Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtový koláč (těsto bez cukru) s jakýmkoliv ovocem a drobenkou

Jogurtový koláč (těsto bez cukru) s jakýmkoliv ovocem…

Potřebné ingredience

Recept je z knihy Kuchařka Frekvence 1 pod názvem Koláč s jogurtem od bublajícího potůčku. Jemňoučké těsto doplňuje vrstva ovoce a křupavé drobenky.

Postup přípravy

Těsto:
1 a 1/2 kelímku bílého jogurtu (dělám z Lidlu 3,7% Pilos velký kelímek 400 nebo 500g)
1 kelímek polohrubé mouky
1 kelímek hrubé mouky (dávám jen půl kelímku celkem…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Placky plněné kuřecím masem

Placky plněné kuřecím masem

Potřebné ingredience

Suroviny 2 kuřecí prsní řízky,2 lžíce olivového oleje,1/2 červená paprika,1/2 zelená paprika,1/2 žlutá paprika,1 cibule,2 stroužky česneku,4 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce nasekané pažitky,1 nakládaná okurka,1/2 hlávky ledového salátu,4 tortilové placky:100 g kukuřičné mouky,100 g hladké mouky,lžíce octalžička sádla,

Postup přípravy

přípravy receptu
1
Tmavé těsto: z kukuřičné mouky, soli, lžičky octa a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na…

Zobrazit více...
HOUBY
HOUBOVÁ SEKANÁ

HOUBOVÁ SEKANÁ

Potřebné ingredience

750 g hub, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce sádla, 3 rohlíky, mléko, 1 vejce, strouhanka, petrželka-zelená, mletý pepř, sůl, může být i slanina

Postup přípravy

směs pokrájených hub podusím na půlce dávky sádla s cibulí ....do vysmahnutí. rohlíky namočím v mléce a vymačkám z nich přebytek.

Vychladlé podušené houby umelu spolu s …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LAHODNÝ SMETANOVÝ DEZERT S KOKOSEM - NEPEČENÝ

LAHODNÝ SMETANOVÝ DEZERT S KOKOSEM - NEPEČENÝ

Potřebné ingredience

Suroviny na základ: 250 g kakaových piškotů, 125 g másla. Suroviny na krém: 50 g jemné kokosové moučky, 125 g kokosového jogurtu, 250 g mascarpone, 125 g moučkového cukru, 7 g plátkové želatiny, 2 PL horkého mléka, 250 g smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Lehoučký dezert ze smetanového krému zpevněného želatinou a provoněného kokosem-to vše na nepečeném základu z kakaových piškotů a másla-úžasné propojení chutí a vůní.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé řezy s rybízem

Rychlé řezy s rybízem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 150 g másla, 150 g Nutelly. Dále: 2 hrsti červeného rybízu, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
VÝTEČNÁ KREVETOVÁ CHUŤOVKA SE ŠPAGETAMI

VÝTEČNÁ KREVETOVÁ CHUŤOVKA SE ŠPAGETAMI

Potřebné ingredience

Suroviny pro 2 osoby: 200 g špaget, 500 g mražených krevet (k dostání v každém supermarketu), 2 oloupané stroužky česneku-vcelku, 3 PL olivového oleje,½ deci bílého suchého vína, drobně nakrájené čerstvé petrželové lístky, koktejlová rajčátka.

Postup přípravy

Rychlá a snadná krevetová chuťovka je připravená přesně podle receptu mých zahraničních přátel.

Postup:
Na pánvičce s olivovým olejem krátce orestujeme stroužky česneku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KRÉMOVÝ KOLÁČ S VIŠNĚMI-MĚKKÝ A VLÁČNÝ

KRÉMOVÝ KOLÁČ S VIŠNĚMI-MĚKKÝ A VLÁČNÝ

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 200 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 celé vejce, 130 g rostlinného oleje, 1 deci studeného mléka, špetka soli. Suroviny na krém: 500 ml mléka, 60 g hladké mouky, 120 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 celé vejce. Ostatní suroviny: Hrst vypeckovaných višní, můžou být i kompotované, 2 lžíce višňového džemu (nemusí být).

Postup přípravy

Zaležený moučník příjemně zvláční vlivem krémové náplně uvnitř a ve spojení s višněmi dosáhne výtečnou chuť.

Postup-krém:
Vejce rozmícháme s krystalovým i vanilkovým…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bazalkovo - malinový mls

Bazalkovo - malinový mls

Potřebné ingredience

250 g malin, 20 velkých čerstvých lístků bazalky, 5 pol. lžic cukru (já dala cca 60g - půl napůl bílý a třtinový), 125 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání (použila jsem hodně tučnou - 40%)

Postup přípravy

V hmoždíři rozmělníme cukr s bazalkovými lístky (nemixujte – bazalka by ztratila barvu). V misce smícháme mascarpone se smetanou a dvěma lžícemi bazalkového cukru. Vyšleháme do…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
dobrá sekaná podle Pepina

dobrá sekaná podle Pepina

Potřebné ingredience

Ingredience •250 g vepřového •250 g hovězího •150 g uzeného masa •1 žemle •pepř •sůl •6 stroužků česneku •majoránka •2 vejce •strouhanka podle potřeby •kousek slaniny •80 g sádla •hladká mouka.

Postup přípravy

Postup


Všechny druhy masa pokrájíme na kousky a umeleme. Přidáme nakrájenou žemli namočenou ve vodě nebo v mléce, sůl, pepř, majoránku, vejce, prolisovaný česnek,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medovnik

Medovnik

Potřebné ingredience

1 vejce,2 lžíce medu,30g Héry,250 g hl.mouky,kavova lžička sody,100 g cukru moučka,100 g perníku,100 g oříšků svařené kondenzované mléko ,250 g másla, černá káva s rumem

Postup přípravy

1) Máslo,vejce a med šlehame nad vodní párou,pridame cukr,mouku a sodu,smichame a vytvoříme nelepive těsto.. Vyválíme,udelame kruh,dame na pečící papír a pečeme 4-5 min.180 C

Zobrazit více...

Kategorie