým pivem

výborné!!!!

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květákové placičky

Květákové placičky

Potřebné ingredience

předvaříme si květák těstíčko uděláme z : hl. mouky, vajíčka, mléka nebo piva přidáme sůl, pepř, petrž. nať, mušk. oříšek....podle chuti

Postup přípravy

Květák nasekáme na jemno, dáme do těstíčka a lžící děláme placičky na pánvičku a smažíme. S bramborem a tatarkou dobrota.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety ve šlehačce

Kotlety ve šlehačce

Potřebné ingredience

brambory
kotlety
šlehačka
porek
sýr
sůl,pepř,sl.paprika, (chilli)

Postup přípravy

Na kolečka nakrájíme syrové brambory, dáme do pekáčku, na to naklepané, osolené, opepřené a opaprikované kotlety, můžeme dát porek, zase syrové brambory a zalijeme šlehačkou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso v mrkvi

Maso v mrkvi

Potřebné ingredience

vepřové maso (plec) mrkev máslo (sádlo) cibule citron sůl, pepř, cukr, kmín

Postup přípravy

Na tuku osmažíme cibuli, na ní maso, osolím, opepřím, okmínuji, dusím, podliju, když je maso skoro měkké, přidám na kolečka nakrájenou mrkev, zahustím moukou ve vodě, dochutím…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

máslo cibule hl.mouka vývar z hov. masa koření: celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl rajská šťáva, protlak citron cukr

Postup přípravy

na másle zpěním cibuli, přisypu mouku, usmažím jíšku, rozvařím ji vodou nebo vývarem z hovězího masa. Nasypu koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl), naliju…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Mleté kuličky ve svíčkové omáčce

Mleté kuličky ve svíčkové omáčce

Potřebné ingredience

Mleté maso
kořenová zelenina
máslo
cibule
jíška světlá nebo mouka s vodou (šlehačkou)
šlehačka
citronsůl, solamyl, tymián, celý pepř, sůl

Postup přípravy

mleté maso smíchám se solí a trochou solamylu, udělám kuličky, větší, dám na rozpálené máslo s cibulí a kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel - může být mražená), opeču…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtové osvěžení

Jogurtové osvěžení

Potřebné ingredience

na těsto: 4 vejce 140g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 100ml mléka 100 ml oleje 160g hl. mouky 1 prášek do pečiva náplň:2 želatiny v plátcích 500g jogurtu 150g moučkového cukru 1 vanilkový cukr šťáva z citronu 2 PL rumu 500 ml smetany ke šlehání 2 smetana fixy 500 g drobného nebo kompotovaného ovoce

Postup přípravy

Vejce, cukr i van.cukr našleháme do pěny, do které za stálého šlehání střídavě přidáváme mléko, olej, mouku a prdopeč. Hladké těsto vylijeme do vymazaného a vysypaného plechu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá zmrzlina

Rychlá zmrzlina

Potřebné ingredience

2 pikaa v tubě4 vanilkové smetanové Lipánky20 ml smetany na šlehání

Postup přípravy

Lipánka rozbalíme a krém vyklepneme z kelímků do mísy (všechny 4 do jedné). Přilijeme smetanu a nasypeme cukr. Vše řádně našleháme.

Směs naplníme do nastříkávacího pytle s…

Zobrazit více...

Kategorie