Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

1l mléka, sůl 1 lžička, 1 balíček kopru, 2 lžíce octa, 3lžíce cukr, 100g másla, 3 lžíce hladké mouky. PŘÍLOHA : vejce, brambory.

Postup přípravy

Čerstvý kopr obereme a nasekáme. Do rozpuštěného 100g másla nasypeme 3lžíce hl. mouky a trochu orestujeme... Za stálého míchání nalijeme 1L mléka osolíme 1lžickou soli - necháme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

1cibule, 3mrkve, 2lžíce máslo, 2lžíce mouka, 1lžička sůl, dva malé protlaky, 3lžíce cukr, šťáva z půlky citrónu nebo 1 lžíce octa, špetka tymian, 3 bobkový list, 8 kuliček nové koření, 10 kuliček pepře, 1 hřebíček, špetka skořice, 1L vývar nebo voda

Postup přípravy

Na másle nebo oleji zpěnime cibulku na jemno, na cibuli necháme rozvonět koření, po té přidáme nastrouhanou mrkev a dále restujeme, až bude mrkev zkaramelizovaná přidáme protlak a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky k rajské omáčce

Plněné papriky k rajské omáčce

Potřebné ingredience

6 bílých paprik, 500g mleteho masa (hovězí, kuřecí, krůtí) 1 rohlík, mléko, 1malá cibule, 1lžička sůl, špetka pepř, medvědí česnek nebo granulovaný česnek.

Postup přípravy

Rohlík nalámeme do mléka necháme odležet. Do masa nakrájíme na jemno cibuli a přidáme veškeré koření a sůl. Z rohlíku vymačkáme prebytečné mléko a přidáme k masu a důkladně rukama…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

hovězí maso kýta 1 kg nebo líčka, sádlo 4lžíce, větší cibule 1 ks, mrkev velké 3ks, celer 1/4ks, petržel 3ks, krupicový cukr 3 lžíce, běžný (lihový) ocet 1 dcl, plnotučná hořčice 1lžička, voda 3dcl smetana 200g, hl. mouka 1vidličku 1dcl vody, sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí kýtu osolíme a popepříme na sádle z prudka opečeme odložíme bokem. Nyní do výpeku vložíme na kostičky nakrájenou mrkev petrze a celer osolíme a opravdu důkladně opečeme pak…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Kližka jinak

Kližka jinak

Potřebné ingredience

1kg hovězí kližka, 3 cibule, 4 mrkve, 2PL marmelády, 2 lžičky červené kari, špetku chili, olej

Postup přípravy

Cibuli osmažíme do hněda na oleji nebo sádle přidáme kari a chili. Krátce orestujeme, aby nám koření nezhořklo, přidáme opéct kližku, přidáme marmeládu a vše pak zaleje vodou, aby…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Zapečené noky s anglickou slaninou

Zapečené noky s anglickou slaninou

Potřebné ingredience

Noky 1bal. 500g, eidam 200g, česnek 1stroužek nebo zarovnanou lžicku granulovaného, anglická slanina 100g, sůl, 250ml smetana 33%,

Postup přípravy

Uvaříme noky podle návodu, Nakrajenou slaninku na malé kousky dame na kapku oleje opéct, přidame česnek chvilicku opečeme, pridame uvařené noky a nakonec vlejeme smetanu vše…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánová bábovka

Banánová bábovka

Potřebné ingredience

2 banány, 1 jablko, 1 hrnek cukru, 1 vejce, 1,5 hrnku polohr. mouky, 1 pr. do peč, 1 lžička sody, 1 lžička kakaa, 2/3 hrnku mléka, 1/3 hrnku oleje

Postup přípravy

Cukr vyšleháme s vajíčkem do pěny, přidáme rozmixované banány s nastrouhaným jablkem bez šlupky, vlejeme mléko a olej vše zašleháme. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta s drobenkou

Buchta s drobenkou

Potřebné ingredience

3 vejce, 20dkg cukr moučka, 1 vanilkový cukr, 2dcl oleje, 30dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, Na drobenku 10dkg másla, 10dkg cukr krupice, 15dkg hladké mouky.

Postup přípravy

3 celá vejce ušlehat do pevné pěny s 20dkg cukr moučka+vanilkový, do toho čůrkem zašlehat 2deci oleje...Dále zašlehat 30dkg polohr.mouky s pr. do peciva! Udělat drobenku 10dkg…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Merunkový džem nebo marmeláda

Merunkový džem nebo marmeláda

Potřebné ingredience

1kg meruňky - vypeckované, 1 vanilkový cukr, 800dkg cukr krupice, 1 ks želírovací prostředek Želírfix 1:1 nebo jiný druh

Postup přípravy

Vypeckované meruňky dáme do hrnce, přidáme cukr necháme v lednici do druhého dne. Druhý den přidáme želírfix a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty, naplníme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Nejlepší boršč s hovězím masem

Nejlepší boršč s hovězím masem

Potřebné ingredience

hovězí maso 350 g - 500 g, bobkový list 2 ks, černý pepř 2 kuličky, nové koření 2 kuličky, středně velká řepa 2 ks, mrkev 1 ks, čtvrt celeru 1 ks, cibule 1 ks, rajčatový protlak 1 lžíce, bílé zelí 200 g, máslo 30 g, ocet 3lžíce , cukr 3lžíce, hladká mouka 2lžíce, zakysaná smetana, nasekaná pažitka

Postup přípravy

Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, až bude maso měkké.
Zatímco se maso vaří,…

Zobrazit více...

Kategorie