Tvarohové rohlíčky - kynuté
Potřebné ingredience
1kg polohrubé mouky, 1/2 l teplého mléka, 1 droždí, 1/2 rozpuštěné hery, 3 lžíce cukr krupice. špetka soli náplň: 2 tvarohy, 1 vejce, cukr dle chuti, rum na ovonění
Postup přípravy
Smícháme mouku, cukr,sůl a přilijeme kvásek. Trochu promícháme a přilijeme lehce schladlou heru a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout pod utěrkou cca 1 hodinu. Po…
Zamotané koláče
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 40 g kvasnic, 50 g cukru krystal, 250 ml vlažného mléka, 75 g změklého másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronová kůra Náplň: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce krystalu,švestky trochu rozpuštěného másla na potření
Postup přípravy
Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na…
Superrychlá brokolicová polévka
Potřebné ingredience
1 brokolice, 1 cibule, trochu pol. mouky, olej, 1 kostka bujonu, kelímek smetany, česnek k brokolici můžeme přidat i brambory
Postup přípravy
Na olej dáme na jemno nakrájenou cibuli a zasypeme moukou, uděláme světlou cibulovou jíšku. Když je hotová zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, přidáme na růžičky pokrájenou…
Slaný dort
Potřebné ingredience
2 šišky chleba, spousta sýrů a salámů, olivy, korbáčky na tkaničky :)
Postup přípravy
chleby uřízneme do požadovaného tvaru, na špičkách vyřízneme otvory kam nastrkáme tkaničky, botu pomažeme sýrem ( nebo třeba nějakou pomazánkou) a pak už jen vršíme salámy a sýry.…
Bažantí směs
Potřebné ingredience
1 bažant, 60 g slaniny, 60 g másla, 2 dl červeného vína, cibule, mouka, 80 g žampionů ( mohou být i sušené houby) 1 lžíce rybízové marmelády, worcester, bobkový list, pepř, tymián, sůl
Postup přípravy
Bažanta stáhneme a pečlivě vykostíme. MAso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme část másla, přidáme na drobné kostičk ynakrájenou slaninu a když zesklovatí vložíme nadrobno…
Jablečné lívance
Potřebné ingredience
30 dkg jablek, 1 hrnek mléka, 80g cukr krupice, 16 dkg polohr. mouky, 1 lžička pr. do pečiva, 2 vejce
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s mlékem a cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva. přidáme ušlehaný sníh z bílků a oloupaná nastrouhaná jablka. Těsto lijeme na olejem vymazaný lívanečník a…
Podkůvky z lososa s jemnou omáčkou
Potřebné ingredience
podkovy lososa, zelená petrželka, citronová šťáva,sůl, bylinky, škrob, máslo, oliv. olej
Postup přípravy
Lososové podkůvky pokapeme citronovou šťávou a necháme cca půl až hodinku odležet. Po té době podkovy osolíme a posypeme směsí bylinek ( já používám italské) a zelenou petrželkou.…
Těstoviny s brokolicí a sýrem Cottage
Potřebné ingredience
1/2 hlávky brokolice, 1 pytlík těstovin, cca 7 žampionů, 1 cibule, kelímek smetany, kelímek sýra Cottage, 2 stroužky česnekusůl,pepř
Postup přípravy
V osolené vodě si uvaříme těstoviny a brokolici ( každé zvlášť) Cibuli nakrájíme na jemno a necháme lehce zesklovatět na oleji. Na cibuli přidáme pokrájené žampiony a necháme…
Rajská polévka
Potřebné ingredience
1 rajčatový protlak ( 150g), 1 masox,2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 hřebíčků, lžička tymiánu, mouka na zahuštění, těstovinová zavářka ( mušličky, hvězdičky, nudle....)
Postup přípravy
Do hrnce dáme vařit vodu společně s pepřem, novým kořením, hřebíčkem a bobkovým listem. Necháme vařit cca 10 minut. Pak koření vyndáme ( je dobré si ho dávat do sítka na čaj ..…