BORŮVKOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ z tvarohového těsta
Potřebné ingredience
Ingredience na tvarohové těsto: 450 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 220 g jemného cukru krystalu, 140 g změklého másla, 250 g tvarohu, 2 celá vejce, 1 žloutek, strouhaná citronová kůra. Ostatní ingredience: Borůvková marmeláda s kousky ovoce, hrst čerstvých borůvek.
Postup přípravy
Postup práce:
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a na hodinku uložíme do ledničky.
Potom těsto rozdělíme na 5 částí.
První díl vyválíme na…
***RYCHLOVKA:BYLINKOVÉ KRŮTÍ ŠPÍZY SE ŠPALDOVÝM…
Potřebné ingredience
Krůtího (kuřecí) maso, paprika, bylinky ( tymián, libeček, bazalka), sůl, olivový olej, špaldový bulgur, zelenina podle chuti.
Postup přípravy
ŠPÍZY: odřezky masa jsem osolila a naložila je s trochou olivového oleje do směsi bylinek. Nečchala jsem je tak přes noc, ale u drůbežího masa stačí klidně i hodinka.
Pak jsem…
Marmeláda z černého rybízu
Potřebné ingredience
1000 g černého rybízu\r\n1x Extra želírovací cukr 2:1\r\nTrochu kyseliny citrónové\r\n4 malé sklenice
Postup přípravy
Ovoce natrháme. Sklenice v troubě na 20 min. vyvaříme, víčka vyvaříme- dáme sušit. Rybíz odšťopkujeme a řádně vypláchneme v cedníku, necháme okapat. Navážíme 1000 g. Poté v hrnci…
OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou
Potřebné ingredience
Ingredience na polévku pro tři osoby: 250 g vařené, nahrubo nastrouhané červené řepy, 250 ml kefíru, sůl, pepř (nemusí být), ½ vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky, 1 střední salátová okurka, oloupaná a nakrájená také na malé kostičky. Dozdobení polévky: 3 PL zakysané smetany, 1 a ½ natvrdo uvařeného vejce, kopr nebo pažitka. Příloha: 3 uvařené střední brambory, sůl, olej, pažitka.
Postup přípravy
Postup práce:
Uvařenou červenou řepu nahrubo nastrouháme, osolíme, opepříme a v misce smícháme s kefírem.
Přidáme kostičky okurky a natvrdo vařeného vajíčka /z jedné půlky/,…
Prokládané vepřové plátky
Potřebné ingredience
6 tenkých vepřových plátků, 1/2 sáčku mražené zeleniny (používám směs,mrkev,hrášek,kukuřice),1 cibule,10 plátků anglické slaniny,sůl,pepř,česnek,plnotučná hořčice,200g eidamu v celku
Postup přípravy
Plátky masa jemně naklepeme,osolíme,opepříme a potřeme utřeným česnekem a hořčicí.Větší zapékací misku,( já peču v remosce)vytřu olejem,vysypu mraženou zeleninu a pokladu cibulí …
Játrová paštička
Potřebné ingredience
8 plátků RACIO chlebíčků multigrain, 400 g kuřecích jater, 250 ml smetany ke šlehání, 3 střední cibulky, 4 lžíce rostlinného oleje, 50 ml brandy, sůl, pepř, polníček, 150 g zavařených cibulek.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme najemno nakrájená kuřecí játra a společně dusíme doměkka. Osolíme a okořeníme, podlijeme brandy, které…
Lehounký jahodový dezert s RACIO polomáčenými chlebíčky
Potřebné ingredience
1 balení RACIO polomáčených jogurtových, 400 gramů čerstvých jahod, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce zakysané smetany.
Postup přípravy
Třetinu jahod rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a směs smícháme se zakysanou smetanou. Vyšleháme smetanu ke šlehání a do ní vmícháme jahodovou směs. Vznikne lehká pěna, kterou…
rychlá-dobrá čína-podle Aleše
Potřebné ingredience
3 kuřecí prsa, červená kapie,zelená kapie, 1 cibule, malá konzerva steril.krajených žampionů,hrášek-nebo kuřice, sojová omáčka, lžička koření na Čínu, lžička kari, lžička zázvoru (mletý), pepř,sůl, 1 vrchovatá lžíce škrobu (solamyl), 2 stroužky česneku, 1 porek,olivový olej
Postup přípravy
Omyté a očištěné maso pokrájíme na nudličky a dáme do misky,posypeme kořením na Čínu,pepřem,zázvorem a zasypeme škrobem,vše promícháme aby se maso obalilo.
Cibuli a papriku…
DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury
Potřebné ingredience
Ingredience na těsto: 50 g hladké mouky, 50 g mandlové moučky, 100 g krystalového cukru, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, ½ lžičky skořice, 200 ml studeného mléka, 300 g hroznů –rozpůlených a zbavených semínek.
Postup přípravy
Postup práce:
Suroviny na těsto smícháme, přidáme hrozny a nalijeme do kulaté, máslem vymazané formy o průměru 25-28 cm.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st. C.…
SKLÁDANÉ LISTOVÉ KOLÁČKY s tvarohovo-pudinkovou náplní
Potřebné ingredience
Ingredience: Balíček listového těsta, bílek na potření. Náplň: Tvarohová-250 g tvarohu, 1 PL cukru moučky, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Pudinková-4 deci mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 PL krystalového cukru, plátek másla. Dále do náplně: Rozinky, nebo sušené brusinky, borůvky, višně (lze použít i mix drobného sušeného ovoce, které můžeme předem namočit do rumu).
Postup přípravy
Postup práce:
Uvaříme pudink, do horkého vložíme plátek másla a za občasného míchání necháme vychladnout.
Tvaroh, moučkový a vanilkový cukr s citronovou kůrou dobře…