Základní rajčatová omáčka podle Marcely Hazan.
Potřebné ingredience
na čtyři porce 500 ml rajčat v konzervě a nebo čerstvých, masitých rajčat. 1 větší cibule, 100 g másla, domácí vývar, česnek, sůl, bobkový list, tymián, pepř.
Postup přípravy
Čerstvá rajčata nařízneme do kříže a zalijeme horkou vodou a necháme chvíli zalité. Vyndáme a oloupeme. Rajčata v konzervě otevřeme a nakrájíme.
Rozpustíme pořádný kus…
Gnudi - toskánské tvarohové nočky se špenátem - do 20…
Potřebné ingredience
pro 4 porce 500g měkkého tvarohu - originál počítá ovčí ricottou, 3 vejce, 300-400 g hrubé mouky, 250 g špenátu, máslo, rozmarýn a nebo šalvěj, vývar, sůl, pepř, česnek, muškátový oříšek.
Postup přípravy
Rychlý, levný, bezmasý pokrm, ale s vysokým obsahem bílkovin a se zeleninou.
Mražený špenát necháme rozmrznout a dobře vymačkáme, čerstvý špenát zalijeme vroucí vodou,…
Zlatá cibulka za chvilku.
Potřebné ingredience
cibule, oblíbený tuk, mikrovlnka
Postup přípravy
Dobře orestovaná cibulka na potřebný stupeň karamelizace je základ spousty jídel. Nedostatečně rozvařená cibule dělá nepořádek v trávení a málo zlatá cibulka zase nemá potřebnou…
Ztracené vejce, které se vždy povede
Potřebné ingredience
co nejčerstvější vejce ocet sůl
Postup přípravy
Na první pohled se příprava ztracených vajec zdá být složitou magií, která povětšinou selže. Není to tak, stačí si dodržet pár základních pravidel a pak budete spolehlivě…