Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá-hrnečková buchta -Straciatelka

Rychlá-hrnečková buchta -Straciatelka

Potřebné ingredience

2 hrníčky (250 ml) polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 hrníček krupicového cukru, 2 vejce, 1/2 hrníčku mléka, 1/2 hrníčku oleje, 1 tabulka čokolády na vaření

Postup přípravy

Mouku si prosejeme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, mléko, olej a umícháme těsto, nakonec do něj vmícháme nadrobno posekanou čokoládu. Těsto nalijeme do vymazané a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pohanková polévka - zdravá-výborná

Pohanková polévka - zdravá-výborná

Potřebné ingredience

Půl hrnku neloupané pohanky , 1a 1/4 l vody,1 malá mrkev,1 malá petržel, kousek celeru,2 lžíce olivového oleje, lžička soli,1/2lžičky kmínu,1 cibule, česnek, zakysaná smetana, zeleninové natě

Postup přípravy

Přebranou pohanku opražíme za stálého míchání v suchém hrnci, až začne praskat ,tak ji zalijeme vodou . Necháme vyplavat drobné slupičky a slijeme. Pak přidáme odměřenou část vody…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hanácký vrabec s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem

Hanácký vrabec s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na 4 závitky: 4 plátky vepřové kýty ( tedy asi 400 g), 200g vepřového bůčku, 40g sádla,1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, česnek, majoránka, kmín, sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme ,osolíme, potřeme česnekem, opepříme a posypeme majoránkou. Syrový bůček nakrájíme na malé kostičky a dáme na střed plátků masa , pevně svineme do…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Pestrý zelný salát

Pestrý zelný salát

Potřebné ingredience

1/4 hlávky bílého zelí,1 kedlubna,1 cibule,1 červená paprika,1/2 malé plechovky kukuřice, sůl, pepř,2 lžíce jablečného octa,1 lžíce cukru,1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžíce olivového oleje,bazalka

Postup přípravy

Zelí nahrubo nakrouháme -osolíme a necháme 20 minut odstát-pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme nakrouhanou kedlubnu, najemno pokrájenou cibulku a papriku, přidáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná s rajskou omáčkou

Sekaná s rajskou omáčkou

Potřebné ingredience

Na sekanou :700 g mletého masa vepřového,300 g masa mletého hovězího,2 cibule,1 lžíce másla,4 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, špetka ml .pepře, 1 lžička majoránky,1/2 kostky bujonu, 2 vejce, 100 ml mléka, asi 2 hrnky strouhanky Na omáčku : 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky,1 konzerva loupaných rajčat,1, 5 litru vývaru ( bujón) ,4 kuličky pepře,1 kuličky nového koření,2 lžíce cukru,sůl.1 lžička octa-dle chuti

Postup přípravy

Sekaná :Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme pokrájené cibule .Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme koření ,orestovanou cibuli, utřený česnek. Půl kostky bujónu rozpustíme ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemné kynuté kroužky

Jemné kynuté kroužky

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky,50g krupicového cukru , špetka soli,30 g droždí, 250 ml vlažného mléka,3 žloutky, 2 lžíce rumu,100g rozpuštěného másla ,rostlinný olej na smažení, skořicový cukr na obalení

Postup přípravy

Máslo si necháme rozpustit . Připravíme si kvásek z vlažného mléka ,1 lžičky cukru , 1 lžíce mouky a rozdrobeného droždí, necháme vyběhnout. Do mísy prosejeme mouku, špetku soli …

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené jitrničky podle Jiřinky

Zapečené jitrničky podle Jiřinky

Potřebné ingredience

4 jitrničky, 3 vejce, 2 cibule,1 jablko,100g strouhaného sýra,1 lžíce oleje, kari, majoránka Na jablečný křen: 4 lžíce strouhaného křenu,3 jablka, citronová šťáva, cukr, sůl, trochu vývaru

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, přidáme trochu kari koření na malé kostičky nakrájené jablko(oloupané ,zbavené jadřince),na to vymačkáme jitrnice-pomačkáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sýrová polévka s vejcem - jednoduchá

Sýrová polévka s vejcem - jednoduchá

Potřebné ingredience

4 středně velké brambory, 2 kostičky taveného sýra,1 lžíci másla,kmín,sůl,1 vejce uvařené natvrdo,pažitka

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky dáme je vařit do 1 litru vody se solí a kmínem. když jsou brambory téměř měkké ,přidáme kostičky sýra, necháme je rozpustit.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená čočka s rýží a uzeným masem

Zapečená čočka s rýží a uzeným masem

Potřebné ingredience

200g uvařené čočky,200g uvařené rýže,olej,1 cibule,100g anglické slaniny,250g uvařeného libového uzeného masa, sůl, pepř

Postup přípravy

Zvlášť uvařenou čočku a rýži smícháme dohromady opepříme. Maso a slaninu si nakrájíme na malé kostičky.Na oleji orestujeme cibulku -nakrájenou nadrobno, na ní opečeme anglickou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nudličky - domácí - gyros

Nudličky - domácí - gyros

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové kýty, bramborový škrob, olivový olej, sůl, koření na gyros na obložení listy ledového salátu, kostičky barevných paprik krémová zakysaná smetana, koření na tzatziki

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky , osolíme, opepříme. zakapeme olivovým olejem a necháme půl hodiny odležet. Pak maso na olivovém oleji na větší pánvičce osmažíme, přidáme koření na…

Zobrazit více...

Kategorie