Salisburský steak
Potřebné ingredience
* NA KARBANÁTKY: 500 g mletého hovězího masa, 1 žloutek, menší polovina jemně nakrájené cibule, ¼ šálku strouhanky (ideálně Panko), 2 lžíce mléka, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř; * NA OMÁČKU: 100 g pokrájených hub, větší půlka jemně nakrájené cibule, 300 ml hovězího vývaru, šťáva pod maso (instantní nebo ve vaničce), 1½ lžíce kečupu, 1 menší čajová lžička Dijonské hořčice, 1½ lžíce pokrájené čerstvé petrželky; * NA ZAHUŠTĚNÍ: 1½ polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce vody
Postup přípravy
Všechny suroviny na karbanátky smíchat, osolit a opepřit.
Potom hmotu rozdělit na 5 dílů, z každého dílu vytvarovat karbanátek a osmahnout je na rozpálené pánvi (cca 3 minuty…
Muffiny müsli s ovocem
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 50 g müsli s ovocem Emco, 4 PL kakaa, 2 PL kokosu, 1 vanilkový cukr, ¾ prášku do pečiva, 100 ml mléka, 6 PL oleje, 2 vejce. Dále: 12 bobulek hroznového vína, hrst müsli s ovocem na posypání.
Postup přípravy
Smícháme sypké suroviny, smícháme mokré suroviny, pak spojíme obě směsi. Do každého košíčku nalijeme lžíci těsta, vložíme hroznové víno, zalijeme těstem a posypeme müsli. Pečeme v…
Domací pizza-podle dobroty.cz
Potřebné ingredience
350g hladké mouky, 5g cukru, ¼ čerstvého droždí nebo 4g sušeného, 1 lžička soli ,20ml olivového oleje, 220ml vlažné vody, Na pizzu: plechovka drcených rajčat, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sušené oregano, sušená bazalka, sůl,cukr, 200g šunky, 100g jiný druh šunky, zelenina dle chuti, pizza koření, mozzarela, gouda
Postup přípravy
klasicky.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme na plát,můžeme dát do formy na pizzu nebo na plech.
Do vyšší nádoby nalijeme celou konzervu drcených rajčat…
Retro vlašák, feferonkový a párkový salát
Potřebné ingredience
Suroviny na cca půl kila vlašského salátu: 120g šunkového salámu vcelku (ne jiný!) * 2 větší brambory uvařené ve slupce (cca 200g) * 2 střední sterilované okurky * 3 lžíce sterilovaného hrášku * 3 lžíce vařené mrkve a 2 lžíce vařeného celeru (nebo sterilované) * 100g majonézy * lžička worchesteru * lžíce plnotučné hořčice * lžíce octa * lžička cukru * sůl * pepř
Postup přípravy
Uvařené brambory ještě zatepla oloupat a nechat vychladnout. Potom nakrájet na malé kostičky, salám na nudličky, okurky na malé kostičky. Promíchat se zeleninou, osolit, opepřit.…
Žampionový krém
Potřebné ingredience
300 g čerstvých žampionů, 150 g cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 masox, 1 smetana na vaření, sůl, pepř, bobkový list, kopr, petrželka
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli orestovat na másle, přidáme 1/2 očištěných a na plátky nakrájených žampionů, zesklovatíme je na cibulce, přidáme hladkou mouku, kterou osmahneme a zalijeme…
Sumec - pro rybáře k 70
Potřebné ingredience
světlý korpus, višňový džem, krém Alžírská káva, potah marcipán, Váha 3,2 kg
Mc QUEEN S BURÁKEM
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI - dortík byl na přání malého oslavence
Postup přípravy
KORPUS: ořechový a kakaový
KRÉM: smetanovo-mascarponový s vanilkovým pudinkem za studena od Dr. Oetkera + vanilková esence
OVOCE: kompotované broskve
FONDÁN: obarvený na…
Křidélka nebo paličky pečená s novými bramborami…
Potřebné ingredience
10 - 12 křidélek, 500 - 600 g nových brambor, 2 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml smetany ke šlehání, tymián libeček, kousek másla, sůl, pepř, 1/2 lžičky Tandori masala nebo jiné oblíbené koření
Postup přípravy
Křidélka omyjeme, usekáme špičky. Ty dáme ihned vařit na rychlý vývar. Brambory umyjeme kartáčkem nebo oškrábeme.
Křidélka a brambory osolíme a opepříme.
Smícháme…
Tvarohové smaženky
Potřebné ingredience
1 bílá veka, 1 tvaroh ve vaničce, 1 tvaroh kostka, citronová kůra, vanilkový cukr, vanilkový cukr s rumovou příchutí, trochu mléka, olej na smažení, cukr na obalení
Postup přípravy
Připravíme si tvarohovou náplň,smícháme tvaroh s polovinou vanilkového cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru (vajíčko nedávám, při smažení by se sráželo). Veku nakrájíme …
NA PŘÁNÍ S PET SHOPÁKAMA
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: pomerančový
KRÉM: smetanovo-mascarponový s pomerančem
KRÉM POD FONDÁN: máslový + ganache z bílé čokolády
FIGURKY VYMODELOVANÉ z domácího mléčného marcipánu