Italské těstoviny
Potřebné ingredience
Italské těstoviny z tvrdé semoliny, parmezán, česnek, cibule, olivový olej, bylinky, tuňák
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme 8minut al dente, zároveň na olivovém oleji mírně osmahneme cibulku a česnek, přidáme tuňáka, bylinky dle chuti (čerstvá petrželka, bazalka,..) a mícháme až se…
Thajské kuře
Potřebné ingredience
cibule, česnek, kari pasta, kokosové mléko, limetka, kuřecí prsa, olivový olej, meruňkový džem.
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibulku, česnek a lčíci kari pasty, poté přidáme 1l kokosového mléka na zjemnění a 2lžíce meruňkového džemu, vaříme 30minut. Kuřecí kostičky…
Bio hovězí s hruškovou omáčkou a rýží
Potřebné ingredience
Bio hovězí, hruška, rýže, olivový olej
Postup přípravy
Bio hovězí maso uvaříme ve vodě s kapkou oleje, uvaříme hrušku, kterou rozmixujeme a přelijeme jím hovězí masíčko, jako příloha rýže. Velice dobré, malýmu moc chutná :).
Kuřecí kousky s žampiony a pórkem
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa, žampiony, pórek, pohanka, rýže, kmín, sušený česnek, sůl.
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a orestujeme, žampiony podusíme s pórkem a potom přidáme k masu, zamícháme a okořeníme dle chuti.
Jako přílohu 1/2 pohanky a 1/2 rýže.…
Úžasný cibulový koláč
Potřebné ingredience
Listové těsto (kupuji již naválené na pečícím papíru), slanina, cibule, zakysaná smetana, koření: červená paprika, kmín, česnek, sůl, tvrdý plátkový sýr nebo parmezán, polníček, rucola
Postup přípravy
Listové těsto potřu zakysanou smetanu, pokladu plátky cibule, nakrájenou slaninku, kousky sýru a okořením. Pečeme 20 minut v troubě, do zlatova. Ozdobíme polníčkem, rucolou...
Brokolicový krém
Potřebné ingredience
Brokolice (nejlépe bio), Hraška (směs na zahuštění, dostanete v bio prodejnách) , mrkev, jemné ovesné vločky, olivový olej.
Postup přípravy
Do vroucí vody přidáme lžičku olivového oleje a celou brokolici,1 mrkev vaříme do měkka, poté přidáme jemné ovesné vločky a pár lžic Hrašky pro zahuštění a kdo chce může přidat i…
Vepřové kotletky s cuketou a cherry rajčátky, gnocchi
Potřebné ingredience
vepřové kotletky s kostí, cibule, cuketa, cherry rajčátka, plátkový sýr, zakysaná smetana,gnocchi, olej, koření - červená paprika, kmín, česnek, zázvor.
Postup přípravy
Plech vymažeme sádlem, či olivovým olejem, rozprostřeme kolečka z cukety a na ně vepřové kotletky, z obou stran okořeníme, přidáme cherry rajčátka a pokrájenou cibuli. Po chvíli…
Kuřecí stehna pečená na zelí se slaninou
Potřebné ingredience
Kuřecí stehna, sterilované zelí, plátky slaniny, koření - česnek, červená paprika, kmín, zázvor, kousek másla.
Postup přípravy
Plech vymažeme sádlem, rozprostřeme zelí, položíme kuřecí stehna jedno vedle druhého a posypeme výše uvedeným kořením, nakonec poklademe plátky slaniny a kousky másla. Pečeme do…
Biohovězí steaky, hranolky, zelenová obloha
Potřebné ingredience
Bio hovězí, zeleninová směs mrazená (Findus-kukuřice, faz.lusky,hrášek), hranolky, hořčice, olej, koření.
Postup přípravy
Plátky bio hovězího masa naložíme přes noc do oleje, přidáme česnek, zázvor a potřeme hořčicí. Maso je krásně křehké, není třeba ani rozklepat na tenko. Na prudko osmažíme s obou…
Dezert s horkými malinami
Potřebné ingredience
Zakysaná smetana, mrazené nebo čerstvé maliny, med nebo javorový sirup, kakao (Maliny mám na mrazáku kupuji mrazenou směs, je vždy po ruce, když přijde návštěva)
Postup přípravy
Maliny ohřejeme v páře, do misky dáme zakysanou smetanu, kterou promícháme s lžičkou medu, posypeme horkými malinami a posypeme kakaem, popřípadě přidáme javorový sirup.