Zobrazit přihlášovací formulář
HOUBY
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Potřebné ingredience

žampiony
olej
cibulka
sůl, pepř, kmín
kousek zelené papriky, porku (můžeme přidat zeleninu dle fantazie)
šunka, slanina......dle chuti (může být i mleté maso)
sýr

Postup přípravy

Příprava směsi:

Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme šunku, slaninu nebo jiný salám na drobno nakrájený, kmín, nakrájené nožičky žampionů, papriku, sůl, pepř, kousek…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

cibule
kuřecí prsa
olej
sůl, kari, pepř
tavené sýry
šlehačka
mražená brokolice
těstoviny (jakkékoliv, máme rádi mašličky, růžné vrtulky)

Postup přípravy

Cibulku zpěníme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, přidáme trošku kari, pepř, tavený sýr, šlehačku.
Uvaříme těstoviny, dáme do pekáčku, zalijeme masem s…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Košíčky k vínu

Košíčky k vínu

Potřebné ingredience

listové těsto
pomazánky dle chuti (můžou být i koupené)
na ozdobu dle fantazie.....paprika, oliva, cibulka, sterilovaná zelenina, rajče.....

Postup přípravy

Listové těsto (PLÁTKY) už dál neválíme, vykrájíme malou skleničkou kolečka, potřeme vajíčkem a dáme upéct. Krásně naběhnou. Po vychladnutí uděláme ďolíček, např. obrácenou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí krémová polévka

Kuřecí krémová polévka

Potřebné ingredience

2 kuřecí stehna máslo hl. mouka sterilovaný hrášek nové koření, celý pepř, sůl, špetka muš. oříšku kořenová zelenina (nemusí být) smetana

Postup přípravy

Uvaříme si klasicky kuřecí vývar s přidáním nového koření, celého pepře, soli, můžeme dát vyvařit trochu kořenové zeleniny pro chuť vývaru.

Když je maso měkké a vývar silný…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Potřebné ingredience

mražený listový špenát (kupuju od Family Frost, je výborný)
cibulka
máslo
sůl, česnek
smetana
jíška dle potřeby

Postup přípravy

Na másle zpěním cibulku, přidám špenát, zaliju vodou nebo vývarem, přidám česnek, sůl, smetanu pro zjemnění, může se zahustit, podle potřeby. S opečenou houstičkou moooc dobrá.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsa s jablky

Kuřecí prsa s jablky

Potřebné ingredience

kuřecí prsa
jablko
šunka
sýr (plátkový nebo strouhaný)
worcestr
olej
máslo
sůl, pepř

Postup přípravy

Maso rozřízneme na plátek, neklepeme, lehce promáčkneme rukou. Osolíme, opepříme, dáme na trochu rozpáleného oleje. Opečeme z obou stran, zakápneme maso worcestrem. Poklademe…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí file

Zapečené rybí file

Potřebné ingredience

file (kostky nebo plátky z tresky)
rajče
porek
hořčice
máslo
kmín, sůl, česnek

Postup přípravy

Trochu povolené file dáme do pekáčku, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, jen trochu, dáme trochu hořčice, navrch rajče na kolečka, nakrájený porek, kmín, přidáme kousek másla,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zase jeden salát....

Zase jeden salát....

Potřebné ingredience

rajčata
papriky
okurky
jarní cibulka
kukuřice z plechovky
šunka na kostičky (lepší koupit v celku)
eidam na kostičky
sůl, pepř
tatarka

Postup přípravy

Vše nakrájet na kostičky, smíchat s tatarkou a nechat vychladit. Není to moc dietní, ale moooooc dobrý

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kejda

Kejda

Potřebné ingredience

cibule sádlo špekáčky, točený salám apod. fazole v plechovce brambory smetana hl.mouka sl. paprika, kmín, sůl

Postup přípravy

Cibulku zpěníme na sádle, na to dáme na kostičky nakrájený salám, přidáme sl. papriku, kmín, sůl, zalijeme vodou, přidáme brambory na kostičky. Zahustíme moukou rozšlehanou ve…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"Švejžužu"

"Švejžužu"

Potřebné ingredience

vepřová kýta
2 žloutky
sádlo
glutasol
škrob
sůl
sojovka
pepř
hlávkové zelí
feferonky
bílé víno
ocet
zázvor
čínské houbičky

Postup přípravy

Maso, žloutky, škrob, sůl, glutasol, víno, sojovku a zázvor zamícháme dohromady v misce. 2 lžíce vína, sojovku, ocet, škrob a vodu nebo vývar smícháme = šťáva na zahuštění jídla. …

Zobrazit více...

Kategorie