Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
***RYCHLOVKA:BYLINKOVÉ KRŮTÍ ŠPÍZY SE ŠPALDOVÝM BULGUREM***

***RYCHLOVKA:BYLINKOVÉ KRŮTÍ ŠPÍZY SE ŠPALDOVÝM…

Potřebné ingredience

Krůtího (kuřecí) maso, paprika, bylinky ( tymián, libeček, bazalka), sůl, olivový olej, špaldový bulgur, zelenina podle chuti.

Postup přípravy

ŠPÍZY: odřezky masa jsem osolila a naložila je s trochou olivového oleje do směsi bylinek. Nečchala jsem je tak přes noc, ale u drůbežího masa stačí klidně i hodinka.
Pak jsem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda z černého rybízu

Marmeláda z černého rybízu

Potřebné ingredience

1000 g černého rybízu\r\n1x Extra želírovací cukr 2:1\r\nTrochu kyseliny citrónové\r\n4 malé sklenice

Postup přípravy

Ovoce natrháme. Sklenice v troubě na 20 min. vyvaříme, víčka vyvaříme- dáme sušit. Rybíz odšťopkujeme a řádně vypláchneme v cedníku, necháme okapat. Navážíme 1000 g. Poté v hrnci…

Zobrazit více...
POLÉVKY
OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou

OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou

Potřebné ingredience

Ingredience na polévku pro tři osoby: 250 g vařené, nahrubo nastrouhané červené řepy, 250 ml kefíru, sůl, pepř (nemusí být), ½ vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky, 1 střední salátová okurka, oloupaná a nakrájená také na malé kostičky. Dozdobení polévky: 3 PL zakysané smetany, 1 a ½ natvrdo uvařeného vejce, kopr nebo pažitka. Příloha: 3 uvařené střední brambory, sůl, olej, pažitka.

Postup přípravy

Postup práce:
Uvařenou červenou řepu nahrubo nastrouháme, osolíme, opepříme a v misce smícháme s kefírem.
Přidáme kostičky okurky a natvrdo vařeného vajíčka /z jedné půlky/,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Prokládané vepřové plátky

Prokládané vepřové plátky

Potřebné ingredience

6 tenkých vepřových plátků, 1/2 sáčku mražené zeleniny (používám směs,mrkev,hrášek,kukuřice),1 cibule,10 plátků anglické slaniny,sůl,pepř,česnek,plnotučná hořčice,200g eidamu v celku

Postup přípravy

Plátky masa jemně naklepeme,osolíme,opepříme a potřeme utřeným česnekem a hořčicí.Větší zapékací misku,( já peču v remosce)vytřu olejem,vysypu mraženou zeleninu a pokladu cibulí …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Játrová paštička

Játrová paštička

Potřebné ingredience

8 plátků RACIO chlebíčků multigrain, 400 g kuřecích jater, 250 ml smetany ke šlehání, 3 střední cibulky, 4 lžíce rostlinného oleje, 50 ml brandy, sůl, pepř, polníček, 150 g zavařených cibulek.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme najemno nakrájená kuřecí játra a společně dusíme doměkka. Osolíme a okořeníme, podlijeme brandy, které…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehounký jahodový dezert s RACIO polomáčenými chlebíčky

Lehounký jahodový dezert s RACIO polomáčenými chlebíčky

Potřebné ingredience

1 balení RACIO polomáčených jogurtových, 400 gramů čerstvých jahod, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce zakysané smetany.

Postup přípravy

Třetinu jahod rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a směs smícháme se zakysanou smetanou. Vyšleháme smetanu ke šlehání a do ní vmícháme jahodovou směs. Vznikne lehká pěna, kterou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
rychlá-dobrá čína-podle Aleše

rychlá-dobrá čína-podle Aleše

Potřebné ingredience

3 kuřecí prsa, červená kapie,zelená kapie, 1 cibule, malá konzerva steril.krajených žampionů,hrášek-nebo kuřice, sojová omáčka, lžička koření na Čínu, lžička kari, lžička zázvoru (mletý), pepř,sůl, 1 vrchovatá lžíce škrobu (solamyl), 2 stroužky česneku, 1 porek,olivový olej

Postup přípravy

Omyté a očištěné maso pokrájíme na nudličky a dáme do misky,posypeme kořením na Čínu,pepřem,zázvorem a zasypeme škrobem,vše promícháme aby se maso obalilo.

Cibuli a papriku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury

DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 50 g hladké mouky, 50 g mandlové moučky, 100 g krystalového cukru, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, ½ lžičky skořice, 200 ml studeného mléka, 300 g hroznů –rozpůlených a zbavených semínek.

Postup přípravy

Postup práce:
Suroviny na těsto smícháme, přidáme hrozny a nalijeme do kulaté, máslem vymazané formy o průměru 25-28 cm.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st. C.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SKLÁDANÉ LISTOVÉ KOLÁČKY s tvarohovo-pudinkovou náplní

SKLÁDANÉ LISTOVÉ KOLÁČKY s tvarohovo-pudinkovou náplní

Potřebné ingredience

Ingredience: Balíček listového těsta, bílek na potření. Náplň: Tvarohová-250 g tvarohu, 1 PL cukru moučky, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Pudinková-4 deci mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 PL krystalového cukru, plátek másla. Dále do náplně: Rozinky, nebo sušené brusinky, borůvky, višně (lze použít i mix drobného sušeného ovoce, které můžeme předem namočit do rumu).

Postup přípravy

Postup práce:
Uvaříme pudink, do horkého vložíme plátek másla a za občasného míchání necháme vychladnout.
Tvaroh, moučkový a vanilkový cukr s citronovou kůrou dobře…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkové kokosové řezy

Bílkové kokosové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 7 bílků, 220 g cukru krupice, 150 g strouhaného kokosu, 50 g polohrubé mouky. Krém: 100 ml mléka, 150 g cukru moučka, 160 g hořké čokolády, 250 g másla. Poleva: 140 g hořké čokolády, kousek 100% tuku. Dále: ½ sklínky malinové marmelády.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, lehce do něho vmícháme směs prosáté mouky s kokosem. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 160°C…

Zobrazit více...

Kategorie