Dýňová polévka se zázvorem
Potřebné ingredience
1 dýně Hokkaidó (cca 1,2kg), 750 ml zeleninového vývaru (možno i z kostky), 1 cibule, 3 stroužky česneku, kousek zázvoru (opatrně zázvor je opravdu silný, stačí kousek), sůl, pepř, olivový olej. Dle chuti zakysanou smetanu nebo jen smetanu.
Postup přípravy
Dýni pořádně omyjeme,neloupeme - tento druh dýně se neloupe, rozkrojíme a zbavíme ji semínek, nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji osmahne cibuli, přidáme česnek, zázvor a…
Koprová omáčka dle mého gusta
Potřebné ingredience
400ml mléka (klidně i o trochu víc, pokud Vám hodně zhoustne), 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 2 lžíce cukru, 3-4 lžíce octa, 100ml smetany, špetku muškátového květu, sůl, svazek kopru + uvařená vejce a brambory (u nás jedině tato kombinace, ale kdo má rád, určitě si to může vyměnit za maso a knedlík :-) ). Z uvedených surovin připravíme 3 porce.
Postup přípravy
Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a krátce orestujeme, zalijeme mlékem a metličkou rozšleháme, přidáme špetku muškátového květu a sůl (= bešamel), opět krátce provaříme.…