S koníkem
Potřebné ingredience
Tmavý korpus, gelovky, smartflex příchuť jahoda
Postup přípravy
Tmavý piškotový korpus byl 2x prokrojený a promazaný krémem z mascarpone se šlehačkou, vanilkou a jahodami, pod potahovkou byl jahodový pudinkový krém. potaženo jahodovým…
Na vlásku- Locika, Evžen, Pascal a věž
Potřebné ingredience
na věž: karton, potravinářská folie, smartflex, gelovky, prachové barvy, jedlé lepidlo tmavý korpus
Postup přípravy
Věž jsem vyráběla s předstihem několika dní, vše jsem nechávala přes noc vytvrdnout..Měla jsem čas pouze v noci, tak proto ta časová náročnost.
Tmavý piškotový korpus byl 2x…
PSY -MINECRAFT STYLE
Potřebné ingredience
korpus, krém, mléčný marcipán, smartflex velvet
Postup přípravy
Světlý piškotový korpus je 2x prokrojený, promazaný čokoládovo nutelovým pudinkovým krémem, potažený mléčným marcipánem. Figurka je zpěvák PSY :-) ze smartflexu
Dort KOMINÍK
Potřebné ingredience
ořechový korpus, čokoládový nutelový krém, potahová hmota
Postup přípravy
Upečený korpus je šikmo seřízlý, poté je seřízlý kus přetočený-aby vzniklo sešikmení střechy :-), pak je dort ještě jednou rovně prořízlý, vše promazáno čokoládovým krémem s…
Stoleté koláče
Potřebné ingredience
400ml mléka, 3lžičky moučk. cukru, 1 kostka droždí, 500g hl. mouky, 500g pol.mouky, 1lžička soli, 30g jemně strouhaných loupaných mandlí, 1 lžička strouhané citronové kůry, špetka muškát.oříšku, 240g moučk. cukru, 1 vanilkový cukr, 150g másla, 100g sádla, 3 žloutky, 1 vejce, 1 vejce na potření Na náplň: švestková povidla, 500 g tvarohu, žloutek
Postup přípravy
Stoleté koláče:
Jsou výborné..:-)
Doporučuju, jsou chuťově opravdu dokonalé a vydrží dlouho vláčné..
Do 100ml vlažného mléka přidejte cukr, nadrobené droždí, v teple…
Pařížský dort
Potřebné ingredience
kakaový korpus, pařížský krém, čokoláda
Postup přípravy
Upečený korpus je jednou promazaný a ozdobený pařížským krémem, který byl připravený den předem. Na vrchu ještě dozdobeno čokoládovými hoblinkami, stejně tak po obvodu dortu.
Kočičkový dort
Potřebné ingredience
korpus, nutelový krém s pudinkem, potahovka, gelové barvy
Postup přípravy
Upečený kakaový korpus jsem rozkrájela podle šablonky na různé kruhy, ty jsem na sebe poskládala, promazala nutelovým krémem. Rozdrobila jsem zbytek korpusu a smíchala s krémem a…
Stáj s koňmi
Potřebné ingredience
kakaový korpus, karamelové salko, potahová hmota
Postup přípravy
Upečený obdélníkový korpus jsem nakrájela na pláty, jeden jsem promazala, jeden dala stranou-na střechu, pak potaženo, dozdobeno nožem-prkýnka , a dozdobeno koníky..:-)
Čokoládový dort s pařížským krémem
Potřebné ingredience
na korpus: polohr. mouka, cukr, vejce, kakao, pr. do pečiva, na zdobení: čokolády na vaření-obsah kakaa alespoň 50%...,na krém: smetana ke šlehání( nejlépe 40%), kakao, cukr, meruňková marmeláda
Postup přípravy
Tmavý piškotový korpus:
5vajec,200g cukr krupice, 180g polohr.mouky, 5 PL horké vody, 1 čL prášku do pečiva, 2 PL kakaa
Postup: Žloutky utřít s polovinou cukru do pěny…
Písmenkový dort pro prvňáčky na besídku
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, karamelové salko, máslo, smartflex velvet-vanilková příchuť, Winston gelové barvy
Postup přípravy
Upečený mramorový korpus je 2 x prokrojený a promazaný karamelovým krémem ze salka a másla. Potahovka je obarvená na modro a posázená různě barevnými písmenky..
Rychlý,…