Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Topinky se sýrem a salámem

Topinky se sýrem a salámem

Potřebné ingredience

8 velkých krajíců chleba (nebo 16 toustových) * 20 dkg junioru nebo gothaje * 20 dkg tvrdého sýra * 4 vejce * 3 -6 větší stroužky česneku (dle chuti) * lžička vegety (nebo jen sůl)

Postup přípravy

Salám a sýr nastrouháme nahrubo, smícháme s prolisovaným česnekem, vejci a vegetou, dáme na chleby.
Můžeme smažit (nejdříve namazanou stranou dolů) a nebo upéct v troubě (15…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s kuřecími kousky v bazalkové omáčce

Těstoviny s kuřecími kousky v bazalkové omáčce

Potřebné ingredience

na 4 porce: 250 g kuřecí maso * 200 g žampiony * cibule nebo pórek * 3 stroužky česneku - nakrájené nadrobno * bílé víno cca 1,5 dcl * 2 dcl smetana 30% (pokud dáváme 12 nebo míň procentní, přidáme 1 lžíci hladké mouky) * bazalka - sušená nebo čerstvá * těstoviny tvaru penne nebo kolínka nebo gnocchi * sůl * pepř

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, žampiony a česnek, osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem a necháme dusit. Až je šťáva skoro vydušená,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kořeněná vepřová směs se zelím

Kořeněná vepřová směs se zelím

Potřebné ingredience

300 g Vepřové maso * sůl * pepř * chilli (pro děti vynecháme) * kari * mletá paprika * 2 stroužky prolisovaného česneku *cibule * 200 ml bílé víno nebo vývar, příp. trochu citr. šťávy * cca půl menší hlávky hlávkového nebo čínského zelí

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme kari, papriku a česnek, osolíme a opepříme, přidáme trošku chilli a nasypeme na maso, zalijeme asi 2 lžícemi oleje a necháme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře nebo slepice na paprice

Kuře nebo slepice na paprice

Potřebné ingredience

1 celé kuře rozporcované (nebo maso z uvařené slepice či kuřete + vývar) * 10 dkg mouky * sůl * pepř * 2 polévkové lžíce sladké papriky * máslo *3 lžíce oleje * 1 větší cibule pokrájené nadrobno * 1/2 -1 litr kuřecího vývaru (i z kostky) * 200 ml 12%smetany + 2 lžičky rajského protlaku (možno vynechat)

Postup přípravy

Do mouky zamícháme sůl, pepř a polovinu papriky a kuře ve směsi obalíme. Rozpálíme máslo s olejem a prudce v něm kousky masa opečeme. Vyjmeme, na tuku osmahneme cibuli se zbytkem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety s kari omáčkou

Vepřové kotlety s kari omáčkou

Potřebné ingredience

vepřové kotlety nebo kýta, může být i plec * pepř * olej * NA OMÁČKU: 1 vrchovatá lžíce hl. mouky * 12% smetana 200 ml * kari * šunka na kostičky * kešu oříšky * sůl * vařené vejce na ozdobu

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, opepříme, zalejeme olejem a necháme přes noc uležet.
Osmažíme je na oleji a dáme stranou (nebo 10-30 minut dusíme, dle druhu masa).
Do výpeku přilijeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kousky s nivou

Kuřecí kousky s nivou

Potřebné ingredience

kuřecí maso * 100 g nivy * 150 ml smetany 12% * pórek * pažitka *sůl * pepř * oříšky kešu * šunka nakrájená na kostky (nemusí být)

Postup přípravy

Pažitku se smetanou smícháme a necháme přes noc uležet (tento krok vynechávám:-))
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, opečeme na oleji. Přidáme šikmo krájený pórek,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Výtečné kuře - fricassee

Výtečné kuře - fricassee

Potřebné ingredience

1 kuře * pórek * 150 g žampionů (čerstvých) * 0,3 litru slepičího vývaru * 250 g zakysané smetany * 2 lžíce másla * 2 lžíce hl. mouky * 2 lžíce citronové šťávy * olej * sůl * pepř * zelená petrželka, estragon (nemusí být)

Postup přípravy

Kuře upečeme v troubě dozlatova, buď vcelku, nebo rozporcované.
Nakrájené žampiony podusíme asi 2 minuty na másle. Osolíme je, opepříme, zakapeme citronem. Ve vývaru…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka s nivou, rumem a ořechy

Pomazánka s nivou, rumem a ořechy

Potřebné ingredience

1 pomazánkové máslo bez příchuti * 100g najemno nastrouhané nivy (už se prodává i pomaz. máslo s příchutí nivy) * 2 rozetřené stroužky česneku * sůl * 2 lžíce strouhaných ořechů (vlašské) * 1 lžička rumu

Postup přípravy

vše dohromady utřeme vidličkou. Nejlepší na celozrnné jednohubky!

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát ze sojových bobů nebo bílých fazolí

Salát ze sojových bobů nebo bílých fazolí

Potřebné ingredience

1 konzerva sojových bobů ve slaném nálevu nebo 150 g suchých malých bílých fazolí * 1 cibule * 1 červená paprika * 150g tvrdého sýra (nejlepší je 45% eidam) * bílý jogurt * sůl * pepř + kousek pórku

Postup přípravy

cibuli a papriku nakrájíme nadrobno, smícháme s boby a bílým jogurtem, sýr nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme, přisolíme, opepříme dle chuti.
u nás v obchodě…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí a kuřecí maso s houbami

Hovězí a kuřecí maso s houbami

Potřebné ingredience

Na čtyři porce potřebujeme: 4 plátky hovězího masa * 4 kuřecí stehna (nebo celé menší kuře rozdělené na 4 kusy) * 2 cibule * malý rajský protlak * 2 rajčata * hrst sušených hub (nejlepší jsou hřiby, v nouzi lze i žampióny, ale musí být sušené..) * kostka masoxu * mletá sladká paprika * pepř * sůl * olej

Postup přípravy

V širším hrnci nebo pekáči (který se může péct v troubě) osmažíme cibuli a přidáme opepřené, osolené, popaprikované a v mouce obalené hovězí plátky, které opečeme. Na ně položíme…

Zobrazit více...

Kategorie