Králík na švestkách
Potřebné ingredience
1 králík (asi 1200g), 2 dcl červeného vína, 500g sušených švestek, 60g másla, 60g hladké mouky, 1 lžíce rybízového rosolu, celý pepř, bobkový list, sůl, mletý pepř. Na ozdobu: brusinky,plátek citronu a petrželka
Postup přípravy
Očištěného králíka omyjeme pod tekoucí vodou a naporcujeme. V hlubším kastrolu rozehřejeme máslo a králíka na něm opečeme. Maso vyndáme, máslo zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme…
KUŘECÍ SALÁT S BANÁNEM-VYNIKAJÍCÍ
Potřebné ingredience
Tento recept je od mé nej kamarádky :-)))
2 větší kuřecí prsa, 2 banány, půl balíku těstovin (vrtule), arašídy, koření na maso (příp.sojovka), majonéza a bílý jogurt
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny na skus scedíme a vysypeme do salátové mísy. Na olivovém oleji si osmahneme na malé kostičky kuřecí maso, které si okořeníme podle chuti (já nejčasteji používám…
TVAROHOVO-PUDINKOVÁ VYNIKAJÍCÍ BUCHTA
Potřebné ingredience
Těsto: 15dkg cukru, 40dkg hladké mouky, 25 dkg másla (hery), 1 prášek do pečiva, 1 žloutek, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce mléka
Nádivka: 2 tvarohy, 3 žloutky, 1 lžíce solamylu, 25dkg cukru, 3 lžíce rumu, uvařený pudink z 1/2 l mléka
Poleva: 10dkg másla, 24dkg cukru, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce vody
Postup přípravy
Přísady na těsto (zbyde nám bílek, který se bude šlehat do nádivky) pořádně prohněteme a až je propracované rozděíme jej na 2/3 a 1/3 do sáčku a dáme pořádně zmrznout. Těsto musí…
KUNG PAO
Potřebné ingredience
Vepřové maso z kýty (může být i kuřecí,ale vepřové je na toto lepší), cibule, žampiony (nemusí být), červená kapie (nemusí být), arašídy nesolené. NA MARINÁDU: mletá červená paprika,kari,mletý barevný pepř,drcený kmín, bílek, sojovka nebo worchester+magi,solamyl. NA ZÁVĚR: kostka masoxu,voda asi 2dcl, sojovka, cukr, ocet, tymián, solamyl
Postup přípravy
Maso nakrátíme na proužky, či kostky a smícháme s přísadami na marinádu. Maso nesmí plavat, musí být vším hezky obaleno a necháme nejlépe přes noc uležet (můžeme nechat i déle). V…
Dezert z jablek a borůvek (lesních plodů, malin atd.)
Potřebné ingredience
450g jablek, 25 g másla na opečení jablek + 80g másla do těsta, 250g borůvek, lesních plodů nebo malin (samozřejmě i mražené), 85 g krupicového cukru na ovoce + 50g do těsta, 250 ml mascarpone (kupuji od firmy Italat), 200 g hladké mouky prosáté s 1 lžící prášku do pečiva, jemně nastrouhanou kůru z 1 citronu, 150 ml plnotučného mléka
Postup přípravy
Vymastěte formu o objemu 1,5 litru (radši větší). Jablka oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a asi čtyři minuty smažte na pánvi na másle. Pak je vsypejte do formy a promíchejte…