BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ AMOLETA připravená na dva…
Potřebné ingredience
Ingredience pro 4 osoby: 4 brambory předem uvařené ve šlupce, 4 žluté cibule, 6 vajec, olej, sůl.
Postup přípravy
Postup práce:
Předem uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a vmícháme do ní kostičky brambor a dochutíme.
křidýlka podle-Zdeňka Pohlreicha
Potřebné ingredience
Marináda: extra panenský olivový olej 3 lžíce, sójová omáčka 2 lžíce, česnek 4 stroužky, čerstvá citronová šťáva, 1 lžička tymiánu, 2 snítky lístky bazalky, čerstvě namletý černý, pepř, sůl, tuk na potření roštu (rostlinný olej nebo kůžičku ze slaniny)
Postup přípravy
Křidýlka omyjte ve studené vodě, nechte je okapat a osušte je kuchyňským papírem. V nejmasitější části je dvakrát až třikrát nakrojte.
2
Na marinádu promíchejte v míse…
PIKANTNÍ ŠPAGETY s cuketovým pyré a feferonkou
Potřebné ingredience
Ingredience pro 3 osoby: 210 g špaget, 3-4 cukety střední velikosti, 60 g šunky, 3 PL zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1 feferonka-středně pálivá, olivový olej, sůl.
Postup přípravy
Postup práce-čtyři kroky:
1-Cukety oloupeme podélně tak, aby ze „šlupek“ vznikly dlouhé proužky, které nožem ještě upravíme na stejnou šířku. Vzniklé nudličky vhodíme do…
zeleninové kari
Potřebné ingredience
brambory , mrkev, petržel, červená čočka, cibule,česnek, kari, voda, olej
Postup přípravy
nevím,jestli tu někde už není
1.cibulku nakrájet najemno a dát do nepřilnavého hrnce na olej zesklovatět
2. stejné množství mrkve a brambor a 1 petržel oloupat a…
Rakytníková marmeláda
Potřebné ingredience
plody rakytníku + možné jiné plody, cukr, želírovací cukr/Gelfix
Postup přípravy
Bobule svařit- cca 5 minut , propasírovat přes síto - stačí kvedlačkou, jde to velmi dobře.\r\nKdyž chceme mít marmeládu přirozeně tužší, tak nechat tekutinu stát (aspoň hodinku)…
Banánový chlebíček
Potřebné ingredience
4 menší banány, 70g agávového sirupu, 75g rozpuštěného kakaového másla (nebo jiného tuku), 230g špaldové celozrnné mouky, 4 lžičky bezfosfátového PP, skořice
Postup přípravy
Smíchat zvlášť suché a mokré ingredience, pak zamíchat spolu. Péct ve vymazané a vysypané chlebíčkové formě na cca 200°C asi 45 min.
MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM
Potřebné ingredience
Suroviny na 1 osobu: 3-4 střední brambory varného typu „B“, plátek másla, 150 g strouhaného eidamu 1 stroužek česneku, 1 lžíci kečupu, sůl.
Postup přípravy
Po babiččiných opékaných česnekových bramborách, vkládám nově další snadnou úpravu chutných bramborových plátků, tentokrát zapékaných se sýrem v troubě.
Postup:
BORŮVKOVÝ SEN
Potřebné ingredience
Korpus: 9 vajec, 9x20g cukru, 9x 20g hl. mouky, 9 PL oleje\r\nKrém: 1xměkký tvaroh, 1x zak. smetana, 1x smetana ke šlehání, 1 x žel. ztužovač, šťáva z citrónu, van. esence nebo van. cukr.\r\nBorůvkové želé: sáček čiré želatiny a borůvkový džem\r\nNa dohotovení: čerstvá máta, 2x smetana ke šlehání, cukr, borůvky a sáček čiré želatiny
Postup přípravy
Upečený korpus 3 krát prokrojíme na 4 díly. 1 díl korpusu dáme zpět do dortové formy a pomažeme krémem, položíme 2 díl korpusu svaříme borůvkové želé necháme za stálého míchání…
Arabský salát
Potřebné ingredience
Směs salátů (balíček v Tescu),mleté hov.maso,1/2 zakysanky,bylinky (bazalka,máta),čerstvý koriandr,směs arabského koření ( římský kmín,kurkuma,skořice),sůl,pepř,oliváč,pár kapek citronu.
Postup přípravy
Recept je na jednu porci.Hrst masa opečeme.V hmoždíři podrtit kmín, kurkumu,špetku skořice,sůl,pepř,přidáme k masu.Po upečení (restování) posypeme nakrájeným koriandrem.Necháme…
VLÁČNÝ ŠTRŮDL S TVAROHEM A JABLEČNOU NÁDIVKOU
Potřebné ingredience
Suroviny na kynuté těsto: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 50 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru 250 ml vlažného mléka, 8 PL oleje, 1 plátek měkkého másla, 1 celé vejce, 2 žloutky, 1 PL zakysané smetany, nebo bílého jogurtu, ½ kostky čerstvého droždí, špetka soli. Suroviny na tvarohovou náplň: 2 kostky tvarohu, 3-4 PL moučkového cukru (dle chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 2 žloutky, ½ sáčku pudinkového prášku, špetka strouhané citronové kůry. Suroviny na jablkovou náplň: 250 g jablek, 50 g cukru-jemného krystalu, 1 vanilkový cukr, 1-2 PL horké vody, 1 PL rozinek předem naložených v rumu. Ostatní suroviny: 1 sáček vanilkového skořicového cukur, nebo 1 sáček vanilkového cukru, prášková skořice, sekané vlašské ořechy (nemusí být), strouhanka nebo drcené piškot, rozpuštěné máslo na potření závinů.
Postup přípravy
Chutný, do zlatava upečený závin z kynutého těsta, vydrží dlouho vláčný.
Postup-jablečná náplň:
Jablka pokrájená na plátky posypeme oběma cukry, zalijeme horkou vodou,…