ARAŠÍDOVÝ DORT S KARAMELEM
Potřebné ingredience
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS + KRÉM Z ARAŠÍDOVÉHO MÁSLA + KARAMELOVÁ POLEVA
DORT PRO JUBILANTA S ČÍSLEM 40
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
Korpus ořechový
Krém pařížský čokoládový + smetanovo mascarponový
Krém na obmazání dortu: karamelový nastavený moučnou kaší
Zdobeno: karamelovým krémem a čokoládovým…
MEDOVNÍK S BABIČKOU - 90 let
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
Klasický medovník,
Krém karamelový z másla, karamelového Salka a karamelového pudinku
Krém smetanový ze zakysaných smetan a vanilkových cukrů
Zdobeno karamelovým a…
Mrkvová buchta-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
5 vajec, 200 g krystalového cukru, 100 ml oleje, 400 g jemné strouhané mrkve, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, citronová šťáva z 1 citrónu citronová, kůra z 1 citronu,pytlík nastrouhaných oříšku, čokoládová poleva
Postup přípravy
Cukr ušleháme s vajíčkam do pěny,přídame ostatní ingredience-mrkev nasrtrouhaná na jemno a dáme péct do ružova.Polijeme bud čokoládovou polevou,nebo jenom pocukrujeme
Filé v alobalu s bylinkami
Potřebné ingredience
4 kousky filé,brambory,zelenina,brokolice,mrkev ,paprika bylinky ) petrželku,pažitku,libeček ).Kapku oleje....alobal
Postup přípravy
Předvařím si brambory na kolečka, alobal mírně potřu olejem,naskládám brambory ,zeleninu ,filé osolené obalené v bylinkách a koření na ryby.Na vrch dáme oříšek másla,zabalíme a…
Šunkové toasty
Potřebné ingredience
2 bílky, 10 dkg šunky, 10 dkg tvrdého sýra, veka, máslo
Postup přípravy
Bílky našleháme el. šlehačem. Vmícháme strouhaný sýr a pokrájenou šunku.
Plátky veky potřeme máslem a pak připravenou směsí. Zapečeme v troubě.
Podáváme teplé.
Broskvové pokušení
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce (z bílků sníh), 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 1 prášek do pečiva. Náplň: 1 velký broskvový kompot (820 g), 2 tvarohy (v celofánu), 2 x 250 ml šlehačky, 1 hrnek moučkového cukru. Poleva: 2 pudingy bez vaření (Dr. Oetker Créme Olé vanilka), 400 ml šťávy z použitého kompotu (pokud je šťávy málo, doplníme vodou do objemu 400 ml).
Postup přípravy
Těsto: Ze surovin na těsto uděláme klasický piškot. Pečeme na 180°C asi 15 minut. Po vychladnutí na něj naskládáme pokrájené ovoce.
Náplň: Vyšleháme tvaroh s cukrem v hladkou…