OSVĚŽUJÍCÍ JABLEČNÉ KOSTKY S JOGURTEM
Potřebné ingredience
Suroviny: 75 g hladké mouky, 75 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva,1 kg oloupaných a na kostičky nakrájených jablek, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, 250 g bílého nebo meruňkového jogurtu. Ostatní suroviny: 2-3 PL meruňkového džemu, 1 PL vody, šťávu z půlky citronu, 2 jablka na ozdobu těsta, plátky mandlí.
Postup přípravy
Díky jablíčkům a jogurtu je moučník velmi vláčný a osvěžující zejména v letním období, když je vychlazený z ledničky.
Postup:
V mixéru nejdříve na jemno rozmixujeme…
Nepečený jahodový dort
Potřebné ingredience
Na korpus: 100g sušenek, 50g másla. Napln: 500g jahod, 20g želatina, 1 lžíce citronove štávy, 2 šlehačky, jahody na ozdobu, pistácie na ozdobu
Postup přípravy
Začala jsem mixérem drtit sušenky s rozpuštěným máslem, musela jsem občas prošťouchnout. Směs jsem dala do formy. Jahody jsem pak bokem rozmixovala s cukrem a na sporáku pak…
Chia pohárek s borůvkami
Potřebné ingredience
200 ml zakysané smetany, cca 100 ml mléka, 4 - 5 lžic chia semínek, med dle chuti na oslazení borůvky, cukr tvaroh, zakysaná smetana, třtinový cukr, vanilkové trubičky
Postup přípravy
Trochu jsem poupravila minulý receptík. V misce smícháme zakysanku, mléko s chia semínky a podle chuti osladíme medem. Promícháme, přikryjeme a dáme přes noc do lednice. Můžeme…
Letní malinový Pavlova dort podle Donala Skehana
Potřebné ingredience
220g moučkového cukru, 4 bílky, 2 čajové lžičky škrobové moučky, 1 čajová lžička vinného octa (já neměla, tak jsem dala ocet a víno - do jedné lžičky)), 500ml smetany ke šlehání (min 33%), 250g malin nebo jiného letního ovoce (jahody, borůvky, ostružiny...), pár kapek vanilkového aroma
Postup přípravy
Vyšlehehat bílky, 10 min, postupně přidávat cukr. Po vyšlehání, nakonec, vmíchat škrobovou moučku a vinný ocet.
Na pečící papír jsem obkreslila dva malé talířky a do toho…
Ořechové krémové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 270 g hladké mouky, 140 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka, 1 vejce, špetka soli, ½ prášku do pečiva, 2 PL mléka. Náplň: 5 vajec, 140 g cukru moučka, 100 g čokolády na vaření, 100 g vlašských ořechů. Krém: 300 ml mléka, 30 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 200 g másla, 1vanilkový cukr.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do ledničky. Pak těsto rozpůlíme, jednu část rozválíme na pečící papír,…
Terang Bulan sladký král Balijských pouličních…
Potřebné ingredience
300g pšeničné mouky\r\n75g cukru\r\n3 vejce\r\n500ml teplého mléka\r\n5g instantního droždí\r\n½ lžíce prášku do pečiva\r\n½ lžíce soli\r\nMožno přidat trochu vanilky \r\nIngredience pro náplň\r\nMáslo, nebo Margarín \r\nCukr krystal\r\nSlazené kondenzované mléko\r\nStrouhaný sýr\r\nMeises (sladké pestré zdobení)\r\nSekané oříšky ( arašídy, pistácie a podobně)\r\nPostup přípravy
Postup přípravy
Smíchejte všechny suché přísady, jako je mouka, cukr, instantní droždí, prášek do pečiva a sůl. Přidejte vejce a dobře promíchejte. Za stálého míchání nalijeme teplé mléko. Těsto…
svíčková s kuřecím masem-podle Ladky
Potřebné ingredience
Suroviny - kuřecí prsa 2 velká prsa,800 g mrkev 3 až 4 kusy,300 g petržel- 2 střední velikosti,150 g celer menší kus 100 g, cibule 1 kus 80 g, bobkový list 3 kusy 0.01 g, pepř celý 5 kuliček 0.1 g, nové koření 5 kuliček 0.1, g šlehačka 1 balení 200 až 250 ml 200, máslo 2 lžíce 32 g, olej slunečnicový 2 lžíce, cukr krupice 4 lžičky, sůl 1 lžička
Postup přípravy
Na kvalitní pánev dáme 4 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C.
2.Za chvíli se začne cukr rozpouštět.
3.Když je téměř rozpuštěný, začneme přilévat po malých…
Laskonkové řezy
Potřebné ingredience
Piškot- 3 vejce, 3 PL poloh. mouky, cukru, 1 PL kakaa... Laskon. plát- 4 bílky, 200g cukru, 3 PL kokosu.....Karamel- 2hrnky cukru, 2PL medu, 1 šlehačka....Karamel. krém - 1a 1/2 kostky másla,6PL karamelu, 1 pudink vanilkový, 250 ml mléka, cukr podle chuti.....Šlehačka 500ml, ztužovač
Postup přípravy
Laskonkový plát - 4 bílky vyšlehat nad parou s 200 g cukru do tuha, přidat 3 PL kokosu, zamíchat , dát na pečící papír a pomalu sušit (já jsem dala do trouby na 130°C,)
Ten…
Bezlepková pizza
Potřebné ingredience
Korpus: 150g čedar, 2 vejce, 2 lžíce zlatých lněných semínek, 1 menší květák 1 lžička kari, sůl\r\nObloha teplá: 30 listů medvědího česneku, 6 stroužků česneku, 2 lahůdkové cibulky, 1/2 chilli papričky, sůl, olivový olej\r\nObloha studená: 8 cherry rajčátek, 4 listy medvědího česneku, 1 mozzarella, černý sezam
Postup přípravy
Začala jsem květákem, ten jsem po růžičkách umixovala. V misce jsem k němu přidala vajíčka, čedar, kari sůl, lněné semínka. Pořádně promíchat a na plech to pěkné vytvarovat do…
DROBENKOVÝ KOLÁČ S JAHODOVÝM PYRÉ-RYCHLÁ PŘÍPRAVA
Potřebné ingredience
Suroviny na drobenkové těsto: 400 g hladké mouky (nebo půl na půl s polohrubou moukou), 150 g jemného krystalového cukru, ½ sáčku prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g másla, 2 celá vejce, 1 PL mléka. Suroviny na jahodové pyré: 500 g na kostičky rozkrájených jahod, 100 g krystalového cukru, 2 PL citronové šťávy.
Postup přípravy
Pokud si předem připravíme jahodové pyré, pak už celá další příprava koláče je skutečně velmi rychlá – stejně tak rychle je i snězený.
Postup-jahodové pyré:
Jahody s…