Zobrazit přihlášovací formulář
HOUBY
HOUBOVÝ PEKÁČEK

HOUBOVÝ PEKÁČEK

Potřebné ingredience

viz.postup

Postup přípravy

Očištěné a podélně rozkrojené zdravé pevné houby operete, v misce posolíte a posypete kořením (na mokrých houbách lépe drží). Přímo v pekáčku (nebo na pánvi) na másle osmažíte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový dortík -podle ohnivé kuře

Borůvkový dortík -podle ohnivé kuře

Potřebné ingredience

Na těsto: cukr moučka 90, g polohrubá mouka 90 g, vejce 3, horká voda, 3 lžíce, Na náplň: bílý jogurt 350 g, měkký tvaroh 350 g, cukr moučka 2 ,želatinový ztužovač 1 balíček. Na ozdobu: borůvky 300 g ,cukr moučka 2 lžíce, čiré dortové želé 1 balíček

Postup přípravy

1 Na těsto smíchejte cukr a mouku, přidejte žloutky a ručně vymíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh, který po částech přimíchejte ke směsi. Těsto nalejte do tukem vymazané a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Fantastický chléb bez vážení a hnětení

Fantastický chléb bez vážení a hnětení

Potřebné ingredience

4 hrnečky hladké mouky T650, 1/2 lžičky sušeného droždí, 1 a 1/2 lžičky soli, 2 hrnečky vody

Postup přípravy

Příprava chlebu trva dva dny, nenechte se ale odradit, je to vážně hračka, skoro bez práce :) Všechny suroviny dáme do mísy a rozmícháme je tak, aby se všechny složky spojily.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Černorybízová marmeláda ZA STUDENA- vynikající

Černorybízová marmeláda ZA STUDENA- vynikající

Potřebné ingredience

Černý rybíz, cukr krupice - pro marmeládu Odpad z vymačkaného rybízu, cukr krupice, kyselina citronová, převařená voda - pro šťávu (sirup)

Postup přípravy

Rybíz omýt, obrat, ve vyšší nádobě rozmačkat rukou nebo čímkoliv a dát po částech do plátna. Do mísy vymačkáme co nejvíce šťávy a odpad necháme pro další využití (bude se hodit na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nejlepší rajčatová omáčka na pizzu

Nejlepší rajčatová omáčka na pizzu

Potřebné ingredience

3 konzervy krájených rajčat,120 ml kuřecího vývaru (kdo chce, může si pomoct kostkou), 2 PL olivového oleje, 3-4 stroužky česneku, 1 středně velká cibule nakrájená na drobno, 1/2 ČL soli, necelá ČL mletého černého pepře, 1 ČL sušeného oregána, 1 ČL sušené bazalky, 3-5 PL cukru\r\n\r\nPL=polévková lžíce, ČL= čajová lžička

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahneme cibulku (za stálého míchání cca 4-5 minut), poté přidáme česnek a smažíme další minutku. Přidáme kuřecí vývar a za občasného míchání vaříme dokud se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvové řezy se šlehačkou

Broskvové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 250 g cukru moučka, 150 g másla nebo Hery, 250 ml mléka, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Dále: 1 broskvový kompot, 1 vanilkový pudinkový prášek, smetana ke šlehání, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do pěny, přidáváme rozpuštěné máslo, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše zašleháme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketová buchta

Cuketová buchta

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 1 hrnek oleje, 1,5 hrnku cukru moučka, 3 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky nahrubo nastrouhané mladé cukety, 1 prášek do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 3 lžičky skořice, hrst nasekaných oříšků, hrst rozinek. Dále: ½ sklínky marmelády, 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme a zašleháváme olej. Smícháme mouku s práškem, sodou, vanilkovým cukrem a skořicí. Spojíme vaječnou pěnu se sypkou směsí,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VELMI JEMNÉ MAJOLKOVÉ BUCHTIČKY S TVAROHOVOU NÁPLNÍ

VELMI JEMNÉ MAJOLKOVÉ BUCHTIČKY S TVAROHOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 400 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 100 ml majolky (1 sáček tradiční majonézy), 250 ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 2 žloutky, malá špetka soli, 20-30 g čerstvého droždí, olej nebo máslo na potření buchet i plíšku.Tvarohová náplň: 1 kostka baleného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru,1/2 sáčku vanilkového pudinku, 2-3 PL moučkového cukru (sladíme, jak jsme zvyklí), strouhaná citronová kůra, 1 žloutek, hrst rozinek nebo brusinek, předem naložených v rumu.

Postup přípravy

Díky majolce, která nahrazuje tuk v kynutém těstě, jsou buchtičky velmi jemné a vláčné. Kdo je má rád bohatě naplněné, může všechny suroviny do tvarohové náplně zdvojnásobit.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake

Cheesecake

Potřebné ingredience

250g bebe sušenek,130g másla, 1 tvaroh, 1 mascarpone, 1 ricotta, 1 zakysaná smetana, 3 velká vejce, 200g cukru, vanilka, citrónová šťáva a kůra

Postup přípravy

Sušenky nadrtíme, smícháme s máslem a namačkáme do dortové formy (průměr 24-26cm). Na náplň smícháme všechny ingredience, nalijeme na korpus a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na…

Zobrazit více...
DIETY
Ovesné krekry

Ovesné krekry

Potřebné ingredience

300g ovesných vloček, 3/4 lžičky soli, 45g měkkého másla, 1 velká lžíce olivového oleje (15 - 20g), 2 - 3 g PP (necelých 1/2 lžičky) , 150ml vroucí vody

Postup přípravy

Vločky nameleme na mouku, přidáme sůl, tuky, PP, zpracujeme v robotu a postupně přiléváme vodu. Na vále doděláme těsto (dost se drolí). Vyválíme na plát cca 2-3mm silný, vykrájíme…

Zobrazit více...

Kategorie