Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
SVĚŽÍ POHÁRKY S CITRONOVOU PĚNOU A JAHODOVÝM PYRÉ

SVĚŽÍ POHÁRKY S CITRONOVOU PĚNOU A JAHODOVÝM PYRÉ

Potřebné ingredience

Suroviny na citronovou pěnu: 80 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy, 3 PL jemného krystalového cukru, 2 želatinové plátky, 200 ml smetany ke šlehání, 3 bílky, špetka soli. Suroviny na jahodové pyré: 200 g čerstvých zralých jahod, 70 g moučkového cukru.

Postup přípravy

Tento dobře vychlazený citronovo-jahodový dezert, připravený dle italské receptury, je pro nastávající horké letní období přímo stvořený. Chutná však stejně dobře i po celý zbytek…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na smetaně s rýží – za třicet minut.

Kuře na smetaně s rýží – za třicet minut.

Potřebné ingredience

Skvělý recept na vynikající hlavní jídlo, kterého kompletní příprava zabere 30 minut. Maso je neobyčejně šťavnaté a měkké.

Postup přípravy

Začněte kuřecími stehenními řízky.

Trochu naklepat, cílem je aby byly tak něco přes centimetr.

Na plech nalejte trochu olivového oleje. Prvním kouskem masa rozetřete…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Babiččin máslový závin (Recept na 4 kusy)

Babiččin máslový závin (Recept na 4 kusy)

Potřebné ingredience

Těsto: 600 g polohrubé mouky, 60 g moučkového cukru, 2 ks žloutky, 50 g droždí, 2 dcl mléka, 250 g másla. Maková nádivka: 300 g máku, rozinky, 1 dcl rumu, citronová kůra, 300g cukru krystal, 1,5 dcl vody. Z cukru a vody uvaříme cukrový sirup (na nit). Do máku zamícháme horký sirup a přidáme 1 dcl rumu a asi 3 proužky citronové kůry. Ořechová nádivka: 300 g mletých ořechů, pomerančová kůra, 300 g cukru krystal, 1,5 dcl vody. Do ořechů zamícháme horký cukrový sirup a asi 3 proužky pomerančové kůry.

Postup přípravy

Příprava závinu: Ve vlažném mléce rozpustíme cukr, přidáme kvasnice, připravíme kvásek. Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, prošleháme a přidáme rozpuštěné máslo. Vše přidáme do…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Citrónová kuřecí stehýnka-svetzdraví.cz

Citrónová kuřecí stehýnka-svetzdraví.cz

Potřebné ingredience

4 ks kuřecích stehýnek, 2 ks citrónů (na šťávu) + 1 citron na pečení, 6 stroužků česneku, 3 lžičky provensálského koření, 1 lžička himalájské soli, 1 lžička másla

Postup přípravy

Kuřecí stehýnka omyjeme a naložíme je do citrónové šťávy nejlépe přes noc.

Stehýnka vyjmeme z citrónové šťávy, ze všech stran okořeníme, vložíme do pekáčku, lehce podlijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka Margot

Bábovka Margot

Potřebné ingredience

1 čokoláda Margot, 2 vejce , 1 hr.cukru( 250 g), 1 PDP, 2 hr. pol.mouky, 1 vanilkový cukr, 1/4 mléka (šlehačka), 6 pol.l oleje

Postup přípravy

vše zamíchat a péct asi 175 C 40 min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka s tvarohem a jogurtem

Bábovka s tvarohem a jogurtem

Potřebné ingredience

2 hr. pol.mouky,1 PDP,1 vanilkový cukr,1 hr. cukru,1/2 hr. oleje,5 pol.l mléka ,250 g jogurt ,250 g tvaroh,4 vejce,rozinky(brusinky)

Postup přípravy

Vše smícháme a pečeme asi 40 min na 175 C

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč - recept od kamarádky

Boršč - recept od kamarádky

Potřebné ingredience

Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny, proto díky vysokému obsahu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk. Z každého druhu následující zeleniny si připravíme na kostičky nakrájenou misku mrkve, petržele, celeru, kedlubny, zelené papriky a tři misky na malé kostičky nakrájené červené řepy. Koření : sůl, mletý pepř, mletý kmín, 5 zrnek nového koření, mletá červená paprika, tři bobkové listy, olej, rajský protlak, dva stroužky česneku, jedna středně velká cibule.

Postup přípravy

Na oleji osmahněte všechnu kořenovou zeleninu.
Zeleninu za stálého míchání 15min. restujte.
Osolte, opepřete, přidejte kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí rendlík s těstovinami -toprecepty.cz

Kuřecí rendlík s těstovinami -toprecepty.cz

Potřebné ingredience

3 hrnky těstovin, 80 g anglické slaniny, 300 g kuřecího masa (nakrájeného na kostičky), 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, lžička sladké papriky, 1 plechovka sterilovaných sekaných rajčat (400 g ), 1/2 hrnku mléka, 4 hrnky kuřecího vývaru nebo vody, 1/2 hrnku barbecue omáčky (např. zn. Spak), 80 g nastrouhané goudy

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme ji restovat dozlatova v hrnci. Pak přidáme kuřecí maso a opékáme, až zbělá. Přihodíme nakrájenou cibuli, nasekané stroužky česneku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny bez cukru

Muffiny bez cukru

Potřebné ingredience

250g špaldové mouky (jemně mleté),50g rýžové mouky nebo krupičky, 4 lžičky bezfosfátového PP, 50g javorového sirupu, 80g rozmačkaných jahod, 170g rostlinného mléka, 2 vejce, 100g oleje, kousky jahod

Postup přípravy

Smícháme olej, mléko, jahody a vejce, přisypeme smíchané suché ingredience (kromě kousků jahod) a promícháme. Do formiček nalijeme část těsta, dáme jahody a zakryjeme těstem.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš bez míchání s domácím knedlíkem

Vepřový guláš bez míchání s domácím knedlíkem

Potřebné ingredience

Guláš :1kg vepřového masa nakrájeného na kostky, 3 větší cibule nakrájené najemno, 4 stroužky česneku, 2 masoxy rozmíchat zvlášť v teplé vodě a nalít, 2 čaj. lžičky sladké papriky, 1čaj lžička grilovacího koření, 1 čaj lžička kari, 1 lžička hořčice 3 polévkové lžíce Solamylu, sůl, pepř, půl čaj. lžičky pálivé papriky, chilli, nebo feferonka. Dají se do něj dát klidně i houby a nebo žampiony. Knedlík : 2 vejce, čajový hrnek hrubé mouky, čajový hrnek mléka, 1 a půl rohlíku, sůl

Postup přípravy

Guláš : Do simax zapékací mísy dáme maso, cibuli, česnek, uvedné koření, Solamyl, vlejeme v teplé vodě předem rozmíchané masoxy, přikryjeme alobalem a poklicí a strčíme do trouby…

Zobrazit více...

Kategorie