Sýrové sušenky k vínku
Potřebné ingredience
12 dkg strouhaného ementálu,1 vejce + 1 bílek,15 dkg Hery,15 dkg hladké mouky,1 rovná lžička prášku do pečiva,sůl,trochu muškátového květu Na potření rozšlehaný žloutek se lžící smetany Na posypání : mák, nuličky mandlí
Postup přípravy
Všechny přísady si dáme do mísy a hnětačem zpracujeme v těsto.To pak zabalíme do folie a dáme na hodinu do ledničky odpočinout.Po hodině ho vyndáme ,vyválíme na sílu 1 cm a…
Ořechové cukroví přes strojek
Potřebné ingredience
420g hladké mouky, 300g másla, 150g cukru moučka, 200g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, sůl. Krém: másla, cukr, silná uvařená káva, trouchu spařené mleté kávy, rum
Postup přípravy
Vypracované těsto necháme v lednici do druhého dne, poté přes strojek uděláme stejně dlouhé pásky. Upečeme ve vyhřáté troubě, vychladlé slepujeme krémem (vyšlehat máslo s cukrem…
Kokosové válečky
Potřebné ingredience
150g hladké mouky, 20g cukru moučka, 100g másla, 50g kokosu, 1 žloutek, VC, sůl. Cukr na obalování.
Postup přípravy
Zaděláme těsto, necháme chvíli v chladu. Poté vyválíme váleček, nakrájíme na kousky a upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé obalujeme v cukru.
Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina
Potřebné ingredience
Šlehačka 33%, mletý cukr (dle chuti), zmrzlinové oplatky. Šlehačka může být klasická, karamelová, pařížská... (záleží na chuti).
Postup přípravy
Našleháte šlehačku oslazenou dle vlastní chuti. Našlehanou šlehačku naplníte do zmrzlinových oplatek (cca 1 polévkovou lžíci), zabalíte do mikrotenového sáčku a zamrazíte. Délka…
Mandlovo-kakaová kolečka
Potřebné ingredience
250g hladké mouky, 1 čokoládový pudink, 1 lžička kakaa, 120g cukru, 250g másla, 100g nahrubo nasekaných mandlí, 1 vejce, sůl. Kokos, cukr, 250g omegy, 50g čokolády na vaření, 1 lžíce kakaa, 5 lžic rumu
Postup přípravy
Zadělat těsto, dát alespoň na chvíli do lednice, poté dělat kuličky a rukama na plechu rozmáčknout do placičky. Upéct ve vyhřáté troubě. PO vychladnutí máčet v polevě a obalovat v…
Kuličky s oříškem
Potřebné ingredience
250g hladké mouky, 200g másla, 1 žloutek, 20g cukru, sůl. Lískové ořechy, cukr na obalení.
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme chvíli v chladu. Vždy do kousku těsta zabalíme oříšek. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min. Vychladlé obalujeme v cukru.
VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA
Potřebné ingredience
Suroviny-těsto: 100 g rozpuštěného másla,180 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g strouhaného kokosu, 150 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 polévková lžíce tmavého kakaa, 6 bílků, malá špetka soli.
Postup přípravy
Napůl světlá a napůl tmavá bábovka s kokosem je opticky i chuťově skvělá. Do těsta jsou použity s ostatními surovinami pouze bílky bez žloutků v podobě pevně vyšlehaného sněhu,…
rychlé paprikové plecko-podle Jitky
Potřebné ingredience
Vepřová plec 6 pláteku nakrájet na proužk, cibule 2 ks, česnek 3 stroužeky, paprika sladká (koření), 1 lžička kávová rovná pepř mletý černý, 1 špetka sul,paprika zelená na proužky
Postup přípravy
Postup přípravy:
Na téměř osmahnutou cibulku položit osolené a opepřené naklepané plátky. Z obou stran přismahnout, poté posypat paprikou (jak to máte rádi, obvykle dávám tolik…
DVOJBAREVNÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A OŘÍŠKY-SKVĚLÝ
Potřebné ingredience
Suroviny na světlé linecké těsto: 300 g hladké mouky 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g jemného krystalového cukru, 1 celé vejce, 1 žloutek. Suroviny na tmavé těsto: 235 g hladké mouky, 15 g tmavého kakaa, 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky. Tvarohová směs: 250 g tvarohu (balené i ve vaničce), ½ sáčku vanilkového pudinku, 1-2 polévkové lžíce moučkového cukru (osladíme podle své chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 1 vejce, 1/2 tabulky nasekané oříškové čokolády, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, kostičky z jedné oloupané hrušky, 1 lžička rumu. Ostatní suroviny-na posypání mřížky: 1/2 tabulky hrubě nasekané oříškové čokolády , malá hrst nasekaných lískových oříšků.
Postup přípravy
Světlé i kakaové linecké těsto v kontrastu s bílou tvarohovou náplní a dvoubarevnou mřížkou, je na pohled velmi zajímavá kombinace, která navíc příjemně podtrhuje i výbornou…
Pečená červená řepa s brambory a cibulí
Potřebné ingredience
Červená řepa, brambory, cibule. Vše zhruba ve stejném poměru, nakrájené na kostky. Sůl, pepř, provencálské koření, olivový olej, citron.
Postup přípravy
Řepu, brambory a cibuli osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením, promícháme a zastříkneme olivovým olejem.
Pečeme v zapékací míse na 180 °C 30 minut.