Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ  AMOLETA  připravená na dva způsoby

BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ AMOLETA připravená na dva…

Potřebné ingredience

Ingredience pro 4 osoby: 4 brambory předem uvařené ve šlupce, 4 žluté cibule, 6 vajec, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:
Předem uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a vmícháme do ní kostičky brambor a dochutíme.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
křidýlka podle-Zdeňka Pohlreicha

křidýlka podle-Zdeňka Pohlreicha

Potřebné ingredience

Marináda: extra panenský olivový olej 3 lžíce, sójová omáčka 2 lžíce, česnek 4 stroužky, čerstvá citronová šťáva, 1 lžička tymiánu, 2 snítky lístky bazalky, čerstvě namletý černý, pepř, sůl, tuk na potření roštu (rostlinný olej nebo kůžičku ze slaniny)

Postup přípravy

Křidýlka omyjte ve studené vodě, nechte je okapat a osušte je kuchyňským papírem. V nejmasitější části je dvakrát až třikrát nakrojte.

2
Na marinádu promíchejte v míse…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIKANTNÍ ŠPAGETY s cuketovým pyré a feferonkou

PIKANTNÍ ŠPAGETY s cuketovým pyré a feferonkou

Potřebné ingredience

Ingredience pro 3 osoby: 210 g špaget, 3-4 cukety střední velikosti, 60 g šunky, 3 PL zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 1 feferonka-středně pálivá, olivový olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce-čtyři kroky:

1-Cukety oloupeme podélně tak, aby ze „šlupek“ vznikly dlouhé proužky, které nožem ještě upravíme na stejnou šířku. Vzniklé nudličky vhodíme do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
zeleninové kari

zeleninové kari

Potřebné ingredience

brambory , mrkev, petržel, červená čočka, cibule,česnek, kari, voda, olej

Postup přípravy

nevím,jestli tu někde už není

1.cibulku nakrájet najemno a dát do nepřilnavého hrnce na olej zesklovatět
2. stejné množství mrkve a brambor a 1 petržel oloupat a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rakytníková marmeláda

Rakytníková marmeláda

Potřebné ingredience

plody rakytníku + možné jiné plody, cukr, želírovací cukr/Gelfix

Postup přípravy

Bobule svařit- cca 5 minut , propasírovat přes síto - stačí kvedlačkou, jde to velmi dobře.\r\nKdyž chceme mít marmeládu přirozeně tužší, tak nechat tekutinu stát (aspoň hodinku)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Potřebné ingredience

4 menší banány, 70g agávového sirupu, 75g rozpuštěného kakaového másla (nebo jiného tuku), 230g špaldové celozrnné mouky, 4 lžičky bezfosfátového PP, skořice

Postup přípravy

Smíchat zvlášť suché a mokré ingredience, pak zamíchat spolu. Péct ve vymazané a vysypané chlebíčkové formě na cca 200°C asi 45 min.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM

MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM

Potřebné ingredience

Suroviny na 1 osobu: 3-4 střední brambory varného typu „B“, plátek másla, 150 g strouhaného eidamu 1 stroužek česneku, 1 lžíci kečupu, sůl.

Postup přípravy

Po babiččiných opékaných česnekových bramborách, vkládám nově další snadnou úpravu chutných bramborových plátků, tentokrát zapékaných se sýrem v troubě.

Postup:

Zobrazit více...
DORTY
BORŮVKOVÝ SEN

BORŮVKOVÝ SEN

Potřebné ingredience

Korpus: 9 vajec, 9x20g cukru, 9x 20g hl. mouky, 9 PL oleje\r\nKrém: 1xměkký tvaroh, 1x zak. smetana, 1x smetana ke šlehání, 1 x žel. ztužovač, šťáva z citrónu, van. esence nebo van. cukr.\r\nBorůvkové želé: sáček čiré želatiny a borůvkový džem\r\nNa dohotovení: čerstvá máta, 2x smetana ke šlehání, cukr, borůvky a sáček čiré želatiny

Postup přípravy

Upečený korpus 3 krát prokrojíme na 4 díly. 1 díl korpusu dáme zpět do dortové formy a pomažeme krémem, položíme 2 díl korpusu svaříme borůvkové želé necháme za stálého míchání…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Arabský salát

Arabský salát

Potřebné ingredience

Směs salátů (balíček v Tescu),mleté hov.maso,1/2 zakysanky,bylinky (bazalka,máta),čerstvý koriandr,směs arabského koření ( římský kmín,kurkuma,skořice),sůl,pepř,oliváč,pár kapek citronu.

Postup přípravy

Recept je na jednu porci.Hrst masa opečeme.V hmoždíři podrtit kmín, kurkumu,špetku skořice,sůl,pepř,přidáme k masu.Po upečení (restování) posypeme nakrájeným koriandrem.Necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VLÁČNÝ ŠTRŮDL S TVAROHEM A JABLEČNOU NÁDIVKOU

VLÁČNÝ ŠTRŮDL S TVAROHEM A JABLEČNOU NÁDIVKOU

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 50 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru 250 ml vlažného mléka, 8 PL oleje, 1 plátek měkkého másla, 1 celé vejce, 2 žloutky, 1 PL zakysané smetany, nebo bílého jogurtu, ½ kostky čerstvého droždí, špetka soli. Suroviny na tvarohovou náplň: 2 kostky tvarohu, 3-4 PL moučkového cukru (dle chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 2 žloutky, ½ sáčku pudinkového prášku, špetka strouhané citronové kůry. Suroviny na jablkovou náplň: 250 g jablek, 50 g cukru-jemného krystalu, 1 vanilkový cukr, 1-2 PL horké vody, 1 PL rozinek předem naložených v rumu. Ostatní suroviny: 1 sáček vanilkového skořicového cukur, nebo 1 sáček vanilkového cukru, prášková skořice, sekané vlašské ořechy (nemusí být), strouhanka nebo drcené piškot, rozpuštěné máslo na potření závinů.

Postup přípravy

Chutný, do zlatava upečený závin z kynutého těsta, vydrží dlouho vláčný.

Postup-jablečná náplň:
Jablka pokrájená na plátky posypeme oběma cukry, zalijeme horkou vodou,…

Zobrazit více...

Kategorie