Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
ovocné knedlíky z bramborových knedlíků  v prášku

ovocné knedlíky z bramborových knedlíků v prášku

Potřebné ingredience

1 sáček bramborových knedlíků v prášku, 1 vejce, 2 lžičky PDP, 1 kelímek zakysané smetany, hrubá mouka, skořicový cukr, ovoce

Postup přípravy

tak jsem dnes dělala rychlovku - těsto z pytlíku jsem plnila párkem a měly jsme s osmaženou cibulkou. Zbylo mi ale těsto a bylo mi líto ho vyhodit, tak jsem kapku…

Zobrazit více...
OMÁČKY
NETRADIČNÍ  LAHŮDKOVÝ  KNEDLÍK

NETRADIČNÍ LAHŮDKOVÝ KNEDLÍK

Potřebné ingredience

5 KS HOUSEK, MLÉKO, 1 CIBULE, 40 GR MÁSLA, PETRŽELKA, 4 VEJCE, SŮL, PEPŘ, TUK

Postup přípravy

HOUSKY POKRÁJÍME NA MENŠÍ KOSTKY,PŘELIJEME VLAŽNÝM MLÉKEM.
NADROBNO POKRÁJENOU CIBULKU PODUSÍME V TUKU 2 MINUTY. PŘIDÁME NASEKANOU PETRŽELKU A JEŠTĚ 2 MINUTY DUSÍME. SMÍCHÁMNE…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Banánová bábovka s čokoládovými kousky

Banánová bábovka s čokoládovými kousky

Potřebné ingredience

1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku rozmačkaných, velmi zralých banánů, 1 velké vejce, 1lžíce másla, nebo margarínu, 1 čajová lž. soli, 3 hrnky hl. mouky, 1/3 hrnku nasekané čokolády, 2 čaj. lž droždí + cukr ?? i když v originálním receptu opravdu psaný není :(

Postup přípravy

u uvedeném pořadí nasypeme do nádoby, ( POZOR ABY SŮL NEBYLA VE STYKU S DROŽDÍM ) a pečeme na program " sladké" , "bábovka" Program 6 - dle typu pekárny




Zdroj…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SEKANÁ Z DOMÁCÍ PEKÁRNY :-)

SEKANÁ Z DOMÁCÍ PEKÁRNY :-)

Potřebné ingredience

1kg mletého masa,3 rohlíky předem namočené v mléce,přiměřeně soli,koření na mleté masa,oregáno,trošku gyros,2 vajíčka apokud je řidší přidám strouhanku.Cibuli nedávám vůbec,protože bez cibule lépe drží pohromadě při krájení.

Postup přípravy

Těsto vypracuji v míse rukama,dám ho do pekárničky (eta harmony) bez metliček.Uprostřed udělám rukama hludokou rýhu a do ní naskládám vedle sebe 3-4 uvařená vejce,na jednu stranu…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
slaná  žemlovka - prostě  :-)

slaná žemlovka - prostě :-)

Potřebné ingredience

rohlíky, nebo housky, nebo bílý toustový chléb,
zelené bylinky,
2 vejce,
mléko,
sůl, 1/ lžičky sušeného česneku
uzenina dle chuti ( nebo zbytky vařeného masa)
1 malý Hermelín, nebo tvrdý sýr,
strouhanka,
máslo

Postup přípravy

1/ nejprve si vymažeme zapékací nádobu a vysypeme strouhankou.
2/ do misky nalijeme mléka a namočíme pokrájemé pečivo.
3/ smícháme rozmáčené pečivo s vejci, solí,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
velikonoční cihla, na poslední chvíli :)  Mazanec z dom. pekárny

velikonoční cihla, na poslední chvíli :) Mazanec z…

Potřebné ingredience

350 ml mléka,
100 gr másla ( hera),
1 vejce,
250 gr hladké mouky,
250 gr polohrubé mouky,
9 polévkových lžic cukru,
1 čajovou lžičku instantního droždí,
špetka soli,
rozinky, sušené ovoce, mandle,...... podle chuti

Postup přípravy

nejprve nalijeme do formy vlažné mléko, změklé máslo,vejce, potom mouky, cukr, a sůl. Potom přidáme droždí - POZOR !! Droždí nesmí přijít do styku se solí, jinak nevykyne těsto !!…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SLANÝ  ZÁVIN (ŠTRŮDL)

SLANÝ ZÁVIN (ŠTRŮDL)

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta150 gr šunky, či jiného měkkého salámu150 gr tvrdého plátkového sýra1 vejce1 balíček špenátu ( kdo nemá rád, nemusí použít)cibulka, sůl, pepř, 1 lžička oleje, 1 vejce

Postup přípravy

nejprve si připravíme špenát :
Na oleji zpěnime cibulku a potom přidáme rozmražený okapaný špenát , orestujeme, podlijeme a podusíme do měkka. U špenátového protlaku podliju…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
krkovička na smetaně s bramborem

krkovička na smetaně s bramborem

Potřebné ingredience

500 gr libové krkovičky
1 kg brambor
sůl, pepř
1 kelímek smetany na šlehání

Postup přípravy

krkovičku opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku.
Na maso naskládáme vrstvu oloupaných a na plátky pokrájených brambor, osolíme a zalijeme smetanou.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vydatná  Bramborová polévka s uzeninou

Vydatná Bramborová polévka s uzeninou

Potřebné ingredience

1,5 l vody
4 ks větších brambor
2 lžičky sladké mleté papriky
1 kostička masoxu
1 lžička soli
dle chuti petrželka
1 ks pikantní klobásy , ale lze použít i vuřt, špekáček, aj.
1 ks cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce hl. mouky na zahuštění
3 lžíce oleje
špetku pepře

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, česnek, potom přidáme na kolečka pokrájenou pikantní klobásu, přidáme pokrájené brambory, zalijeme vodou. Potom přidáme 1 kostku masoxu, sůl, pepř, a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Vepřové maso na mrkvi

Vepřové maso na mrkvi

Potřebné ingredience

250 g libového vepřového masa
2-3 ks čerstvé mrkve
3 lžíce hladké mouky
1/2 hrnečku vody
1/2 lžičky soli
3 lžíce Rama Creme bonjour máslová pochoutka
cca 1 l vody na podlévání

Postup přípravy

Maso očistíme ( odblaníme atd.), pokrájíme na kostičky, osmahneme na rozpálené Ramě. Když se maso "zatáhne" přidáme na kolečka pokrájenou mrkev, mírně osolíme a podlijeme vodou.…

Zobrazit více...

Kategorie