Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Celerový krém

Celerový krém

Potřebné ingredience

kousek másla cibule 400 g celeru 400 g brambor zeleninový bujon smetana na vaření olivový olej pečivo na krutony

Postup přípravy

Na kousku másla zpěním nadrobno nakrájenou cibulku, přidám na kostičky nakrájené brambory a celer, lehce osmahnu, zaleju vodou, přidám zeleninový bujon nebo vegetu apod., povařím,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smetanovo - pivní krkovička-toprecepty.cz

Smetanovo - pivní krkovička-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

600 g krkovice, 2 cibule, sádlo, pepř, sůl, červená sladká paprika, 1 chilli paprička, kmín, 1 dcl sladké 10% smetany, 2 dcl světlého 10° piva , 6 cherry rajčátek, 1 lžíce sterilovaných kapií, hladká mouka na zahuštění, vývar nebo voda

Postup přípravy

přípravy receptu
1
Krkovičku si nakrájím na plátky nebo kostky osolím a opepřím. Cibule oloupu, nakrájím na kostky a na sádle osmažím do růžova. Přidám plátky masa(kostky) a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÉ KOSTKY SE SNĚHEM A JABLEČNÝM PYRÉ-VÝTEČNÉ

LINECKÉ KOSTKY SE SNĚHEM A JABLEČNÝM PYRÉ-VÝTEČNÉ

Potřebné ingredience

Suroviny na linecký korpus: 500 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, 125 g másla, 4 žloutky, 200 g zakysané smetany, 10 g kypřícího prášku do pečiva, sůl. Suroviny na jablečné pyré: 1200 g oloupaných a nastrouhaných jablek bez jádřinců, 40 g cukru, 2 PL strouhanky. pár kapek citronové šťávy. Suroviny na sněhovou náplň: 4 bílky, 65 g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, sůl.

Postup přípravy

Chuťovou harmonii i měkkost upečeného plátu s vrstvou jablečného pyré a sněhu spolehlivě zajistí důkladné zaležení tohoto lineckého koláčku.

Postup-linecké těsto:

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové muffiny s krémem

Čokoládové muffiny s krémem

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 130 g cukru krupice, 125 g rozpuštěného másla, 150 ml mléka, 2 vejce, ½ prášku do pečiva, 2 PL kakaa. Krém: 2 žloutky, 15 g cukru moučka, 15 g hladké mouky, 150 ml mléka, 15 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr.

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme krém. Smícháme žloutky s moučkovým cukrem a moukou do hladké kašičky, pak naředíme mlékem, přidáme cukr krupici, vanilkový cukr a za stálého míchání asi 2…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Lehký oběd - jáhly s tuňákem, zeleninou a vejcem

Lehký oběd - jáhly s tuňákem, zeleninou a vejcem

Potřebné ingredience

Jáhly, tuňák, sterilovaná kukuřice, okurka, jarní cibulka, listový salát, vejce, černé olivy, sůl, bílý pepř, sezamové semínko. Na zálivku: hořčice, olivový olej, jablečný ocet, třtinový cukr

Postup přípravy

Jáhly spařit horkou vodou a uvařit dle návodu. Vejce uvaříme natvrdo. Ve skleničce si ušejkrujte zálivku, místo třtinového cukru může být i med. Zeleninu nakrájet na kousky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cornies kukuřičná polévka

Cornies kukuřičná polévka

Potřebné ingredience

9 plátků RACIO Cornies kukuřičné s mořskou solí, 250 ml smetany ke šlehání, ½ litru zeleninového vývaru, ½ litru mléka, 1 cibule, 3 lžíce kukuřičného nebo slunečnicového oleje, 300 gramů kukuřice (čerstvé, sterilované nebo mražené), sůl, muškátový oříšek, bílý pepř

Postup přípravy

Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cca 10 – 15 minut. Přidáme kukuřici, mléko a větší…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový se zeleninou, sýrem cottage a koprem

Těstovinový se zeleninou, sýrem cottage a koprem

Potřebné ingredience

Těstoviny z tvrdé pšenice, ještě lépe z celozrnné tvrdé pšenice (např. DM drogerie), sýr Cottage, sterilovaná kukuřice, okurka, rajské, listový salát na proužky, jarní cibulka i s natí, kopr, sůl, pepř, olivový olej (nemusí být).

Postup přípravy

Těstoviny uvařit v osolené vodě, zeleninu nakrájet. V misce smíchat sýr s koprem. A pak vše promíchat, dosolit, pepř, případně lze i trochu citronu s cukrem, každý podle své chuti…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jarní nádivka

Jarní nádivka

Potřebné ingredience

6 ks žitného Knäckebrotu RACIO, 150 ml mléka, 3 vejce, 150 g šunky, 100 g hlívy ústřičné, špetka muškátového květu, 5 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, hrst petrželové natě, pažitky a libečku, sůl, pepř

Postup přípravy

Knäckebroty rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, špetkou muškátového květu a mletého pepře a necháme pět minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Omeletka se slaninou a špaldovými chlebíčky

Omeletka se slaninou a špaldovými chlebíčky

Potřebné ingredience

2 ks RACIO Špaldových chlebíčků RACIO, 3 domácí vajíčka, 1 lžíce BIO sladké smetany, 1 plátek slaniny,1 hrst čerstvých bylinek, špetka soli a pepře

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme dozlatova. Vajíčka rozšleháme ve smetaně spolu s kousky BIO Špaldových chlebíčků a bylinkami, osolíme a opepříme. Rozšlehaná…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tunel s mascarpone krémem a jahodami

Tunel s mascarpone krémem a jahodami

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 80 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 1 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 2 vrchovaté PL cukru moučka, několik PL mixovaných jahod, 3 želatinové plátky, 1 lžička citronové šťávy. Dále: 4 – 6 jahod, 70 g bílé čokolády, malý kousek 100% tuku, zdobení.

Postup přípravy

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, stěrkou vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (10…

Zobrazit více...

Kategorie