Tunel s mascarpone krémem a jahodami
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 80 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 1 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 2 vrchovaté PL cukru moučka, několik PL mixovaných jahod, 3 želatinové plátky, 1 lžička citronové šťávy. Dále: 4 – 6 jahod, 70 g bílé čokolády, malý kousek 100% tuku, zdobení.
Postup přípravy
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, stěrkou vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (10…
Drobenkový koláč s pudinkem a čerstvými jahodami
Potřebné ingredience
600 gr hladké mouky,250 gr krupicového nebo třtinového cukru,1 velké vejce,1 prdopeč,1 vanilkový cukr,1 máslo........................................................na pudink-2 vanilkové pudinky,5 lžic cukru,1 l mléka......čerstvé jahody
Kuřecí prsa v těstíčku-podle BAK
Potřebné ingredience
Ingredience česnek sušený 1 lžička ,grilovací koření 2lžičky, kuřecí prsa 4 kusy,mléko asi 2 dl, mouka hladká 3 lžíce,struhanka 3lžíce, sůl podle potřeby,vejce 1 ks,olej na smažení
Postup přípravy
Pracovní postup
Z masa uděláme 2 plátky, naklepeme a osolíme. Z mléka, vejce, koření, česneku, mouky a strouhanky ušleháme vidličkou těstíčko a připravené maso do…
Pstruh na másle-podle apetitu časopis
Potřebné ingredience
•4 malí nebo 2 větší pstruzi •sůl a kmín na dochucení •1–2 citrony •máslo, nejlépe přepuštěné, a trocha rostlinného oleje na smažení •několik lístků čerstvé bazalky Na placičky rösti: •4 velké moučnější brambory •2 žloutky •2 lžičky škrobu •sůl na dochucení
Postup přípravy
1. Pokud jste ulovili čerstvou rybu (byť jen v obchodě) a teď musíte kuchat, ostrým nožem pstruha rozřízněte v břišní partii a ‚jedním vrzem‘ odstraňte vnitřnosti. Jestli jste…
MĚKKÉ KYNUTÉ LÍVANEČKY SE ŠLEHAČKOU A JAHODAMI -…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 1 vrchovatý čtvrtlitrový hrnek hladké mouky, 1 plný hrnek vlažného mléka, 1 celé vejce, 1 PL krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 PL slunečnicového oleje, 1-2 lžička rumu (nemusí být), 20 g čerstvých kvasnic (půl kostky). malá špetka soli.
Postup přípravy
K lívanečkům se hodí jakýkoliv džem, marmeláda, povidla, výborné jsou se šlehačkou, zakysanou smetanou, nutelou, sladkým tvarohovým krémem, sezónním čerstvým i kompotovaným ovocem…
PLNĚNÉ PARMEZÁNOVÉ MISKY-JAKO PERFEKTNÍ PŘEDKRM
Potřebné ingredience
Suroviny na 1 mističku: 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, olej na vymazání pánvičky. Suroviny do náplně: Plátky ředkviček, okurky, grilované cukety, vařené kuřecí maso, sýr mozarella, růžová majonéza (jemně obarvená kečupem, může být ještě dochucená citronem a solí), koktejlová rajčátka, lístky polníčku a rukoly, pár kapek olivového oleje a balzamikového octa, sůl.
Postup přípravy
Výhoda tohoto italského receptu spočívá v tom, že suroviny do parmezánových misek (košíčků), je možné zvolit dle vlastní volby, fantazie a surovin, které jsou k dispozici i doma. …
BRAMBORY CO DŮM DAL
Potřebné ingredience
brambory,salám,niva nebo jakýkoli sýr dle chuti,rajčátka,česnek,cibule,červená paprika,sůl,kouřová sůl,pepř a koření dle chuti-dnes jsem použila grilovací.
Postup přípravy
vše nakrájíme na kousky či plátky,nudličky...jak je komu libo,přidáme sůl,pepř-většinou používám do brambor bílý,ale došel mi,takže dnes černý a koření dle chuti-mám koření hodně…
Výborný tvarohový koláček
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, 4 g prášku do pečiva, 2 PL kakaa, 80 g cukru moučka, 125 g másla, 1 žloutek, 1 PL mléka. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 PL citronové šťávy, 1 vanilkový pudinkový prášek, 30 g rozpuštěného másla, 3 bílky, 50 g cukru moučka.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v ledničce 30 minut odpočívat.
Zatím vyšleháme z bílků sníh a zašleháme do něho…
Bábovka z pomazánkového másla
Potřebné ingredience
200 g cukru moučka, 3 vejce, 200 g pol.mouky, 1 PDP, 1 vanilkový cukr, 5 pl mléka , 1 pomazánkové máslo 200 g + rebarbora pár kousků a rozinky
Postup přípravy
vejce vyšlehat s cukrem a vanilkovým cukrem a přidat pomazánkové máslo,mouku ,mléko PDP a rozinky ,vše vylijeme do formy a přidáme rebarboru (jakoby nastráme) moc dobrá pečeme asi…
Letní rychlý osvěžující dortík hotový za 15min!
Potřebné ingredience
Piškoty, 2 želatiny z Lidlu, 2 tvarohy, 2 šlehačky. Barevná želatina + ovoce na ozdobu.
Postup přípravy
Ve 300ml si dle návodu připravím 2 želatiny (na fotce jahodová). Lehce necháme zchladnout. Dno formy vyložíme piškoty. Tvarohy smícháme s ušlehanou šlehačkou a za stálého míchání…